Een jongen of een meisje? Tips voor je gender reveal party!

Alle redenen zijn goed voor een feestje en al helemaal als je fantastisch nieuws te melden hebt! Jullie verwachten een kindje en hebben dat een tijdje geleden al op originele wijze aan vrienden en familie laten weten. Rond week 20 van de zwangerschap kan je het geslacht van je kindje ook al kennen, als je dat wil. En dat kan op zich dan weer reden zijn voor een gender reveal party, een feestje waarbij je op schitterende wijze het geslacht van jullie kindje bekendmaakt aan alle aanwezigen.

Welkom op de gender reveal party!

Aangezien het gebruik in ons land nog aan zijn opmars bezig is, geef je het doel van jullie feestje best mee op de uitnodiging. Geef duidelijk aan op het kaartje dat ze tijdens dit feestje ‘het grote geheim’ te weten zullen komen. Een neutrale uitnodiging die het geslacht van de baby nog niet prijsgeeft is dus een must!

gender reveal party TA1327-1600018-03
gender reveal2
gender reveal


Pronostiek

Al van bij de aankondiging van jullie zwangerschap, zullen vrienden en kennissen vast al aan het raden zijn of het een jongen of meisje wordt. Dat raden zal bij het begin van jullie gender reveal party vast een hoogtepunt kennen. Iedereen heeft een idee, een theorie en is vooral reuze nieuwsgierig of die klopt. Laat daarom je gasten bij het binnenkomen van het feestje een pronostiek uitbrengen. Dat maakt het spanningseffect bij de effectieve bekendmaking des te groter!

Je kan hen bijvoorbeeld een ‘boy’ of ‘girl’ sticker of wasknijper laten dragen en zo op het moment surprème de groep opsplitsen. Je kan hen ook een pronostiek laten invullen op een blaadje of kaartje dat je voor de gelegenheid klaarzet bij de ingang.

Alles in blauw en roze

De decoratie van je feestje moet natuurlijk aangepast zijn aan het thema. Bij het binnenkomen mag niet meteen duidelijk zijn aan de decoratie of het een jongen of een meisje wordt, dus hou dat zeker neutraal. Een mix van babyblauw  & babyroze komen dus terug in tafeldecoratie, slingers, vlaggenlijntjes, bekertjes, …

gender reveal decoratie

Jongen of meisje: de ontknoping

Het moment waarop alle gasten wachten is het antwoord op de vraag ‘wordt het een jongetje of een meisje’. Je wil er dus zeker iets speciaals van maken en wij geven graag enkele leuke voorbeeldjes mee.

Vaak wordt er gekozen voor een speciale taart. De buitenkant is nog blauw/roze getint, maar eenmaal het eerste stukje is gesneden, wordt de vulling van de taart zichtbaar en die kleurt ofwel roze ofwel blauw!

gender reveal cake with marshmallow and gingerbread
b6f3f7a4e05ca329f7f6352f9084722d

Als er al een grote broer of zus is, kan die ook voor het verrassingseffect zorgen door bijvoorbeeld uit een doos met roze of blauwe ballonnen te springen met een bordje ‘Hoera een zusje/broertje’.

b273d9afa34f75dd84721ec781b26f3d
06f127de8ffba037947459a3a6dfc379
c75ab1557f73d62b0b31fc58646bf19a

Een korte fotoreeks kan ook de ontknoping brengen, want met enkele leuke foto’s kan je het hele verhaal vertellen! 

b891a5b7eaab42978766304a84cae945
66388d23a809b0b843c37695a45b9c84
5836e63152cbad05b0857d05b31c281a
Een babyshower als alternatief

Uiteraard is een gender reveal party geen must. Heel wat koppels kiezen er immers voor om het geslacht van hun kindje niet te verklappen tot het geboren is. Lekker spannend! Toch kan je ook dan een feestje geven om de nakende komst van de baby te vieren. Dat is dan een babyshower. Meestal komen de vriendinnen, zussen, nichten… van de mama in spe dan samen voor een gezellige middag.

Maar ook de papa en zijn vrienden, broers, buren… kunnen een feestje bouwen om het einde van de zwangerschap te vieren. Dan heet dat een dadchelor party. Hier komen meestal wel wat ludieke tests aan te pas om te checken of de papa-to-be klaar is voor het echte werk.

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *