Fleur de feesttafel van je huwelijk op met stijlvolle menukaarten

IMG_6310 kopie

Stelden jullie een overheerlijk en uitgebreid menu samen voor jullie trouwfeest? Vergeet dan niet om de verschillende gangen vast te leggen op een stijlvolle menukaart. Op die manier weten de genodigden wat hen te wachten staat. Daarnaast fleuren de menukaarten ook de feesttafel op, ze horen nu eenmaal bij deze grote dag… Hier zijn enkele tips om de perfecte menukaarten te ontwerpen.

Prachtige menukaarten voor een prachtige dag

Heb je ervoor gekozen om je trouwfeest in een bepaalde stijl of zelfs een volwaardig thema te gieten? Kies dan net als de uitnodigingen voor een menukaart die aansluit bij dit thema. Als je het nog unieker wilt aanpakken, kunnen jullie hetzelfde design kiezen voor je uitnodigingen en menukaarten. Deze stijl trek je dan natuurlijk ook door naar de feesttafel en andere versieringen in de zaal!

Het formaat van de menukaarten

Je hebt honderden keuzemogelijkheden, maar de meest populaire vorm blijft nog steeds een dubbelgevouwen kaart die je op de feesttafel zet. Deze ziet er niet alleen erg stijlvol uit, maar is ook zonder problemen op de tafel te plaatsen.

TA0120-1500003-03-1TA0120-1500013-03-1TA0120-1500007-03-1TA0120-1500011-03-1

Natuurlijk kunnen jullie hierin nog variëren tussen een vierkante of langwerpige menukaart. Afhankelijk van de stijl van het feest kies je voor een klassieke, romantische, moderne of retro menukaart. Kan je je moeilijk een beeld vormen van de verscheidene opties? Bekijk dan onze voorbeelden eens!

Lay-out van de menukaarten

Let wel op dat de menukaarten geen rommelig samenraapsel zijn van de verschillende gerechten. Begin zoals op de dag zelf bij het begin. Dat wil zeggen: zet eerste het voorgerecht, dan de soep, vervolgens de hoofdschotel… op de kaart. Door je aan deze logische volgorde te houden en alles netjes onder elkaar te zetten, blijft de menukaart overzichtelijk. Een mooi motiefje tussen de verschillende gerechten maakt het plaatje compleet. Daarnaast is er eventueel nog plaats voor een foto en jullie namen.

Heb je aangepaste wijnen voorzien die perfect passen bij de gerechten? Voeg deze dan zeker ook toe aan de menukaart. Het moet echter niet altijd wijn zijn, je kan ook enkele alternatieven aanraden zoals een aangepast bier. Bieren zijn dan ook niet meer uit den boze bij een uitgebreid diner, zelfs bij Michelinrestaurants combineren ze steeds vaker topgerechten met luxueuze biersoorten.

menukaart huwelijk modern

Op zoek naar iets extra?

Wil je nog een extra toevoegen aan het decor van je diner? Je kan bijvoorbeeld ook een menubord plaatsen. Bekijk enkele prachtige voorbeelden op Pinterest! 

https://www.pinterest.com/tadaaz/tadaaz-tafelversiering/

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *