Babyborrel organiseren of kraambezoek ontvangen?

Na de langverwachte geboorte van je kleine spruit, is het nu tijd om volop te genieten van de roze wolk waarop je nog enkele weken lang mag zweven. Tegelijkertijd is dit ook dé periode waarin nieuwsgierige vrienden en familieleden staan te popelen om op bezoek te komen. Waarvoor kies jij in dit geval: een babyborrel organiseren of kraambezoek ontvangen? Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Wij zetten er enkele voor je op een rij.

Multi Generation Family Sitting On Sofa With Newborn Baby

Babyborrel organiseren

Decennia geleden was er nog hoegenaamd geen sprake van, maar intussen is de babyborrel helemaal ingeburgerd. Het concept? Je huurt een zaal(tje) af, voorziet genoeg hapjes en drank en nodigt iedereen op dezelfde dag uit. Het grote voordeel van de babyborrel? Deze formule laat je toe om iedereen in één keer te ontvangen. Maar er zijn ook nadelen aan verbonden.

Organisatietalent gezocht

Een babyborrel organiseren doe je niet op één, twee, drie. Je moet een zaal boeken, vooraf bedenken welke hapjes en dranken je gaat serveren of een cateraar inhuren. Je hebt bovendien sowieso nood aan flink wat helpende handen om alles klaar te zetten en ook om tijdens de borrel een handje toe te steken. Delegeren is de boodschap! Kortom, deze keuze is ideaal voor kersverse mama’s met organisatietalent.

Kraambezoek ontvangen

Misschien voel je je meer op je gemak als je vrienden en familie kan ontvangen in je eigen huis. Op die manier is het contact ook wat directer, omdat er niet zoveel gasten tegelijkertijd aanwezig zijn. Het nadeel van kraambezoek ontvangen is dan wel dat het lang kan aanslepen. Wanneer er na enkele weken nog altijd mensen langskomen, kan het een sleur worden om je huis almaar op orde te houden en je koelkast steevast aan te vullen. Maak dus zeker duidelijk op je geboortekaartjes dat gasten vooraf een seintje moeten geven als ze willen langskomen. Zo hoef je niet op elk uur van de dag voorbereid te zijn om onverwachte gasten te ontvangen en kan je nog voldoende rust nemen om te genieten van je pasgeboren kindje.

Kies je ervoor om een babyborrel te organiseren? Dan vind je hier alvast inspiratie voor leuke en originele uitnodigingen!

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *