De lieve tekst op je geboortekaartje toont hoe blij we met je zijn

Ben je op zoek naar de perfecte tekst voor het geboortekaartje van jouw spruit? Of wil je gewoon wat ideeën opdoen? Dan ben je aan het juiste adres! We gidsen je door de liefste en leukste tekstjes die van elk geboortekaartje een kunstwerkje maken.

tekst geboortekaartje

Traditionele tekst voor het geboortekaartje

In al het enthousiasme van de aankomende geboorte, durven we wel eens wat vergeetachtig te zijn. We hebben wel andere dingen aan ons hoofd. Niet? Hier alvast een lijstje van wat je zeker niet mag vergeten te zetten op het geboortekaartje:

  • De naam van de kleine spruit
  • Het gewicht en de lengte
  • De geboortedatum
  • De namen van de fiere ouders
  • Tip voor de geboortelijst

Afhankelijk van de traditie van je familie of regio kan je ook een tweede voornaam of de namen van peter en meter op het kaartje plaatsen.

 

 

Je kunt deze gegevens aanvullen met het ziekenhuis en kamernummer en het thuisadres, voor bezoeken en felicitaties. TIP: Vermijd een overrompeling aan bezoekers, zet er een telefoonnummer en de vermelding bij dat ‘een seintje voor bezoek welkom is’.Maar ook een tekstje of boodschap mogen zeker niet ontbreken.

“Uit onze liefde werd geboren: Naam van de baby”

“Twee harten, één liefde. Uit één liefde, één hart”

“Een geschenk uit de hemel…”

tekst geboortekaartje eenvoudig

Originele tekst voor een origineel geboortekaartje

Wil je toch liever een originele boodschap op het geboortekaartje? Dan hebben we enkele pareltjes voor je verzameld. Laat je inspireren door een leuke of krachtige tekst of neem gerust een oneliner die je nauw aan het hart ligt. Hieronder alvast wat leuke voorbeelden:

Papa trots, Mama blij, Buikje weg, Ik erbij

Vandaag is de mooiste dag, want ik ben geboren!

Om een lang verhaal kort te maken… ik ben er!

<Naam van de baby> is verhuisd! Van mama’s buik naar papa’s armen.

Zo veel geluk… zo klein verpakt

origineel geboortekaartje

Een lief geboortegedichtje op je geboortekaartje

Ook mooie gedichtjes zijn niet verkeerd op geboortekaartjes. In tegendeel. Hieronder enkele mierzoete gedichtjes om je geluk te delen.

Na 9 maanden wachten, kwam onze kleine puk. Nog liever dan we dachten, groot is ons geluk.

Een klein, groot gelukje. Een stukje, van ons allebei. Dat ben jij.

Verre reizen zijn bijzonder maar jij bent ons wereldwonder

Zo heel gewoon, maar toch zo bijzonder. Zo alledaags, maar altijd weer een wonder.

Op mijn bolleke staat nog niet veel haar en ook mijn tandjes zijn nog niet klaar. Maar met een glimlach vertel ik het geheim, dat we nu met z’n drieën heel gelukkig zijn.

stoer geboortekaartje gedicht tekst

Engelse tekst voor het geboortekaartje

En waarom geen Engelse tekst? Drukt de Nederlandse taal je gevoel niet uit zoals jij het wil of vind je een tekst in het Engels sterker? Kies dan zeker voor een lieve, pakkende of sterke Engelstalige tekst. Ga gerust voor een quote van een bekend persoon, een rijmpje of een oneliner.

Where life begins, love never ends…

Sometimes being a brother/sister is even better than being a superhero!

Small enough to fit in our hands. Big enough to fill our world.

Little hands and little feet. Little toothless grins so sweet. Little eyes that shine so bright. Little arms to hold you tight

B is for Baby – so innocent and sweet;
A is for Adorable – bubbly smiles, tiny feet.
B is for Beautiful – perfect in every way.
Y is for Yeah – our baby arrived this day!

Nog net niet wat je zocht? Lees dan zeker verder!

engelse tekst geboortekaartje

Zeg het met een songtekst

Muziekliefhebbers kunnen het helemaal anders aanpakken. Er bestaan namelijk heel wat sprekende songteksten. Vind je niet de juiste woorden of ken je een songtekst die jullie gevoel beter verwoordt? Ga op zoek naar een pakkende songtekst. Hier zijn alvast enkele zéér toepasselijke stukjes songtekst!

How wonderful life is while you’re in the world

When I see your face, there’s not a thing that I would change, because girl/boy you’re amazing, just the way you are…

Can’t you see, you’re everything I hoped for, you’re everything I need. You are so beautiful to me

Look at the stars, look how they shine for you, and everything you do.

Ik wil vandaag de lucht versieren en haar kleuren geven die net zo mooi zijn zoals jij…

Wat mooi, zo’n pasgeboren kind, dat helemaal bij ’t begin begint. Zo puur, zo ongedwongen echt. Geen stap gedaan, geen woord gezegd. Je ziet dat is ‘t geheim misschien, veel meer dan wat je ogen zien. 

TA05500-1300091-03-1

Geboortekaartje met weinig tekst

Ben je geen liefhebber van lange tekstjes en volstaat het voor jou om de naam en geboortedatum van het kleine wonder te vermelden, dan kan dat even krachtig zijn als een pakkende tekst. Bij elk geboortekaartje is de lay-out van groot belang, maar als je kiest voor een geboortekaartje zonder tekst, moet het design onmiddellijk aanspreken.

Kies dan bijvoorbeeld voor een geboortekaartje met een foto van de pasgeboren baby. Dan hebben vrienden en familie meteen een prachtig eerste kiekje van het kersverse familielid!

Wil je nog meer voorbeelden van geboortekaartjes en tekstjes ontdekken? Blader dan zeker eens door onze collectie geboortekaartjes!

 geboortekaartje weinig tekst

 

 

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *