Klaar voor de bevalling? 7 tips voor je koffertje!

Komen je weeën om de vijf minuten of is je water gebroken? Dan wordt het langzaam tijd om richting het ziekenhuis te vertrekken. Als je dan nog je koffer voor de bevalling moet klaarmaken, is het natuurlijk al te laat. Zorg ervoor dat jouw koffer en die voor de baby al enkele weken voor de uitgerekende datum klaarstaan. Wij geven je graag enkele tips over welke zaken zeker niet in je koffer mogen ontbreken.

 

koffertje bevalling

1. Documenten

Voor het officiële papierwerk heb je zeker deze documenten nodig: de identiteitskaart van jou en je partner en je trouwboekje of akte van erkenning. Het kan ook handig zijn om je zwangerschapsboekje en je bloedgroepkaart mee te nemen. Dan kunnen artsen er altijd op terugvallen.

2. Gemakkelijke kledij tijdens de bevalling

Tijdens de arbeid draag je best een lang, comfortabel shirt. Maar verwacht niet dat je dat de volgende dag opnieuw zult kunnen dragen, want het krijgt behoorlijk wat te verduren: zweet, colostrum, je pas geboren baby die met je wil knuffelen, …

3. Druivensuiker

Daarnaast is het handig om een pakje druivensuiker bij te hebben. Tijdens de bevalling mag je namelijk niets meer eten en raak je vermoeid. Een beetje druivensuiker mag en geeft je extra energie om door te gaan.

4. Persoonlijke hygiëne

Zorg ervoor dat je je dagelijkse wasgerief meehebt: tandenborstel, tandpasta, kam, handdoeken, washandjes, zeep, shampoo, … Want na de bevalling wil je je ongetwijfeld opfrissen.

5. Ondergoed

Na de bevalling heb je nog een tijdje last van bloedingen. Voorzie dus genoeg vers ondergoed. Maandverbanden en inlegkruisjes krijg je in het ziekenhuis. Als je hierover twijfelt, vraag het dan na in de kraamafdeling waar je zult bevallen.

6. Zwangerschapskledij na de bevalling

De komende dagen mag je je toch wel aan enkele bezoekjes van familie en vrienden verwachten. Breng dus genoeg makkelijke kledij mee. Verwacht niet dat je na de bevalling onmiddellijk terug in je broeken van voor de bevalling zult passen. Voorlopig zul je nog even moeten terugvallen op je zwangerschapskledij. Een kamerjas en pantoffels of slippers zijn ook handig. Ben je van plan om borstvoeding te geven, zorg dan voor aangepaste kledij en enkele borstvoedingsbeha’s.

7. Leesvoer

Neem enkele roddelblaadjes of een goed boek mee om na de bevalling te ontspannen.

 

Twijfel je of het al tijd is om naar het ziekenhuis te vertrekken? Neem dan contact op met de kraamafdeling van je ziekenhuis. De verpleegsters staan je met raad en daad bij. Zij kunnen je nog extra tips bezorgen of je geruststellen.

 

Veel succes met de bevalling!

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *