5 tips voor een biologisch huwelijk

We doen allemaal ons best om een steentje bij te dragen aan het milieu. Een eigen moestuintje, zonnepanelen, wat vaker de fiets nemen in plaats van met de auto … Hou jij ook van de biologische ‘way of life’ ? Kies dan voor een biologisch huwelijk. Hip en helemaal van deze tijd ! Vijf tips om je mooiste dag groen te maken – zonder de glamour op te offeren.

 

biologische bruiloft

Tip 1 : De uitnodigingen

We beginnen bij het begin, de trouwkaart ! Dé manier om aan iedereen te laten zien dat jullie voor een duurzame bruiloft gaan. Vergeet zeker niet om bedankjes en menukaarten in dezelfde look-and-feel te voorzien.

Tip 2 : De duurzame jurk

Je trouwjurk hoeft gelukkig niet letterlijk groen te zijn. Integendeel! Je kunt een schitterende jurken kopen van biologisch katoen of zijde.Heb je een beperkt budget? Geen nood. Er zijn prachtige tweedehandsjurken verkrijgbaar in kwaliteitsvolle vintage stoffen. Misschien is de trouwjurk van je moeder zelfs nog in goede staat? Velen maken er een erezaak van om in die jurk naar het altaar te lopen …

Tip 3 : Op de fiets naar het stadhuis !

Op de fiets naar het stadhuis, moeilijk? Welneen. Maak je geen zorgen om je jurk, want de bruid kan voorin de bakfiets plaatsnemen, die natuurlijk helemaal versierd is met zelfgemaakte slingers van gerecycleerd papier.  Is de afstand naar het stadhuis te ver om met de fiets te overbruggen? Dan is het nog altijd ‘groener’ om een taxibusje te huren dan om iedereen apart met de auto te laten komen. Of je kan kiezen voor een romantische koets of een huifkar, ecologischer kan niet!

 

biologische bruiloft

Tip 4 : Een biologisch huwelijk met biologische hapjes en drankjes

Biologische drankjes zijn overal te verkrijgen tegenwoordig. Van koffie & thee tot bieren, wijnen en champagne. Naast drankjes is natuurlijk ook het eten belangrijk. Je wilt tenslotte genieten van een heerlijke maaltijd met vrienden en familie. Ga dus op zoek naar een traiteur die werkt met biologische producten. Heerlijk, gezond en bovendien goed voor jezelf én het milieu.  Een fijn idee toch !

Tip 5 : Duurzame cadeautjes

Ook op jouw biologische bruiloft kun je het traditionele envelopje als cadeautip in ere houden – vraag je gasten dan wel om enveloppen van recyclagepapier te gebruiken. Andere leuke, duurzame cadeaus?Denk ‘belevenissen’:  ‘groene’ cadeaubonnen, dinerbonnen bij een biologisch restaurant of jullie eigen geadopteerde boom.

Hopelijk is jouw biologisch huwelijk het startschot voor een lang en  vooral duurzaam huwelijk. Want daar gaat trouwen uiteindelijk om: elkaar het jawoord geven en dan samen verder!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *