Twaalfde verjaardag: een mijlpaal die je moet vieren

Twaalfjarigen zijn een categorie apart: ze zijn geen kinderen meer, maar adolescenten kun je ze ook nog niet meteen noemen. De één is vroegrijp en schenkt het speelgoed resoluut aan kleine broer of zus, de ander speelt nog graag spelletjes en heeft moeite met de aanpassingen op de middelbare school. Eén ding staat vast: een twaalfde verjaardag mag je niet zomaar voorbij laten gaan. Maar hoe vier je die mijlpaal? En wat als er in hetzelfde jaar een communie- of lentefeest gepland is? Tips voor de twijfelaars!

12 de verjaardag vieren

 

 

Verjaardagsfeestje of niet?

Om te vieren dat je kind twaalf jaar wordt, kun je natuurlijk een feestje organiseren. Maar ga vooral eerst na wat je kind zelf het liefste wil, want dat weten twaalfjarigen doorgaans maar al te goed. Misschien zijn ze inmiddels niet meer zo tuk op een traditioneel familiefeest, en nodigen ze liever hun vrienden en vriendinnen uit. Geen slecht idee, dat laatste – maar vraag dan zeker door: wat wil je kleine tiener dan precies gaan doen met zijn of haar beste maatjes?

Leuke activiteiten

Een geschikte activiteit uitkiezen voor een bende twaalfjarigen is een hele uitdaging. De verkleedpartijtjes uit de lagere school zijn ze ontgroeid, en de pyjamafeestjes wellicht ook – al vinden sommige meisjes zo’n ‘sleepover’ ongetwijfeld nog wél de moeite waard.

 

Daarom kan het een aanrader zijn om de activiteit(en) buitenshuis te organiseren: als ouder heb je minder organisatiewerk, en de kinderen hebben het gevoel ‘vrij’ te zijn – ze weten natuurlijk niet dat hun ouders vanop discrete afstand een oogje in het zeil houden wanneer ze zich amuseren in het subtropisch zwembad, de bowling of de bioscoop …

En wat met het communiefeest?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je kind twaalf jaar wordt en in datzelfde jaar zijn of haar plechtige communie doet, en je daardoor maar liefst twee feesten moet organiseren. Pak het in dat geval slim aan en hou het verjaardagsfeest klein, enkel voor klasgenoten. Je hoeft geen twee keer op rij een groot familiefeest te organiseren.

 

Een feest met alles erop en eraan past beter bij de gelegenheid van de communie of het lentefeest. Nodig de hele familie uit om dit belangrijke moment te vieren, de kans is groot dat ze dat stiekem ook wel verwachten. Dat hoeft zelfs niet op locatie, je kunt – mits een goede voorbereiding – ook bij je thuis een communiefeest organiseren.

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *