Iedereen danst. Trouwfeest geslaagd!

Iedereen weet hoe dat gaat. Het eten mag dan nog zo lekker geweest zijn en de drank nog zo rijkelijk uitgeschonken, een trouwfeest is pas echt geslaagd als er gedanst wordt. Correctie: als er véél gedanst wordt. Met deze ideetjes krijg je gegarandeerd iedereen op de dansvloer (en zullen je gasten achteraf niet spreken van ‘dat saaie trouwfeest’).

 

trouwfeest dansen dansen

Bron: Wedding Bee

De twee v’s

De twee v’s zijn basiskennis voor iedere trouwfeest-dj. Verzoekjes en vermenigvuldigen. Klassiekers, dat wel. Maar onverwoestbaar als dansvloertriggers. Zelfs de stijfste harken van de familie durven geen neen te zeggen tegen tante Rosalie die hen mee op de dansvloer sleurt voor een bescheiden walsje of – voor de gevorderde dansers onder ons – quickstep, nadat de dj ‘vermenigvuldigen!’ in de microfoon heeft geroepen. Een troost voor wie het niet zo begrepen heeft op dit verplichte nummertje: doorgaans duurt het niet te lang.

 

Wanneer de dj de sfeer erin gekregen heeft en er voldoende volk aan het dansen is, schakelt hij over op de hits van het moment en kan iedereen de beentjes goed losschudden. Hier komt de tweede v in zicht: verzoeknummertjes! Die leveren namelijk dubbele winst op. Het dansende volkje krijgt te horen wat het graag wil horen, en de dj hoeft zich niet in allerlei bochten te wringen om de sfeer erin te houden.

 

Tip: Vraag de dj of je vooraf een lijstje met verzoekjes mag doorsturen. Handig voor beide partijen!

Onderschat het intredelied niet

Het moment waarop de bruid en bruidegom de feestzaal betreden – doorgaans bij aanvang van het diner – kan ook voor de nodige ambiance zorgen. Zeker wanneer er voor opzwepende muziek gekozen wordt om deze ‘blijde intrede’ te begeleiden. Voor je het weet, slaan er enkele feestbeesten al aan het dansen en heb je een feestelijke ambiance gecreëerd zonder het te moeten forceren.

 

Tip: Overleg met de ceremoniemeester over de muziek bij jullie intrede in de feestzaal, maar ook bij de intrede van de gasten. Laat ze bijvoorbeeld per tafel binnenkomen, en deel de tafels in volgens muziekgenre: eighties, disco, schlager, house, … Ambiance verzekerd.

Origineel trouwfeest met originele … choreografie

Wil je de gasten compleet van hun sokken blazen, en heb je daar wel wat voorbereidingstijd voor over? Vervang je traditionele openingsdans dan door een volledige choreografie. Het is een trend op Amerikaanse huwelijksfeesten. De bruidegom en zijn vrienden die een minutenlange en minutieus uitgedachte choreografie uitvoeren op een medley van hun favoriete nummers: het filmpje groeide uit tot een hit op YouTube. Tik ‘wedding dance’ in, en je vindt nog meer inspirerende voorbeelden. Echt iets voor durvers die houden van verrassingen!

 

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 121

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *