Zo maak je indruk met de bedankkaartjes voor je huwelijk!

Je gasten bedanken voor hun aanwezigheid op de mooiste dag van jullie leven: dat hoort er bij na een geslaagd huwelijksfeest. En het mag wat meer zijn dan een eenvoudige handdruk en een mondeling afscheid, toch? Gelukkig zijn er vandaag bedankkaartjes genoeg om uit te kiezen. Ga je voor een bedankkaartje met klassiek lettertype om je boodschap over te brengen? Of zeg jij na afloop van je huwelijk liever ‘dank je!’ met een sprekend beeld? Tips om een onvergetelijke (en niet te vergeten dankbare) indruk te maken op je gasten!

 

bedankkaartjes huwelijk

Wat is de beste timing voor je huwelijksbedankkaartjes?

Bepaal vooraf goed wanneer je je bedankkaartjes wilt versturen of overhandigen. Je hebt namelijk heel wat opties.

1.     Overhandig de bedankkaartjes tijdens het feest

Dat kan bijvoorbeeld bij binnenkomst van je gasten: zet voor iedereen een kaartje klaar. Het kan ook tijdens het diner: waarom je bedankkaartjes niet meteen inzetten als naamkaartjes op de tafels?

 

Na afloop meteen de bedankkaartjes meegeven? Dat ligt moeilijker. Wellicht heb je op dat moment andere dingen aan je hoofd, zoals je uitleven op de dansvloer of genieten van een ‘late night’-dessertje …

 

bedankkaartjes huwelijk met trouwfoto

2.     Verstuur de bedankkaartjes in de week na het feest

Het voordeel van deze tactiek? Je kunt de kaartjes vooraf reeds voorbereiden, en meteen na het feest kiezen welke foto je erop wilt: een van jullie ‘officiële’ huwelijksfoto’s, of een sfeerfoto van het feest zelf?

 

bedankkaartjes huwelijk met foto

3.     Verstuur de bedankkaartjes na jullie huwelijksreis

De gasten moeten misschien wat langer wachten op hun kaartjes. Je kan ervoor kiezen om hen verslag bij van jullie huwelijksreis te sturen. Als je kiest voor een fotocollage van jullie reis, bijvoorbeeld. Maar ook een leuke foto van het feest zelf is geknipt voor het bedankkaartje. Zo kunnen ze ook nog even lekker nagenieten van jullie fantastisch feest!

 

bedankkaartjes huwelijk huwelijksreis

Naast het kaartje, ook een bedankje voorzien?

Wanneer je je huwelijk plant, denk je best ook even na welke bedankjes je wilt meegeven. Net zoals bij een babyborrel, worden vandaag namelijk ook bij een huwelijk vaak kleine presentjes meegegeven met de gasten. Je krijgt van hen immers ook een mooi huwelijksgeschenk, dus een bedankje is zeker op zijn plaats. Enkele van onze favoriete kleinigheden:

  • Verpak je snoepjes in een snoepzakje met jullie eigen foto erop…
  • … of stop ze in een kubusdoosje met filmstrip-opdruk in stijlvol zwart.
  • Of geef je gasten een leuke magneet als aandenken aan jullie huwelijk. Past op elke koelkast!
Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *