Een babynaam kiezen? There’s an app for that!

Hello my name is

Een perfecte naam voor jullie kindje kiezen, is wellicht een van de moeilijkste keuzes tijdens de zwangerschap… Maar het is ook leuk om echt overal inspiratie te vinden! Je kan het zo gek niet bedenken… de laatste jaren horen we bijvoorbeeld almaar meer exotische en ongewone babynamen en tegelijk zijn retro babynamen ook aan een opmars bezig!

De naam die je meegeeft aan je kind is belangrijk; we geven je dus met plezier enkele tips mee. Zo kan je bijvoorbeeld verscheidene apps gebruiken of de lijsten met populairste babynamen raadplegen!

Traditionele versus trendy namen

Vroeger was het eenvoudig: toen heette iedereen Pieter, An, Jan of Leen. En toegegeven: vandaag is het ook wel weer trendy geworden – retro heet dat dan – om een traditionele naam te kiezen voor je kind. Dat blijkt duidelijk uit de lijst van meest populaire babynamen van Kind & Gezin:

Meisje: Emma, Louise, Lotte, Marie, Elise

Jongen: Arthur, Lucas, Louis, Vince, Liam

Traditioneel is dus trendy. Maar er zijn natuurlijk ook andere opties. Vraag dat maar aan de ouders van Titus Marouane Dries Tijtgat. Titus is geboren op 17 juni 2014, de dag dat de Rode Duivels hun match tegen Algerije wonnen met een nipte 2-1. Om deze overwinning te vieren hebben ze hun zoon, naast Titus, naar de twee scorende Rode Duivels genoemd: Dries Mertens & Marouane Fellaini.

Wat als… je de internetgebruikers je baby een naam laat geven?

Die vraag stelden Stephen en zijn vrouw Alysha zich ook en ze kochten meteen het domein namemydaughter.com. De toekomst van hun baby lag dus letterlijk in de handen van willekeurige internetgebruikers. Via de site kon iedereen zijn stem uitbrengen voor de voornaam en de tweede naam van het kind.

Zoals verwacht leverde dat enkele rare combinaties op: Zelda, Streetlamp, Megatron, … De uiteindelijke winnaar was Cthulhu als voornaam en All-Spark als tweede naam. De ouders gingen uiteindelijk voor de op een na meest gekozen naam, namelijk:  Amelia Savannah Joy. Een stuk mooier dan Cthulhu All-Spark als je het ons vraagt.

Zit je zonder inspiratie? Dan kan je je dus altijd een beroep doen op toevallige internetgebruikers. We raden je echter af om blindelings hun suggesties over te nemen!

Een andere digitale manier om je babynaam te kiezen zijn ‘babynaam apps‘. Van traditionele en speciale namen tot namen voor moslims en hindoes: je vindt er voor iedere baby de juiste naam!

babynaam kiezen apps

The Baby Name Predictor

Een vraag die je je als ouder waarschijnlijk stelt is: hoe uniek/populair gaat de babynaam zijn de komende jaren? Helaas kunnen we daar niet meteen een oplossing voor bieden. In Amerika heeft het magazine TIME echter wel een handige online tool gemaakt: The Baby Name Predictor.

We hebben er alvast vier namen van onze Rode Duivels doorgehaald en die blijken de jongste jaren niet zo populair. Het zou ons echter niet verbazen moest dit snel veranderen!

 babynaam kiezen - the baby name predictor

De tool maakt het mogelijk om enkele voornamen in te geven en toont je vervolgens de piekmomenten doorheen de jaren. Bovendien voorspelt de tool zelfs of de naam in de komende jaren terug zal pieken of niet. Wil je je zoon of dochter dus een naam geven die ze in Amerika kunnen uitspreken? Bekijk dan zeker de tool eens op de website van TIME!

footer-geb21-benl

Geef hier jouw mening