Het bruidsboeket, alles wat je moet weten!

Bloemen zijn onmisbaar op jouw trouwfeest! Ze komen de hele dag terug: in je haar, in je tafeldecoratie en natuurlijk in een mooi bruidsboeket. Kortom, een belangrijke to do op jouw checklist! Lees hieronder alle tips die wij van een echte kenner kregen en laat je inspireren.

 

Trends voor je bruidsboeket

Natuurlijk zijn er ook in de bruidsboeketten trends te ontdekken. Veel bruidjes laten zich inspireren door Pinterest. Geweldig om ’s avonds heerlijk weg te dromen bij de mooiste bloemen en boeketten. Wat bloemisten echt willen benadrukken en elk bruidspaar op het hart drukt: Wat past bij jullie? Hebben jullie een lievelingskleur? Hoe ziet jullie dag er verder uit? Welke trouwkaart hebben jullie? Want het belangrijkste is dat het totaalplaatje klopt!

Wat is hip?

De kleuren rood en bordeaux komen nu veel voorbij. Maar ook de zachte tinten roze en witte bloemen blijven trendy! Momenteel zie je veel gipskruid, een mooi fijn bloemetje dat je op veel plaatsen terug kunt laten komen. Bijvoorbeeld de bloempjes in het haar bij de bruid of het bruidsmeisje. Gipskruid kun je ook perfect terug laten komen in je tafeldecoratie. Dit bloempje kun je bovendien mooi combineren met allerlei andere bloemen. Het is mooi met klassieke rozen of met eucalyptus bijvoorbeeld.

 

 

Want eucalayptus is dé trend voor dit jaar! En ook bij Tadaaz is deze trend niet onopgemerkt gebleven. In onze nieuwste collectie trouwkaarten zit een prachtige serie ‘eucalyptus’. Bij deze kaart zijn jullie initialen of namen bovendien afgewerkt in goudfolie voor een extra sparkle. Hip, trendy en subtiel! Precies wat jij zoekt…

 Welke vorm kies je voor je bruidsboeket?

10 jaar geleden hadden veel bruidjes een Biedemeier – bolletje in de hand. Vind je dit mooi? Laat je dan niet weerhouden want alles kan en mag! Maar de algemene trend is toch dat het allemaal wat speelser mag. Grote Bohemian-achtige boeketten zijn natuurlijk prachtig om te zien, maar vergeet niet dat je het boeketje ook makkelijk moet kunnen dragen, wegleggen en weer oppakken. Wil jij echt een Boho-wedding met bijpassende bloemen? Ga dan zeker voor Bohemian bloemen,  maar kies een kleiner boeket wat iets handzamer is.

Thema bruidsboeket

Het totaalplaatje van jullie huwelijk moet kloppen. Daar zijn we het allemaal over eens! Wat is je lievelingsbloem? Is er een kleur die de hele dag door terugkomt? Dit wordt dan zeker in het bruidsboeket verwerkt. Wij denken natuurlijk gelijk aan de kleur van de trouwkaart of aan een touwtje of een mooi lint dat als accessoire bij de kaart hoort. Dit zijn details die je prachtig terug kunt laten komen in jouw droomboeket!

 

Nog meer bruidsbloemen

Bruidegom

Behalve het bruidsboeket zijn er natuurlijk meer bruidsbloemen waaraan gedacht moet worden. Misschien wil de bruidegom ook een kleine bloem in zijn knoopsgat. Uiteraard wordt dit een match met het bruidsboeket van zijn aanstaande!   

Bruidskindjes

Wat zijn ze schattig, die kleine sterren met zo’n belangrijk takenpakket op de grote dag. Ook voor hen zijn er tal van leuke bloemideetjes! Inimini corsages of een toefje gipskruid bijvoorbeeld. Bij het bruidsmeisje past een mooi bloempje in het haar altijd. Heel subtiel is 1 roos of 1 bloem met een lintje dat ze kan dragen. De oh’s en ah’s zullen de hele dag door klinken.

Tip: Combineer het gipskruid met een lieveheersbeestje voor een meisje of een lego-poppetje voor een jongetje en de kindjes zullen in de wolken zijn.

Gastencorsages

Gastencorsages worden vooral gemaakt voor de VIP’s van de trouwdag: de ouders, de ceremoniemeesters en de getuigen. Voor de andere daggasten wordt dit niet meer zo vaak gebruikt. Wat wel een leuke trend is die zich ontwikkelt zijn de polscorsages voor de dames. Back to the good old days!

Tafeldecoratie

De feesttafel moet er écht als een feestje uitzien. Behalve mooie menukaarten, servetringen en tafelkaartjes wil je daarom ook bloemen op tafel zetten. Dit kan heel groots met prachtige bloemstukken of juist klein. Leuke potjes en vaasjes in verschillende formaten met lieve bloemetjes zijn een subtiele versiering van jouw tafel.

 

De trouwauto

Wordt de trouwauto ook versierd met bloemen? Dat ligt eraan hoe belangrijk jullie de auto vinden en hoe ver jullie moeten rijden. Als dit grote afstanden zijn is het niet handig een groot bloemstuk op de motorkap te leggen… Bloemen uit het bruidsboeket op de hoedenplank los schikken is een mooie vervanger hiervoor. Uiteraard kan de auto ook perfect met mooie linten versierd worden. Het hoeft niet allemaal veel en uitbundig.

De gouden tip is tenslotte: alles mag, als jullie het maar mooi vinden!

 

 

 

Danielle Scheilz
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 74

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *