De zon komt er aan! Haal de uitnodiging voor de barbecue maar boven

2014 belooft een topjaar te worden. Begin maart al werd een temperatuur van meer dan 20° opgemeten. De eerste warme dag van het jaar, of die nu in maart, april of mei valt, doet ons dan ook spontaan denken aan de barbecue.

Barbecueën is uitgegroeid tot een volwaardige volkssport zoals we dat enkel bij ons kennen én kunnen. Een barbecue organiseren met alles erop en eraan: daar zijn we wereldkampioen in! En daarbij mogen de barbecue uitnodigingen uiteraard niet ontbreken.

Zet je barbecue klaar & ontwerp je uitnodigingen

Als de eerste dagen van maart een voorbode zijn voor wat nog gaat komen, dan ziet het er goed uit voor elke barbecue-fanaat. Geef je barbecue dus al een grondige poetsbeurt, vul je vuurkruiden aan en sla een voorraad houtskool in. Heb je dit allemaal al gedaan? Dan is het nu tijd voor het echte werk: uitnodigingen maken die je gasten op voorhand al laten watertanden!

Beginnen doe je met een gastenlijst zodat je weet hoeveel uitnodigingen je moet voorzien. Vervolgens moet je een datum prikken, let wel op niet te last-minute te werken! Het zou immers jammer zijn dat iedereen al iets gepland heeft. Om zeker te zijn kan je altijd even (subtiel) polsen of iedereen kan. Check zeker ook de weersvoorspellingen zodat je barbecue niet in het water valt. Eens dat allemaal afgehandeld is, is het tijd om de uitnodigingen te ontwerpen.

Creatieve ideeën om de meest originele uitnodigingen te maken

Dat de ogen ook wat willen, dat is al langer geweten. Dit geldt zowel voor de maaltijd als voor de uitnodiging. Een smakelijk ontwerp en een leuk tekstje tovert een spontane lach op het gezicht van je gasten en doet ze meteen uitkijken naar jouw barbecue.

Een leuk idee dat overgewaaid komt uit Amerika bestaat eruit dat je op je uitnodiging de letters BYO vermeldt. BYO staat dan voor Bring Your Own waarna je vermeld wat je gasten kunnen (of moeten) meebrengen. Dit kan dan drank, vlees of dessert zijn wat uiteindelijk voor iedereen voordelen oplevert: Je krijgt als het ware een buffet waardoor iedereen goed kan eten (en drinken) en jij kan tegelijk besparen. Best even met een kleine asterisk vermelden waarvoor BYO juist staat, nog niet iedereen zal deze trend al kennen!

Bron: Pinterest

Bij een barbecue denk je misschien spontaan aan bier, maar waarom combineer je het niet meteen met een cocktail bar? Net zoals de barbecue zelf, is ook de mojito tegenwoordig het icoon van de zomer. De combinatie van cocktail en barbecue opent bovendien tal van nieuwe mogelijkheden voor de uitnodiging!

Op zoek naar inspiratie? Blader gerust even door onze collectie!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *