Movember komt eraan: tijd om die snor te laten groeien!

November staat voor de deur. De ideale gelegenheid voor mannen om weer hun snor te laten staan. Voor het vijfde jaar op rij laten echte ‘Mo Bros’ hun snor dertig dagen groeien voor het goede doel en zamelen ze geld in. De opbrengst gaat naar prostaat-en teelbalkankeronderzoek.

movember aandacht voor  prostaatkanker

Mowat?

‘Movember’ is een jaarlijks evenement om aandacht te vragen voor prostaat-en teelbalkanker. De Movember Foundation roept mannen op om gedurende de maand november hun snor te laten staan om meer bewustzijn te creëren rond de gezondheid van de man. De stichting stimuleert mannen om jaarlijks op medische check-up te gaan en om een gezondere levensstijl aan te nemen. Wat het roze lintje betekent voor borstkanker, betekent de snor voor prostaatkanker.

Oorsprong

‘Movember’ komt van het Engelse woord ‘moustache’ en ‘november’. ‘Mo’ is ook Australisch jargon voor snor. De ‘movembersnorren’ groeiden voor het eerst in 2003, in Australië. De initiatiefnemers vonden dat er te weinig over prostaatkanker en grondige screening gesproken werd en lieten daarom een snor groeien. Nu doet zowat de hele wereld mee.

De spelregels

Als je wil meedoen aan ‘movember’, moet je je natuurlijk aan specifieke regels houden. Ten eerste moet iedere ‘Mo Bro’ op 1 november gladgeschoren zijn. Ten tweede moet je de snor een hele maand laten staan en hem op de juiste manier verzorgen. Een sik en baard zijn uit den boze (neen, ook nepsnorren zijn niet toegelaten!). Vergeet je ten slotte niet in te schrijven op movember.com en het zit helemaal snor!

 

movember snor 2

Movember: kies je snor

Aanrader: bedenk op voorhand welk soort snor je wil. Een speciale snit vraagt natuurlijk veel verzorgingstijd. Kies je voor een hipstersnor of ga je voor een klassiek exemplaar? In ieder geval kies je er een die bij je persoonlijkheid en stijl past. Draag je snor met trots, want november is de maand

 

Follow The Movember Foundation’s board Mo’s We Like on Pinterest.

movember snor

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *