Bijna papa? Tijd voor een dadchelor party!

Dadchelor party

Papa worden is een mijlpaal

Kindje op komst? Dat is ook voor de toekomstige papa een mijlpaal! De papa-to-be leeft mee met zijn zwangere vrouw, maar beleeft de zwangerschap natuurlijk ook op zijn manier. Naarmate de buik boller wordt en de uitgerekende datum dichterbij komt, wordt het ‘ik word papa!’ gevoel steeds groter. En net op dat moment is het tijd voor een special moment! Tijd voor een dadchelor party!

Wat is een dadchelor party?

Een trend die uit Amerika overwaait, heeft vaak wat tijd nodig om hier alom bekend te worden.  Een babyshower is intussen als goed ingeburgerd bij ons. Heel wat toekomstige mama’s worden verrast door vriendinnen, zussen, moeder, tantes… met een gezellige middag waarin alles in het teken staat van de toekomstige baby.  

Een dadchelor party is wellicht een stuk minder bekend, maar dat staat op het punt om te veranderen! Vanaf nu staat ook de papa-to-be ook even in het middelpunt van de belangstelling vooraleer de baby er is! Een feestje speciaal voor de papa-to-be, daar draait het dus om!

Hoe organiseer je een dadchelor party?

Kies een datum die vóór de uitgerekende datum ligt, maar ook niet vlak ervoor. Je wil niet dat de papa net op dat moment wordt weggeroepen voor de bevalling!

Verrassing werkt het best. Dus verzamel je de beste vrienden, broers, neven, collega’s die er zeker bij moeten zijn en plan je samen met hen hoe je de papa-to-be wil verrassen.

Een eerste stap is een Dadchelor party uitnodiging! Maak stoere uitnodiging die in 1 oogopslag vertelt wat er op het programma staat. Vermeld wat, waar en wie de contactpersoon is. En zorg voor een goed scenario om de toekomstige papa naar de place to be lokken!

Welke activiteiten?

Het wordt vooral een leuke middag of avond onder vrienden. Een soort mancave inrichten met loungezetels, een pooltafel, een bar… is dus absoluut een goed idee voor de sfeer. Dat kan bij hem thuis zijn, maar ook op locatie uiteraard.

De papa-to-be zal in ieder geval even moeten bewijzen dat hij er klaar voor is! Een wedstrijdje ‘luier verversen’ met andere papa’s is dus zeker een leuke activiteit.  Of laat hem een wandeling maken met babypop in de draagzak door een drukke winkelstraat en kijk hoe hij het ervan afbrengt.

Ook kan je voor de toekomstige papa een gastenboek voorzien, waarbij elke gast een leuke boodschap meegeeft … op een pamper.Of een heuse weddenschap opzetten over de exacte bevallingsdatum. Fun verzekerd!

dadchelor party

Een leuk geschenkje voor de toekomstige papa is zeker ook een must. We denken aan de ‘pampertaarten’ die op een babyshower gemaakt worden, maar dan net iets mannelijker met een paar blikjes bier in verwerkt, bijvoorbeeld. Of een gereedschapskoffer met alle benodigdheden… om de baby te verzorgen.

Uiteraard mag een echte mannenactiviteit niet ontbreken, zoals bijvoorbeeld gin-tasting of een pokeravond. Daar zal na de bevalling namelijk even iets minder tijd voor zijn.

Dadchelor party meets babyshower

Helemaal leuk wordt het als de toekomstige mama en papa op hetzelfde moment verrast worden door vrienden en vriendinnen. Op het einde van de dag kunnen beide groepjes samenkomen voor bijvoorbeeld een barbecue of een gezellig feestje. Zowel mama als papa zullen dan nog net iets meer klaar zijn voor de komst van hun baby!

 

 

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *