Retro geboortekaartje om van te dromen

De retro stijl is terug van nooit weg geweest! Je ziet de stijl op meer en meer plaatsen op duiken, denk maar aan muziek, kledij, meubels en zoveel meer.  Ook het retro geboortekaartje maakt zijn intrede. De populaire Volkswagen busjes, krullende lettertypes en schattige patronen, passen perfect in het thema geboortekaartje. Maar welke elementen heb je nodig om een retro geboortekaartje te ontwerpen?

 

Lettertypes voor op retro geboortekaartje

Een goed gekozen lettertype is een belangrijk iets in het ontwerpen van een geboortekaartje. Maar er is een groot aanbod, daarom is het vaak een moeilijke keuze. Hier alvast een enkele dingen waar je bij de zoektocht naar een lettertype op moet letten. Tip: gebruik 3 verschillende lettertypes in verschillende groottes voor een leuk en dynamisch geboortekaartje.

Recht uit de typemachine

Dit lettertype doet ongetwijfeld een lichtje branden. Het is geïnspireerd op de typemachines van vroeger. Een lettertype in typemachine stijl zorgt voor een leuk vintage accent op elk retro geboortekaartje. Een kaartje met de naam van jullie pasgeboren kindje in lettertype typemachine heeft meteen een leuke vintage uitstraling.

Circus van het lettertype

Een retro geboortekaartje met een lettertype dat aan het circus doet denken. Het is zeker geen eenvoudig of sober lettertype maar het trekt wel alle ogen naar zich toe, zo zet je de naam van je kindje pas echt in de kijker!

Zeg het met krullen

Een extra vrolijk lettertype met krulletjes is ook heel retro. Wel opgepast dat er niet te veel krulletjes in je tekst zitten, anders is die wat minder leesbaar. De meeste retro lettertypes zijn heel stoer en dik, een leuke krul zorgt voor een leuke afwisseling. In combinatie met de leuke retro koets is dit een op en top vintage gevoel!

 

Geboortekaart letter met silhouet jongen


Silhouet geboortekaartje grote zus babyroze


Ecokaart met retro wieg

Patronen uit de oude doos

Denk aan lieve stipjes, gekartelde randjes en lijntjes. Een retro design is zeker niet simpel en sober, maar een mooi samenspel van verschillende elementen. Welk patroon is jullie favoriet?

Stipjes en lijntjes

Een effen achtergrond past niet binnen de retro stijl. Als je geen fan bent van een te drukke achtergrond is een patroon met een combinatie van lijntjes en stipjes de perfecte oplossing. In een licht kleurtje hou je het geboortekaartje toch heel zacht.

Zigzagmotief

Dit leuke zigzagmotief geeft meteen een retro uitstraling aan je geboortekaartje. Dit is een subtiele manier om je kaartje te versieren en super schattig te maken. In combinatie met het treintje en silhouet en goed gekozen lettertype schreeuwt dit geboortekaartje ‘vintage’.

Met ruitjes

Als  je wel fan bent van wat meer kleur, is dit originele retro geboortekaartje met geruit patroon ideaal. Het voegt een extra kleurrijk accent toe aan je geboortekaartje zonder te overdrijven.

 

Retro roze kaartje met vogeltje


Lief blauw kaartje met silhouet jongen en zigzagmotief


Lief roze kaartje met silhouet meisje en strikje

Schattige iconen in vintage stijl

Een foto gebruiken in je geboortekaartje is vaak moeilijk, daarom is een icoontje een ideale oplossing. Het zorgt voor een leuke versiering op je kaartje die echt de aandacht trekt.

Volkswagen busje

Gegarandeerd het leukste busje van lang geleden. Ook tot op de dag van vandaag zijn jong en oud nog steeds fan van deze klassieker: het Volkswagen busje T1. Laat anderen deze leuke herinneringen opnieuw beleven met je retro geboortekaartje.

Verfijnde kinderkoets

De kinderwagens van vroeger hadden een zeer verfijnde en klassieke look, daar kan ook jouw geboortekaartje van meegenieten. Deze kinderkoets zorgt voor een prachtig accent op je kaartje en maakt een mooi geheel.

Geboortekaartje met leuke snor

Dit leuke drieluikje met snor zet meteen de toon voor een vintage gevoel bij jullie geboortekaartje. Ook deze originele vorm heeft vast en zeker succes bij vrienden en familie.

 

Ecokaart met oranje busje


Retrokaartje met wieg


Schattig drieluik geboortekaartje met snor

We hopen dat jullie geïnspireerd zijn voor het ontwerpen van een vintage geboortekaartje. Veel plezier!

 

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 163

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *