Een spetterende babyborrel organiseren

Is de geboorte van jullie kleine wonder nabij of is het gezin reeds een beetje groter geworden? Dan wil je ongetwijfeld je geluk delen met je vrienden en familie! Met deze handige tips kan je een spetterende babyborrel organiseren om jullie kleintje aan de wereld voor te stellen.

Beste timing voor de babyborrel

Iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk de pasgeborene bezoeken, daarom is het verstandig om de babyborrel zo’n zes tot acht weken na de geboorte te plannen. Op die manier hebben jullie voldoende tijd om te rusten en te genieten van de nieuwe situatie met jullie kindje. Plan deze babyborrel nog voor je moet bevallen, dan kan je je na de geboorte helemaal focussen op dit speciale moment.

Als je langer dan 8 weken wacht met de babyborrel, is er veel kans dat er al heel wat nieuwsgierigen eens thuis willen langskomen. Te vroeg is daarentegen ook niet aan te raden. Zowel jullie als de baby moeten van dit speciaal moment kunnen genieten!

Nu is het tijd voor het echte werk! Maak om te beginnen een lijst met familie en vrienden die jullie willen uitnodigen op de babyborrel. Als jullie het aantal gasten kennen, is het tijd om een locatie te zoeken.

Waar kan ik best de babyborrel organiseren?

Wil je een gezellige babyborrel voor een kleine groep? Dan kan je de woonkamer vrijmaken of bijvoorbeeld in de tuin een tent neerzetten. De babyborrel in eigen huis doen heeft dan ook veel voordelen: je kleine spruit kan rusten wanneer dit nodig is in een vertrouwde omgeving, je bespaart de huur van een zaal en ook voor de kersverse mama is de vertrouwde omgeving een groot voordeel.

Hebben jullie te weinig vrije ruimte om de babyborrel van jullie dromen thuis te organiseren? Overweeg dan een zaal te huren of een feestje in een binnenspeeltuin te boeken. Als je van plan bent veel andere jonge ouders uit te nodigen, zorg je best voor een slaaphoekje voor de allerkleinsten zodat het een leuke namiddag wordt voor zowel klein als groot!

Wil je een echt uniek feestje? Dan heb je een even unieke locatie nodig! Zo kan een feestje in een park zeker tof zijn of een picknick in een nabijgelegen bos kan op een zonnige zomerdag voor prachtige herinneringen zorgen. Dit wordt vast en zeker de perfecte babyborrel waar sommige vrouwen misschien zelfs een beetje jaloers op zullen zijn!

De babyborrel To Do lijst

Natuurlijk is jouw babyborrel en bijhorende To Do lijst uniek, maar hieronder vind je alvast enkele elementen die je helpen op de weg naar een succesvol feestje!

 • Een lijst met genodigden en uiteraard een prachtige uitnodiging
 • Vrolijke vrijwilligers om alles in goede banen te leiden voor en tijdens de grote dag
 • Een hapje en een drankje (catering indien je dit deel liever wil uitbesteden)
 • Voorbereiding van de locatie met leuke decoratie en natuurlijk babyproofing!
 • Een thema zoals dieren, cupcakes of strand is zeker een leuke optie!
 • Activiteiten / spelletjes voor zowel jong als oud
 • Goody bags met een leuk aandenken
 • Een professionele fotograaf of zorg ervoor dat iedereen zijn smartphone bovenhaalt
 • Een gemotiveerde schoonmaakploeg
 • Een plaats voor de geschenkjes & een manier om ze heel terug thuis te krijgen!
 • Zorg voor een leuk gastenboek zo kunnen je vriendinnen een leuke boodschap achterlaten

De uitnodiging voor je babyborrel

Je kan de uitnodiging combineren met het geboortekaartje of je kan kiezen voor een afzonderlijke uitnodiging voor de babyborrel.In beide gevallen is het belangrijk dat volgende gegevens duidelijk op de uitnodiging staan:

 • Naam van de baby en van de ouders
 • Het geslacht en de geboortedatum van het kleine wonder
 • De plaats waar jullie de babyborrel organiseren
 • Datum en tijd van het feest
 • Waar de geboortelijst ligt (of een extra cadeautip)

Naast de praktische kant van de babyborrel en de uitnodiging is er natuurlijk ook de esthetische kant. Jullie willen de genodigden verbluffen met een prachtige uitnodiging en een spetterende babyborrel. Om hiervoor te zorgen kan je de babyborrel en de uitnodiging bijvoorbeeld in een thema gieten. Inspiratie voor de uitnodiging nodig? Snuffel dan eens tussen onze prachtige babyborrel uitnodigingen!

Het perfecte thema voor je babyborrel

Een ijslolly als uitnodiging is perfect voor de zomer waarbij je ook coole snacks kan voorzien zoals ijsjes, ice smoothies en watermeloen. Als jullie het plaatje volledig wilt maken kan je ook coole versnaperingen voorzien voor de volwassenen zoals regenboosspiesjes met fruit.

Heb je hard geoefend op het maken van de beste cupcakes met prachtige versieringen? Dan heb je een thema waar jong en oud van zullen smullen! De cupcakes op zich zijn al superleuke decoratie, maar ook een bijpassende uitnodiging en versieringen zoals tafelkleden en servetten zijn zeker een smakelijk idee.

Een ander thema dat voor de hand ligt is je eigen wondertje. Als jonge ouder ben je zonder twijfel trots op je kleintje, de talloze foto’s op Facebook bewijzen dit, dus waarom hem of haar dan ook niet als thema gebruiken? Je kan een uitnodiging maken met de foto van je schat op en je eigen decoraties laten maken met zijn coole poses, denk maar aan servetten, tafelkleden, doopsuiker met foto, ! Zo heb je niet alleen een schattig feest, maar ineens tientallen souvenirs die zowel jij als je familie en vrienden kunnen bijhouden.

Je kan voor meer inspiratie altijd eens kijken op ons Pinterest board met babyborrel ideetjes!

Volg ons op Pinterest!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *