Geniale geboortekaartjes voor meisjes

Om origineel uit de hoek te komen met een geboortekaartje, hoef je het niet te ver zoeken. Blijf dicht bij wat je zelf leuk vindt, laat je inspireren door de creatieve designs van anderen of … bedenk zelf een aparte invalshoek. In deze tijd van het jaar versturen we sowieso veel kaartjes, dus waarom niet het feestdagenthema koppelen aan je geboortekaartjes? Met onze ideeën ga je vol inspiratie aan de slag met jouw eigen geniale geboortekaartje voor een meisje.

 

leuke geboortekaartjes voor meisje

Hoera, een meisje!

geboortekaartje meisje roodDe tijd dat geboortekaartjes voor meisjes synoniem waren met babyroze bloemetjesmotieven, ligt allang achter ons. Tegenwoordig mag het hip, origineel en gedurfd zijn. Deze rode kaart met witte polkadots past bijvoorbeeld helemaal in de jongste rockabilly-revival: echt iets voor hippe ouders met een hang naar nostalgie.

 

En over nostalgie gesproken … Niets houdt je natuurlijk tegen om tóch te gaan voor het klassieke meisjesroze. Maar kijk, dit geboortekaartje in zacht roze heeft, dankzij de gestileerde witte illustratie, tegelijkertijd een moderne én een retro-uitstraling.

 

Geniaal in z’n eenvoud

geboortekaartje foto meisje dochter

Ben je creatief aangelegd en maak je je geboortekaartje liever wat persoonlijker? Ga dan aan de slag met foto’s. Gepersonaliseerde kerstkaarten zijn al langer een opkomende trend (kijk maar naar deze celebs die grappig poseren voor hun eigen kerstkaart), en die trend zet zich door in de ‘nieuwe generatie’ geboortekaartjes. Een foto van je pasgeboren spruit op het geboortekaartje is altijd een hit. Ook broer of grote zus poseert trots om hun nieuwe favoriete zus aan te kondigen!

 

En waarom zou je de twee trends niet combineren? Speel met je geboortekaartjes in op de tijd van het jaar. Kerst en Nieuwjaar zijn ideale aanleidingen voor geboortekaartjes met een extra feestelijke toets. Baby’s zijn op zich al schattig, maar met een kerstmuts op hun hoofdje maak je ze helemaal cute. Wees creatief met kerstaccessoires, lichtjes en zacht stoffen, en creëer zo de ultieme kerstsetting voor een geniaal geboortekaartje.

 geboortekaartje meisje 2

Ook buiten het kerstthema zijn er mogelijkheden te over om geboortekaartjes met leuke foto’s te combineren. Pasen leent zich bijvoorbeeld perfect voor creatieve uitdagingen met eieren, paashazen en gele accessoires. Eigenlijk heb je zelfs geen thema nodig: ook een grappige foto, of een foto van grote zus met de kleine baby, kan heel goed werken op een gepersonaliseerd geboortekaartje. Aan de slag ermee!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *