Zo maak je een uitnodiging voor je tuinfeest

Een tuinfeest organiseren begint met een leuke uitnodiging versturen. Daarna komen het eten en het drinken aan bod, en uiteraard ook de versiering van je tuin. Wij vertellen je wat er zeker niet op je uitnodiging mag ontbreken én hoe je je gasten warm maakt voor je ‘outdoor party’. Wat jou nog rest? Hopen op een streepje zon en een staalblauwe lucht, natuurlijk!

 

tuinfeest uitnodiging

Bron: Sunny Slide Up

Praktische gegevens op de uitnodiging voor je tuinfeest

Organiseer je een tuinfeest, dan vermeld je maar beter enkele praktische gegevens op de uitnodiging, zodat je gasten weten wat ze mogen verwachten:

 

  • Locatie

Gaat het feest door in je eigen tuin of ergens anders? Vermeld duidelijk het adres, en voeg er eventueel een routebeschrijving of plannetje aan toe.

 

  • Parkeergelegenheid

Wellicht komen veel van je gasten met de wagen naar het tuinfeest. Geef dus op je uitnodiging aan of en waar er parkeergelegenheid is.

 

  • Datum en uur

Evident, denk je? Klopt, maar toch wordt een van beide wel eens vergeten …

Deze evidente informatie kun je nog aanvullen met extra aanwijzingen. Serveer je naast drank ook eten? En zo ja, gaat het dan om fingerfood, een diner of een barbecue? Wees er duidelijk over, zodat de gasten weten of ze al dan niet vooraf thuis nog iets moeten eten.

Tuinfeest bij grillig weer

Het Belgische weer is onvoorspelbaar, dus ben je maar beter op elk scenario voorbereid. Voorzie je beschutting in de vorm van een partytent of heb je een overdekt terras? Geef dat aan op de uitnodiging. Zo weten de gasten dat ze het best een dekentje of een warme trui meebrengen voor wanneer het later op de avond wat kouder wordt.

 

[slideshow_deploy id=’10436′]

Uitnodiging in de stijl van je tuinfeest

Stem de stijl van de uitnodiging af op het soort feest. Vindt je tuinfeest plaats in volle zomerperiode? Ga dan voor een onvervalste ‘beach party’. Ben je van plan om je gasten te laten kennismaken met je allernieuwste cocktailcreaties? Dan is deze uitnodiging perfect om ze te ‘teasen’ voor jouw tuinfeest-cocktailparty. Of wordt jouw tuinfeest eerder een gezellige namiddagpicknick met thee, mandjes, rood-witte tafelkleedjes, sandwiches en gebakjes? Voor elk tuinfeest bestaat de perfecte uitnodiging!

957e91156f71d6f3b34c4fab222c39bb

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van een prille tiener en een zoontje van 3 jaar, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things'! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend mee bezig voor Tadaaz. Het overbrengen van emoties is wat ons drijft. Bij Tadaaz geloven we in de magie van unieke momenten… Creative cards for happy moments! En ik ben blij dat dat net mijn job is!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *