Strakke geboortekaartjes voor een nieuwe wereldster

De geboorte van je kleine ster wereldkundig maken? Dat verdient een originele aanpak. Is jouw stijl eerder no-nonsense en to-the-point, of net extravagant en met een ‘attitude’? Dan zijn strakke geboortekaartjes wellicht helemaal jouw ding. Lees hier hoe je van je baby een wereldster maakt dankzij een simpel – maar wel strak – geboortekaartje!

Is de typografie top?

Vaak zijn we bij het uitkiezen van een geschikt geboortekaartje zo gefocust op de lay-out of de foto, dat we een niet onbelangrijk detail uit het oog verliezen: de typografie. Per slot van rekening staat de naam van je spruit in het groot op het kaartje, en bepaalt het lettertype bijgevolg voor een groot deel de look. Denk dus vooraf goed na over het lettertype dat je kiest. Gebruik je kapitalen, kleine letters of beide? Moet het modern en strak of eerder retro en frivool aanvoelen? En in welke kleur laat je het zetten?

 

Tip: laat je inspireren door tattoos. Klinkt misschien wat raar wanneer het over strakke geboortekaartjes gaat, maar veel tattoo artists bedenken eigen lettertypes die bovendien een echte ‘rock-attitude’ uitstralen. Misschien is dat wel perfect om jouw kleine wereldster aan te kondigen?

Leuke foto

Van je baby letterlijk een wereldster maken, kan natuurlijk ook. Kleed je spruit aan als rockster of popdiva en verras de wereld met een foto van jouw mini-Bono of kleine Miley. Een zwartwitfoto kan je strakke geboortekaartje-met-rockbaby naar een nóg hoger niveau tillen.

 

strakke geboortekaartjes

(www.rockstarbaby.com)

Coole tekstjes voor strakke geboortekaartjes

Uiteraard hoort er op een strak geboortekaartje voor een wereldster ook een cool tekstje thuis. Blijf in de muzieksfeer en voorzie je kaartje van een stukje songtekst. Nederlands, Engels of Frans: hits genoeg om een passende tekst uit te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit stukje tekst uit ‘Hometown’ van Bruce Springsteen?

 

I’m 35 we got a boy of our own now

Last night I sat him up, behind a wheel

and said son take a good look around

this is your hometown

 

Vraag tips aan collega-muziekliefhebbers, of ga zelf eens grasduinen in het oeuvre van je favoriete artiesten!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *