5 extreem goede voornemens voor een spetterend jaar

Goede voornemens zijn er in alle vormen en gewichten. Je hebt de klassiekers, zoals afvallen en stoppen met roken, maar er zijn ook erg ambitieuze en uiteraard ook komische varianten. Wat dacht je van ‘het lichaam van Beyoncé krijgen’ of ‘de namen van mijn kinderen onthouden’? Doorgaans sneuvelen goede voornemens al vroeg in het jaar, maar met een beetje dedication breng je zelfs de meest extreme voornemens tot een goed eind. Hieronder alvast enkele originele goede voornemens voor het nieuwe jaar!

1. Knopen doorhakken

Volgend jaar is hét jaar om eindelijk die wereldreis te maken of enkele weken rond te cruisen in Amerika. Anders komt het er waarschijnlijk nooit van. Hoog tijd dus om gericht te gaan googelen, brochures aan te vragen en je plannen concreet te maken. Een verre reis is een onvergetelijke ervaring, maar wel eentje die vraagt om heel wat planning en uitwerking. Laat je droomreis zeker geen voornemen blijven en begin met plannen. Knopen doorhakken is de boodschap!

 

goede voornemens op reis

Is een verre reis momenteel niet aan de orde? Er zijn tal van andere keuzes die je kan maken die je leven voor eeuwig zullen veranderen. Wat dacht je van een nieuwe job, je relatie naar het volgende niveau brengen of heb je eindelijk die droomwoning gevonden? Laat je dromen niet aan je voorbijgaan!

 

goede voornemens nieuw begin

 

2. Work that body

Atletische doelstellingen zijn zeker niet nieuw, maar dit jaar ga je dan toch eindelijk een marathon lopen! Ok een marathon is misschien wat extreem, zeker als je een eerste uitdaging zoekt. Daarom vinden wij The Color Run zeker een prachtig alternatief. Deze 5 kilometer zal je nooit vergeten! Bij The Color Run loopt iedereen in een wit t-shirt en word je elke kilometer ondergespoten met een wolk gekleurd poeder. Na de inspanning word je bovendien beloond met een optreden in echte festivalsfeer.

 

Hoe je te werk gaat? Door de datum van de loopwedstrijd aan te stippen, je voorbereiding in functie van die datum te plannen en geen excuses van jezelf te aanvaarden. Ben je niet meteen de meest gedisciplineerde persoon? Schakel dan de hulp in van sportieve vrienden of volg een programma zoals Start to Run om je te motiveren. You can do it!

 

color run goede voornemens 2015

3. Bungeejumpen of een andere extreme sport

Met volle overtuiging het jaar induiken, dat doe je bijvoorbeeld door te gaan bungeejumpen. Met een rubberen kabel rond je enkels van een brug springen, geeft een enorme kick en is een prachtig voornemen voor durfals die zichzelf écht willen overtreffen. Andere extreme sporten kunnen natuurlijk ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van skydiving of hang gliding? Het zijn maar enkele voorbeelden van originele goede voornemens die écht het jaar écht onvergetelijk zullen maken. Denk je dat je partner of jijzelf toch op het laatste moment gaat opgeven? Koop dan alvast een bon met een strike einddatum en ga ervoor!

 

extreme sporten goede voornemens 2015

4. Steek je neus in een boek

In deze moderne tijden grijpen we nog al snel naar een gsm of tv als we ons willen ontspannen. Dat is, ja het is bewezen, niet de beste manier om tot rust te komen. Het gebruiken van een gsm net voor het slapengaan maakt het moeilijk om in slaap te vallen. Een alternatief voor dit elektronisch kwaad is een boek en dan nog liefst een écht boek en geen Kindle. Ze zijn het ideale tijdverdrijf voor het slapen gaan, op de trein of in de koffieshop. Een goede plaats om te starten is bij een boek waar je de film al van gezien hebt, zo kan je sneller in het verhaal komen.

 

goede voornemens meer lezen

5. Leer een nieuwe taal

Een nieuwe taal leren is altijd welkom, al is het je Franse leerstof van vroeger terug opfrissen of aan een heel nieuw taal beginnen. Elke dag 10 minuutjes oefenen met een app zoals Duolingo of een pocket woordenboekje is al een goede manier om te beginnen. Ook kan het kijken van een anderstalige serie of film je helpen met het leren van een andere taal. Maar dan moet je wel je best toen om niet alleen de ondertitels af te lezen. Als je een stapje verder wilt gaan in je goede voornemens kan je ook lessen nemen, bijvoorbeeld in de avond of in het weekend.

 

goede voornemens leer een nieuwe taal

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *