Je communiefeest thuis organiseren: dit is je to do-lijst.

Thuis een feestje organiseren heeft altijd wat meer voeten in de aarde dan tafelen op restaurant. Maar thuis neem je dan weer wel makkelijker zélf de regie in handen. Of je nu een eerste communie, vormsel, lentefeest of communiefeest organiseert: wie het thuis organiseert, bepaalt alles van a tot z.

En als je op voorhand goed je huiswerk maakt, hoef je je geen zorgen te maken over stress. Met onze to do-lijst laat je niets aan het toeval over en kan je zelf een budgetvriendelijk communiefeest thuis organiseren.

1.      Vraag hulp om je communiefeest thuis te organiseren

Een communiefeest organiseren brengt de nodige stress met zich mee. Schakel vrienden en familie in om je te helpen met de voorbereidingen van het eten, om tafels en stoelen klaar te zetten, of als backup voor noodritjes naar de winkel – in het hoogst onwaarschijnlijke geval dat je, ondanks deze to do-lijst, tóch nog iets vergeten zou zijn.

2.      Voorzie genoeg materiaal

Heb je niet genoeg stoelen en tafels in huis om alle gasten een plekje te geven? Huur dan extra materiaal bij een cateraar of verhuurbedrijf. Ga ook na of je voldoende borden, glazen en bestek in voorraad hebt. Vraag ruim op voorhand bij verschillende bedrijven een offerte aan en zorg zo voor een budgetvriendelijk communie- of lentefeest.

3.      Bepaal het menu

Je communiefeest thuis organiseren hoeft niet te betekenen dat je ook het eten zelf klaarmaakt – al is dat uiteraard wel een optie. Bepaal op voorhand je menu voor het communiefeest thuis: wat ga je zelf klaarmaken en wat bestel je bij de traiteur? Hou lijstjes bij en vink af wat je in huis gehaald hebt: zo behoud je het overzicht.

Enkele tips voor een origineel communiefeest:

  • Voorzie een sapjesbar waar iedereen zijn eigen cocktail kan maken
  • Huur een pizza-oven en laat de gasten zelf hun pizza samenstellen
  • Zorg voor een popcornmachine en laat iedereen zijn eigen popcorndoosje met foto’s vullen

4.      Maak het gezellig

Besteed aandacht aan de tafeldecoratie voor het communiefeest en zorg voor leuke extraatjes:

5.      Voorzie reservekleding

De communiekleding die je zo zorgvuldig hebt uitgezocht, zie je natuurlijk niet graag vuil worden op de grote dag. Zorg dus voor reservekledij zodat je communicant naar hartenlust kan ravotten met neven en nichtjes.

Communiefeest thuis organiseren: vergeet de bedankjes niet

Heeft iedereen lekker gegeten, gedronken en gebabbeld? Dan is het tijd om afscheid te nemen van je gasten met een origineel bedankje. Je kunt magneetjes of communiefoto’s in een leuke vorm meegeven, maar ook een snoepzakje of een klein cadeautje is een leuke attentie. Vrienden en familie zullen ongetwijfeld blij zijn met een leuk aandenken aan deze mooie dag!

Plastic potjes met schroefdeksel | goud
Ronde mica doosjes als communie aandenken
Plastic potje met bedrukt deksel
Geribbeld glazen potje met kleurrijke naam
Bedankjes set groen met 27 bedankjes
Glazen potjes met kurk deksel

Uiteraard wil je de VIP’s op het feest eens extra in de bloemetjes zetten. Een persoonlijk meter en peter geschenkje is dan ook iets wat niet op je to do lijstje mag ontbreken! Een gepersonaliseerde koekjestrommel, een wijnkist met foto, leuke onderzetters voor glazen,… maak je online zelf helemaal naar wens.

Download de communiechecklist

Wil je niets aan het toeval overlaten en goed voorbereid je communiefeest of lentefeest organiseren? Volg dan stap voor stap onze communiechecklist voor een perfecte organisatie van je feest. Download de checklist  en organiseer je communie of lentefeest like a pro! Neem zeker ook een kijkje op onze website voor de leukste uitnodigingen, bedankjes en decoratie!

Bedankkaart lentefeest grijsgroen met fotocollage
Origineel bedankkaartje met fotostrip en goudfolie
Staande foto bedankkaart communie
Bedankkaartje met fotocollage
Bedankkaartje met rosé paperclip en prachtige foto's
Minimalistisch bedankkaartje communie met 3 foto's
Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *