Dit is wat Make-A-Wish deed met de giften van Tadaaz

Wanneer het buiten koud is, warmen we vanbinnen allemaal een klein beetje op. De eindejaarsperiode is niet voor niets de periode waarin er volop aan liefdadigheid gedaan wordt. Met de kerstkaartjes van Tadaaz dragen we dan ook al jaren ons steentje bij aan een van onze drie goede doelen: Make-A-Wish, Kinderkankerfonds en Artsen Zonder Grenzen. 

 

Stuk voor stuk maken ze het leven van mensen, en in het bijzonder kinderen, een beetje lichter en een beetje mooier. Op die manier zorgen ze voor het allergrootste verschil en dat weten jullie natuurlijk maar al te goed. In 2018 kochten jullie massaal kerstkaartjes en steunden jullie daarmee een goed doel naar keuze. We kunnen dan ook met trots zeggen dat we vorig jaar maar liefst € 4778,66 bijeenspaarden voor Make-A-Wish!

 

Make-A-Wish is een vzw die de allerdiepste hartenwens van ernstig zieke kinderen tussen 3 en 18 jaar in vervulling laat gaan. Zo geven ze de kinderen de kracht om hun strijd tegen de ziekte verder te zetten. Wat Make-A-Wish precies met die mooie som kon doen? We vroegen de lieve vrijwilligers om hun hartverwarmende verhalen met ons te delen. Zij hadden echter nog een beter idee en lieten de kids en hun gezin zelf aan het woord. 

 

Je leest het allemaal hieronder in de wensverslagjes van Suzan, Mathéo en Thibaut. Als je het er even warm van krijgt als ons, neem dan meteen een kijkje met welke kerstkaartjes je het mooie initiatief dit jaar wil steunen, want zoals je zal lezen, kunnen we met z’n allen samen wel degelijk een verschil maken!

Prinses Suzan wou Belle zijn en dansen met Het Beest

 

Suzan had 1 grote wens! Ze wou Belle zijn en dansen met het beest. Ze vertelde dat aan de mensen van Make-a-Wish. Die zagen dat heel goed zitten.

 

Toen de grote dag aanbrak kwam er een grote limousine. Er waren mooie verkleedkleren voor het hele gezin. In de voormiddag mocht Suzan prinsessenschoenen en mooie juwelen kiezen. Ze voelde zich een echte prinses!

 

‘s Middags gingen we eten naar Rhodesgoed. Het was mooi weer en we konden buiten eten. Het was heel gezellig! Daarna reden we met de limousine naar het kasteel in Rumbeke. Daar lag de rode loper en stonden vriendjes en familie van Suzan te wachten.

 

De namiddag was een regelrecht prinsessenfeest met taart, een springkasteel, een goochelaar, frietjes, en lekkere drankjes voor iedereen. Het hoogtepunt was natuurlijk de dans met het beest. Suzan was een mini beetje verlegen.

 

Na het dansen werden alle kindjes dan ook nog geschminkt in prinses. Uiteraard kwam prinses Suzan het eerste aan de beurt. En dan was het tijd om van de frietjes te smullen.

Tot slot werd Suzan nog verwend met een heel groot cadeau.. Ze was ontzettend blij met haar verzameling Belle poppen.

 

Op het einde van de dag was Suzan heel moe, maar ze vond het een dag om nooit meer te vergeten!

 

Dank u wel aan iedereen !!!

Angelique, mama van Suzan

Mathéo wilde Cars zien in Disneyland Parijs

 

Eindelijk was het zover.

 

Na een onrustige nacht, waarschijnlijk door de zenuwen, stond de taxi ons in de vroege uurtjes op te wachten om ons in geen tijd naar Disneyland te brengen. Eenmaal we daar aangekomen waren, zijn we vlug naar ons hotel geweest om pasjes op te halen en aan ons 3-daagse grote avontuur te beginnen. 

 

Super blij en uitgelaten gingen we naar de eerste attractie. Met ons speciale pasje moesten we niet eens wachten. Ik was op alles dolenthousiast. Zelfs even pauzeren om een hapje te eten deed ik niet zo graag. Het was of ik tijd te kort ging hebben om alles te zien en te doen.

 

Na een eerste lange dag besloten we wat vroeger ons bedje op te zoeken, zodat we fris waren om de volgende ochtend de volgende verrassing in ontvangst te nemen: het ontbijt met de Disneyfiguren.

 

Ik was terug in mijn nopjes en ook Goofy nam zelfs de tijd om een spelletje te spelen, die gekke Goofy toch. Na de buikjes te vullen waren we klaar voor dag twee. Het was weer dikke fun en ook het zonnetje was van de partij. We deden van alles, ook een cowboy- en paardenshow kregen mij op het puntje van mijn stoel. 

 

Mijn mama en papa waren gelukkig dat ze even alle zorgen vergaten als ze mij bezig zagen met mijn 2 zusjes. ’s Avonds was ik zo moe dat ik nog net de mooie avondshow heb zien starten. Maar dan was het slaapmannetje daar en viel ik als een blok in slaap. 

 

Na een welverdiende nachtrust maakten we ons klaar voor de laatste dag. We ontmoetten mijn held Cars. We keken met open mond naar de show en waren dolenthousiast, al speelde de vermoeidheid toch al wat mee. Daarna maakten we nog even tijd om leuke souvenirtjes te kiezen en een hapje te eten, om moe maar voldaan terug naar huis te gaan.

 

Het waren de drie mooiste dagen van mijn leventje. Even alles vergeten en leven in een droom. Dank u wel aan iedereen die er maar iets voor gezorgd heeft dat we dit konden meemaken. 

 

Liefs

Mathéo’tje en gezin.

Thibaut wilde de prins op een koninklijk bal zijn

 

Ik schreef een mooie brief aan de tandenfee met mijn grote wens: de prins op een koninklijk bal zijn. De tandenfee had daar speciale feeën voor: Make-A-Wish-feeën. Ze kwamen met z’n drieën en hebben heel veel magische kracht. 

 

We kregen een koninklijke uitnodiging voor mijn bal. Het was spannend afwachten.

Ik stond al op de uitkijk tot de wensfeeën kwamen en ze brachten ons naar een restaurant om heerlijk te lunchen. 

 

Plotseling kregen we bezoek van hofdames. De hofdames verrasten me met een prinselijk pak: gouden knopen, medailles, gouden sjerp, gouden franjes en een kroon. Nu was ik helemaal Prins Thibaut I. Mama, papa en broertje kregen ook een koninklijk pak.

 

Ik werd door een prachtige koets met twee zwarte paarden opgewacht om naar mijn kasteel te rijden. Alle genodigden stonden me op te wachten en buigden voor hun prins toen ik met Rapunzel de rode loper afliep.

 

Het feest werd geopend met een gigantische taart. Als de buikjes goed gevuld waren, konden we knuffelen met diertjes en een kasteel schilderen. De feeën kondigden het bal aan. Ik danste als eerste met Rapunzel en iedereen danste mee op de liedjes van Niels. We sloten de dag af met heerlijke spaghetti.

 

Ik denk er nog elke dag aan hoe leuk en fantastisch het was. Het was de mooiste dag van mijn leven!!!

 

Thibaut

 

Bedankt aan de vrijwilligers van Make-A-Wish voor al het moois dat jullie verrichten en aan Suzan, Mathéo, Thibaut en hun gezinnen om hun prachtige verhalen met ons te delen! We zijn ongelooflijk trots dat we er een deel van konden uitmaken.

 

 

 

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *