3 speelse tips voor persoonlijke communiekaarten!

 

persoonlijke communiekaartenEerste communie, plechtige communie of lentefeest: het zijn stuk voor stuk mijlpalen in het prille leven van je kind. En dat vier je natuurlijk in stijl. Wie zijn familie en vrienden verrast met originelecommuniekaarten, zet meteen de juiste toon.

Maar hoe maak je nu zo’n persoonlijke communiekaart die tegelijk een uitnodiging én een uniek souvenir is? Ons team helpt je graag op weg met 4 tips voor een geslaagde communie uitnodiging.

Een gepersonaliseerde communiekaart is goud waard

persoonlijke communiekaart met foto

Persoonlijkheid, daar draait het om. Of je nu kiest voor een communiekaart met of zonder foto: aan elk onderdeel van het communiekaartje moet de nodige aandacht besteed worden. Bekijk samen met je zoon of dochter wat jullie beiden leuk vinden. Is je zoon fan van skateboarding? Dan kan je voor een minder traditionele kaart kiezen met graffiti op bijvoorbeeld! Houdt je dochter van bloemen of is ze verzot op het strand? Dan weet je alvast welk thema gekozen.

De juiste foto én het juiste ontwerp

Communiekaarten met foto zijn natuurlijk geen verplichting maar het maakt je uitnodiging wel meteen uniek. Bovendien is communiefoto’s maken een onvergetelijke ervaring. Pik er een mooie en zonnige lentedag uit, kies voor een originele setting en zorg voor een leuke outfit. Maak zeker voldoende foto’s en wissel ook af tussen verschillende plekjes en verschillende poses. Thuis kan je dan een selectie maken van de leukste kiekjes uit de fotoshoot. De spontaanste wint!

Wil je eens zien hoe jouw favoriete foto’s er zouden uitzien op je communiekaarten? Probeer onze online customizer en je kan het eindresultaat in 3D bekijken!

Tekst van je communiekaarten: bondig is beter

Overdaad schaadt. Het is daarom belangrijk om de tekst van je communiekaart kort en bondig te houden. Zo komt het ontwerp van je communiekaart maximaal in de verf te staan en wordt het geheel niet te overladen.

Als je buiten de info voor het feest zelf nog iets extra wilt toevoegen, is een sterke oneliner of korte boodschap vaak veel sterker dan een langere tekst die veel familieleden helaas niet zullen lezen. Ook hier is het natuurlijk belangrijk binnen dezelfde stijl te blijven als de foto en het design van de communiekaart.

Tip: met een passend lettertype maak je het plaatje compleet!

unieke communiekaart met foto

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *