Tadaaz plusteams: vrijwilligster Tine aan het woord

 

Bij Tadaaz zijn we immens trots op onze plusteams. Zo noemen we de vrijwilligers van verschillende organisaties die ons helpen om jullie elke dag opnieuw Happy Moments te bezorgen. De komende tijd willen we onze plusteams graag eens in de bloemetjes én in de belangstelling zetten. Het zijn namelijk stuk voor stuk echte toppers die vol enthousiasme ons team versterken! Leve onze plusteams!

 

Tine is daar eentje van. Door haar beperking en gezondheidsproblemen is het voor haar niet evident om te werken maar ze is erop gebrand haar steentje bij te dragen. Naast een heleboel ander vrijwilligerswerk, helpt ze bij Tadaaz om modelkaartjes te versturen. Goed omringd zijn en mensen helpen, daar wordt ze gelukkig van. Met haar eeuwig optimisme is ze een voorbeeld voor ons allemaal! Lees het interview met Tine voor een stevige portie positiviteit en om te ontdekken hoe die plusteams ons precies helpen.

 

 

Kan je jezelf even voorstellen? 

Ik ben Tine Jonckheere, ik ben 27 jaar. Ik hou ervan creatief bezig te zijn en ben graag onder de mensen. Nadat ik mijn diploma in medico-sociale administratie zo’n vijf jaar geleden haalde, ben ik hier komen helpen. Hoewel het me leuk lijkt om in een ziekenhuis te werken en ik veel verantwoordelijkheidszin heb, laat mijn gezondheid die hoge werkdruk niet altijd toe. Daarom zoek ik naar werk dat ik zelf graag doe en waarmee ik anderen kan helpen, op mijn eigen tempo. Vandaar mijn keuze voor vrijwilligerswerk. Het voelt goed om mijn steentje bij te dragen en iets te kunnen betekenen voor Tadaaz. Bovendien hou ik van variatie, dus bij Tadaaz doe ik logistiek werk en op andere plaatsen dan weer administratief werk. Die waaier aan daginvullingen, dat is het leukste!

 

Wat is jouw taak bij Tadaaz? 

Ik help met de voorbereiding om de modelkaartjes te versturen. Samen met Inge probeer ik alles zo vlot en efficiënt mogelijk te doen verlopen. Hoe sneller de mensen hun modelkaartjes ontvangen, hoe blijer ze zijn en hoe groter de kans dat ze hun geboortekaartjes, communiekaartjes, trouwkaarten of andere kaartjes bij Tadaaz zullen bestellen. Daarom vind ik het belangrijk dat ik kan helpen om de modelkaartjes op tijd de deur uit te krijgen.

Het leukst aan werken bij Tadaaz is dat ik iets kan betekenen voor jullie en mijn steentje kan bijdragen. Het is ook leuk dat ik met Inge kan samenwerken. We zijn een goed team en zo kan ik haar dag ook goedmaken!

Daarnaast heb ik dankzij Tadaaz ook het belang van communicatie geleerd. In een bedrijf moet je communiceren met elkaar, zodat de pakketjes op tijd weg kunnen. Als je niet praat met elkaar, weet je niet wat een ander wil of denkt en dan kan je ook niet optimaal samenwerken.  


 

 

Never give up is mijn levensmotto! Ook al heb je een tegenslag, ga op zoek naar de oplossing.

Wat is jouw beste eigenschap?

Dat is een moeilijke vraag. Als ik een probleem heb, probeer ik het aan te pakken. Ik geniet van de kleine dingen en ik heb vooral zin om te leven en om verder te gaan. Mijn doorzettingsvermogen is mijn beste eigenschap. 

 

Never give up is mijn levensmotto! Ook al heb je een tegenslag, ga op zoek naar de oplossing. Je vindt hem niet altijd meteen, dus durf hulp te vragen, durf te praten met mensen die mee kunnen denken over oplossingen. Het is niet omdat je een tegenslag hebt gehad dat alles negatief is.

 

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Ik ben penningmeester in de Raad voor personen met een beperking in Beernem. Verder ben ik ook nog lid van de Welzijnsraad, de Centrumraad en de werkgroep Prijs voor Inclusie. Zoals ik al zei, hou ik van variatie. Elke dag hetzelfde moeten doen is niet aan mij besteed en op deze manier kan ik het leven van anderen beter maken. 

 

Wat zou je nog heel graag willen kunnen of leren? 

Sinds corona overweeg ik om Frans of Duits te studeren in avondonderwijs. Ik ben wel geïnteresseerd in talen, maar daar kruipt veel tijd in. Door corona heb ik meer vrije momenten op een dag. Ik wil daar iets mee doen!

 

Ik zou ook graag een infokantoor oprichten om mensen met een beperking juist te informeren. Een veelvoorkomend probleem is dat je als persoon met een beperking eigenlijk constant actief op zoek moet gaan naar info. Een centraal punt per provincie of in de grote steden kan daarbij helpen.

 

Wat zijn je dromen voor de toekomst?

Ik heb zoveel dromen… Een gelukkig leven leiden met een mooi netwerk rond mij, zo zelfstandig mogelijk zijn, elk moment kunnen genieten en het liefst van al iets kunnen betekenen voor anderen! 

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *