Trouwfeest in de zomer

‘Summer lovin’ uit de romantische Grease film krijgt een nieuwe betekenis, want jij geeft je trouwfeest in de zomer! In de zomer is het langer licht buiten, lekker warm, iedereen is vrolijk en de kleuren zijn helemaal trouwfeestwaardig. Redenen genoeg dus om voor een trouwfeest tijdens dit seizoen te kiezen. Deze tips and tricks komen zeker weten van pas op je speciale dag.

Summer-proof feestzalen

Bij je trouwfeest in de zomer is het natuurlijk de bedoeling om te genieten van de warme zon, daar moet je de feestzaal ook goed op afstemmen. Hier enkele summer-proof suggesties.

Open lucht feest

Om optimaal van het mooie weer te kunnen genieten ga je best voor een trouwfeest in open lucht. Tijdens de zomer is de natuur op zijn mooist en de trouwfoto’s zien er zeker weten heel mooi uit, met het natuurlijk zonlicht stralen jij en je partner naast elkaar aan het altaar.

 

trouwen in de zomer in de lucht

 

Barn wedding

Een mooi versierde schuur is de perfecte plaats waar je gasten aan tafel kunnen gaan of tussen het dansen door even af te koelen. Ga voor lichte kleuren in bijvoorbeeld de stoelen en tafelkleed en versier met veel fairy lights voor een romantisch gevoel.

 

trouwfeest in de zomer barn

 

Frisse partytent

Als een schuur niet je ding is maar je toch wat schaduw wil,  kan je ook kiezen voor de klassieker bij het trouwen in de zomer: een romantisch versierde partytent . Ook hier zijn fairy lights de perfecte versiering. Laat het feestje maar beginnen!

 

trouwfeest in de zomer partytent

 

Decoratie voor jouw trouwfeest in de zomer

Leuke decoratie is belangrijk om een trouwfeest extra leuk te maken. Er zijn tal van dingen dat je kan doen, vooral in de zomer. Hier alvast was inspiratie.

Fleurige bloemen

Wat roept nu meer ‘zomer’ dan talloze bloemen. Hoe meer hoe beter, zeker op je trouwfeest in de zomer.  Gebruik ze in je tafelversiering, om je huwelijksboog mee te versieren, of gewoon overal waar je een leeg plaatsje kan vinden. Bloemen kan je ook perfect laten passen in het kleurenthema van je trouwfeest.

 

trouwen in de zomer decoratie bloemen

Ice ice baby

De beste manier om je te verfrissen is natuurlijk genoeg drinken! Er zijn tal van manieren om op een leuke manier frisse drankjes uit te delen aan je gasten.

 

trouwfeest is de zomer bar

Bron: Pinterest

 

DIY pompons

Een nieuwe trend in de decoratie wereld zijn pompons. Ze zien er heel leuk uit en zijn gemakkelijk om zelf te maken! Kies voor kleuren die passen in je thema voor een mooi geheel.

 

trouwfeest in de zomer bar

Bron: Pinterest

 

Uitnodiging voor je trouwfeest in de zomer

De zomer vraag voor zachte pastel kleuren zoals deze trouwkaart in babyroze. De goudfolie op deze verschillende trouwkaarten doen ook al meteen denken aan de warme zonnestralen die er zullen zijn op je speciale dag. Door het warme weer denk je automatisch dat je op een tropische bestemming zit, daarom past deze paspoort trouwkaart perfect bij je trouwfeest in de zomer.

 

trouwfeest in de zomer uitnodiging

Zomerse kledij

Om je goed te voelen in het warme weer pas je best je kledij aan aan het warme weer. Zo kan ook the bride optimaal genieten van haar speciale dag!

De perfecte trouwjurk

Ga voor een trouwjurk in lichte stof die ook niet veel weegt. Een luchtdoorlatende stof zoals kant, katoen en linnen zijn perfect voor deze gelegenheden. Ook een open rug of een jurk zonder schouders helpen om je af te koelen, of kies voor een korte trouwjurk. 

Delicate accessoires

Ook hier komt het bloemen thema weer terug. Een bloemenkroon is de nieuwe Instagram en Pinterest trend van dit jaar en dat is natuurlijk niet zomaar. Deze flower crowns zien er heel schattig uit. Ook je bloemenmeisjes of bruidsmeisjes staan hier heel leuk mee.

 

trouwfeest in de zomer trouwjurk en accessoires

 

Gras versus hakken

Hakken en gras zijn geen goede vrienden. Stel daarom dancing shoes te beschikking voor de dames die even van hun oh zo mooie maar ongemakkelijke schoenen af willen zijn. En lief gebaar die ze vast niet rap zullen vergeten!

 

trouwfeest in de zomer schoenen

Bron: Style Me Pretty

Natuurlijk wonen wij ook nog altijd in België en hier kan het weer, jammer genoeg, soms tegenvallen. Lees dan dit artikel over hoe regen de mooiste dag van je leven helemaal onvergetelijk maakt!

 

 

Anna Coucke
Anna Coucke

Als laatstejaarsstudente is het belangrijk om tussen het schoolwerk door te genieten van de happy moments. Zo maak ik graag een halfuurtje vrij om met mijn hond te gaan wandelen of neem ik met plezier de fiets om kleine verplaatsingen te doen (als het zonnig is ten minste). Ook ben ik graag bezig met sociale media, maar niets laat mij zo breed lachen als een traditionele uitnodiging in de brievenbus. Dat kan geen enkele elektronische uitnodiging evenaren.

Artikelen: 41

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *