Hoe de geboorte van je tweede kindje aankondigen?

De geboorte van je tweede kindje komt dichterbij en je bent er helemaal klaar voor, of toch bijna. Hoe kondig je dit tweede wondertje bij vrienden en familie aan? Geen zorgen, er zijn talloze manieren waarop je dit op een originele manier kan aanpakken!

Geboortekaart voor de geboorte van je tweede kindje

Natuurlijk wil je je eerste kindje bij het uitkiezen van je geboortekaartje niet vergeten. Hier zijn 2 originele manieren hoe je dit kan aanpakken. Als eerste met een tekening of icoon op je kaart, of een leuke foto van je baby’tje met grote broer of zus.

Geboortekaartje met tekening

Deze schattige kaartjes zijn perfect voor zowel de geboorte van je kleine meid als die van een kleine jongen. De kleur van de achtergrond en het patroontje kan je helemaal zelf kiezen. Op deze geboortekaart lijkt het alsof grote zus of broer een wandeling maakt met het allernieuwste familielid in een vintage kinderwagen. Deze geboortekaartjes zijn gemaakt voor de geboorte van je tweede kindje.

 

origineel geboorte van je tweede kindje aankondigen met tekening

 

Geboortekaartje met foto

Voor een nog persoonlijker effect kan je ook een foto van je baby’tje gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een vertederende of originele foto. Deze foto maakt je geboortekaartje helemaal compleet. Grote broer of grote zus is ook kunnen ook mee op de foto! Je eerste kindje zal wat blij zijn dat hij of zij mee in de spotlight mag staan, iedereen blij dus! Enkele ideetjes over hoe je deze foto best neemt zie je hieronder.

 

origineel geboorte van je tweede kindje aankondigen met foto

Creatieve foto zelf maken

Maar hoe maak je nu een creatieve foto? Stel jezelf eerst de vraag of je voor een vertederende foto of voor een grappige foto gaat. Bij een vertederende foto ga je voor een lieve omhelzing of een schattig kusje op het voorhoofd. Een leuk idee om je foto’s helemaal af te maken zijn passende outfits.

 

Bij een grappige foto is een krijtbord de ideale tool. Ga bijvoorbeeld voor een to do lijst met als laatste puntje ‘grote broer of zus worden’. Nog een grappig opschrift is ‘only child expiring’.  Deze foto’s toveren toch vanzelf een lach op je gezicht? De geboorte van je tweede kindje gaat niet ongezien voorbij.

 

origineel aankondigen geboorte van je tweede kind

Bron: Pinterest

 

Originele tekst voor de geboorte van je tweede kindje

Ook het tekstje op je geboortekaart kan je creatief aanpakken bij de geboorte van je tweede kindje. Deze kleine gedichtjes zijn suikerzoet en daarom ook perfect voor deze gelegenheid.

  • Elke dag een stapje dichterbij, nu kunnen we zeggen: we hebben er een dochter en zusje bij.
  • Ik heb er een broertje bij om alles mee te delen een lief klein kindje dat ben jij en strakjes gaan we samen spelen.
  • Iedereen mag het nu horen mijn broertje is geboren. Ik ben nu reuze blij, want ik heb er een vriendje bij.
  • Bij ons is het feest want de ooievaar is geweest En weet je wat hij bracht een zusje, dat had ik nooit verwacht.
  • I have a new baby brother. He’s as cute as can be. I’ll be the best big sister. You just wait and see.
  • Op mijn teentjes kijk ik over het randje van je wieg. dag kleine boertje, ik vind je lief.

 

Nu is de inspiratie heel zeker aan het opborrelen voor de geboorte van je tweede kindje. Ontdek verschillende geboortekaarten die je helemaal zelf kan ontwerpen en laat die creativiteit maar komen!

 

Anna Coucke
Anna Coucke

Als laatstejaarsstudente is het belangrijk om tussen het schoolwerk door te genieten van de happy moments. Zo maak ik graag een halfuurtje vrij om met mijn hond te gaan wandelen of neem ik met plezier de fiets om kleine verplaatsingen te doen (als het zonnig is ten minste). Ook ben ik graag bezig met sociale media, maar niets laat mij zo breed lachen als een traditionele uitnodiging in de brievenbus. Dat kan geen enkele elektronische uitnodiging evenaren.

Artikelen: 41

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *