Bakken met je kinderen: tips voor een succesvolle baknamiddag

De meeste kids zijn gek op zoetigheden. Er gaat niets boven zelfgemaakte pannenkoeken, cupcakes of cakepops. Bovendien is bakken ideaal om weekends, schoolvakanties en druilerige dagen op een leuke manier in te vullen. Deze tips om te bakken met je kinderen staan garant voor op-en-top plezier.

Bakken met kinderen: speeltijd wordt baktijd

Laat je kinderen spelen met een speelgoedfornuis. Zo krijgen ze op een leuke en veilige manier inzicht in het bakproces. Geef ze wat bloem, water en enkele kommen om wat te oefenen. Een voorbereiding op het echte werk!

Stel een boodschappenlijstje samen

Zijn je kinderen er helemaal klaar voor? Kies dan een recept en stel samen het boodschappenlijstje samen. Op die manier leren je kinderen alle ingrediënten kennen. Neem hen mee naar de winkel, zodat ze zelf op zoek gaan naar de nodige spullen.

 

brownies bakken met kinderen

Zorg voor leuke attributen

Kinderen houden ervan om zich te verkleden. Als ze meehelpen met bakken, willen ze er natuurlijk als een echte bakker uitzien. Voorzie dus een koksmuts met bijpassende schort. Je kinderen wanen zich een echte Sofie Dumont of Roger van Damme!

Geef je kinderen een unieke taak

Geef je kinderen een taak waar ze trots op kunnen zijn, bijvoorbeeld een job als decoratiemeester. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven met de chocoladesnippers en de creatieveling in zichzelf naar boven halen. Bovendien leren ze op die manier om te focussen op één element en kun jij de rest van het bakproces voltooien.

 

bakken met kinderen vakantie activiteit

Help je kinderen tijdens het proces

Laat je kinderen af en toe zelf eens iets proberen, maar help hen als het wat moeilijk gaat. Geef hen de nodige uitleg, zodat ze alles begrijpen.  In de lagere school leren ze wegen en meten en dat passen ze maar al te graag toe met bloem, melk, chocolade…

Geniet samen van je creaties

Zit de baknamiddag erop? Geniet dan – na het opruimen weliswaar – met het hele gezin van de creaties van jou en je kinderen. Misschien kan je er ook meteen een theekransje van maken voor oma en opa of voor de buren? Bakken met je kinderen is een prima manier om ze dingen bij te leren, hun creativiteit de vrije loop te laten en herinneringen voor later te creëren.

 

bakken met kinderen

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *