6 originele feestlocaties voor een onvergetelijk jubileumfeest

Op zoek naar een unieke locatie om een verjaardag of huwelijksjubileum te vieren? Gelijk heb je, want vijftig word je maar één keer in je leven, en vijfentwintig jaar getrouwd zijn met je partner vraagt ook al om een groots feest. En waar is het beter feesten dan op één van deze originele feestlocaties in ons land … of ver daarbuiten? Aan jou om te kiezen uit onze suggesties!

1.      Feesten op een boot

Zeebenen of niet: feestvieren op een boot vindt iedereen leuk. In de nabijheid van water voelen we ons nét dat tikje vrijer dan op het vasteland. Zeker bij mooi weer is een boot de ideale feestlocatie voor je jubileum. Aan zee, in het hippe Gent of in partystad Antwerpen? Keuze te over voor een geslaagd feest op het water.

2.      Museumparty

Klinkt als een paradox, nietwaar? Toch zijn musea al lang niet meer de stoffige zalen van weleer. Sommige musea zijn zelfs helemaal mee met de tijd en stellen hun zalen ter beschikking als originele feestlocatie. Wat dacht je van een jubileumfeest op de bovenste verdieping van het MAS in Antwerpen, of in het gerestaureerde Koloniënpaleis van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren?

 

3.      Kasteelnostalgie

Feesten in een kasteel is een eeuwenoude traditie die je vandaag nog altijd in eer kunt houden. In de meeste Vlaamse dorpen en steden vind je wel een romantisch kasteel waarvan je de balzaal kunt afhuren voor feesten. En als je het helemaal groots wilt uitpakken, kies je toch gewoon een kasteel in Frankrijk uit voor jouw jubileumfeest?

4.      Feest met historische allure

Feestvieren in een historisch monument? Daarmee scoor je zeker goede punten bij de nostalgici onder je gasten. Ga meteen voor een topper, en boek de feestzaal in een van de bollen van het Atomium. Of ga verder terug in de tijd en organiseer je feest in het Oostendse Fort Napoleon.

 

Follow Atomium’s board Atomium – MICE [rent] on Pinterest.

5.      Brouwerij wordt feestzaal

Oude brouwerijen krijgen tegenwoordig vaak een nieuwe bestemming als feestlocatie. Voorbeelden zijn het Grand Café Lamot in Mechelen, de kelders van de oude brouwerij Rodenbach in Roeselare en de brouwerij De Halve Maan in Brugge. Toosten op je jubileum naast de brouwketels: toepasselijker kan niet.

 

6.      Originele feestlocaties in het buitenland

We stelden al een kasteel in Frankrijk voor, maar ook zonder kasteellocatie kun je op originele wijze feesten in het buitenland. In Italië volstaan een grote boomgaard, uitbundige gasten, lekkere wijn en antipasti, en natuurlijk ook lange tafels mét wit-roodgeruite tafellakens om er een onvergetelijk feest van te maken. La dolce vita!

 

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 179

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *