Originele foto maken voor je communiekaartjes: 3 tips

De communie van je oogappel is een bijzondere gebeurtenis om nooit meer te vergeten. En daar horen natuurlijk prachtige communiekaarten bij als aandenken! Communiekaartjes mét foto, uiteraard, die de persoonlijkheid van je communicant mooi in de verf zetten. Ga jij de foto’s voor de communiekaarten van je kind straks zelf maken? Met deze drie tips maak je originele communiefoto’s waar jij en je kind nog jarenlang met veel plezier op zullen terugkijken!

 

TA1228-1600005-1

1.      De geknipte attributen

Elk kind is uniek, en dat is meer dan duidelijk wanneer ze hun communie doen. Het lijkt vast nog maar gisteren dat je je spruit voor het eerst in je armen hield, maar je kind heeft nu een leeftijd bereikt waarop het al een heuse persoonlijkheid – en dito stijl – heeft ontwikkeld. Woont er een prinses in jouw huis, dient je gazon als voetbalveld voor een topvoetballer in spe, of is je kind volop aan het oefenen om een wereldberoemde stand-upcomedian te worden? Met zorgvuldig uitgekozen attributen zet je de unieke trekjes van je kind in de schijnwerpers.

 

Enkele ideeën:

  • Is je kind een echte lachebek? Gebruik humoristische accessoires (een opplaksnorretje, een oversized bril of zonnebril, …).
  • Ambieert je zoon of dochter een carrière als prins of prinses? Maak zelf een ‘troon’ van een oude stoel een vleugje goudkleurige verf.
  • Stoere kerels – en dames – zeggen nooit ‘nee’ tegen een coole gangsterhoed.
  • Sportattributen en muziekinstrumenten doen het ook altijd goed op een fotoshoot!

 

foto communiekaart ideeen

Bron: Mijn Jujupeke

2.      Communiekaartjes met oog voor detail

Als het op communie en styling aankomt, geldt één gouden regel: de details maken het geheel!

 

Je hebt wellicht lang gezocht naar het leukste kapsel, de tofste schoenen en de mooiste accessoires voor je communicant. Aarzel niet om ook van die kleine details enkele foto’s te schieten en ze op je communiekaarten te gebruiken als deel van een collage!

foto communiekaart collage

Bron: Adventures in Pinksugarland

3.      Maak er een speels moment van!

Stijfjes geposeerde communiefoto’s zijn niet meer van deze tijd. Bovendien hebben kinderen meestal geen zin om lang stil te zitten. De beste manier om prachtige communiefoto’s van je kind te maken? Laat het gewoon doen waar het zin in heeft! Voetballen, schommelen, een tekening maken, spelen met de hond, … Hou de sfeer zo ongedwongen mogelijk, en bovenal: geniet samen van het moment!

 

foto communiekaart tips

Bron: Doets en Doets

 

footer-com21-benl

Geef hier jouw mening