Happy klanten over hun geboortekaartjes

Baby Emma: Roze silhouet kaartje met bijpassende doopsuikerdoosjes

Liesje de Baeremaecker

Op 4 mei werd kleine Emma geboren, dochtertje van Liesje en Christophe. Emma is hun tweede kindje en het kleine zusje van Robbe. We laten Liesje graag zelf even aan het woord over haar keuze voor het roze silhouet kaartje en de bijpassende doosjes. Het werd een gezellige babbel!

Keuze van het kaartje

Na ons zoontje dat 8 jaar geleden geboren werd, hoopte ik echt op een meisje. Toen dat zo bleek te zijn, was de keuze voor een roze geboortekaartje met silhouet meisje meteen gemaakt. Het mocht ‘meisje-meisje’ zijn en dan is roze de beste keuze. Bij de geboorte van onze zoon was het ook hoofdzakelijk blauw geweest, dus die keuze was nu snel gemaakt.

Voor het model heb ik veel rondgekeken, maar wel vooral op de website van Tadaaz. Ik zocht een eenvoudig model en het kaartje met het silhouetje beantwoordde daar volledig aan. Ook het feit dat er bijpassende doosjes bij te vinden waren, gaf voor ons de doorslag, want we wilden dat motiefje overal laten terugkomen.

De tekst op het kaartje

De tekst op het kaartje heb ik zelf gekozen.Ik had er immers tijd voor aangezien ik als verpleegkundige vrij snel in de zwangerschap moest stoppen met werken. Het was heerlijk om met die voorbereidingen in alle rust te kunnen bezig zijn. En het was zeker ook fantastisch dat ik dat gewoon van thuis uit kon doen op de website, aangezien ik moest rusten tijdens de zwangerschap.

Vooraf maakte ik gebruik van jullie service om een proefkaartje te bestellen. Dat is echt een groot voordeel! Dan zie je meteen je eigen tekstje op je kaartje, maar dan voel je ook het papier en zie je het op ware grootte… Ik zou dat iedereen aanraden om zo’n proefkaartje vooraf te bestellen van het geboortekaartje. Ook  het zien van de naam die jullie gekozen hebben op het kaartje is een super gevoel, het wordt dan meteen een beetje ‘échter’.

Doopsuiker

De presentatie van de doopsuikerdoosjes heb ik in een wit poppenhuisje gedaan. Daarin waren 4 vakjes die ik als volgt het opgevuld: 1 vakje met het kaartje en een mooi roze beertje, 1 vakje met de kubusdoosjes, 1 vakje met de hoge doosjes en het laatste vakje met snoepjes voor de kindjes die op kraamvisite kwamen. Voor de opvulling van mijn doosjes koos ik voor de échte ovalen suikerbonen in roze en wit. Het was ook hier weer een groot plezier om alles zelf te kunnen doen. De doosjes werden supersnel geleverd, zodat ik er meteen aan kon beginnen. Het voordeel van het zelf doen is ook dat het echt voordelig was. Ik vond het prijs-kwaliteit echt top bij Tadaaz!

Liesje de Baeremacker

Keuze van haar naam

De keuze voor een meisjesnaam was voor ons eigenlijk niet zo moeilijk. We kwamen vrij snel bij Emma uit en die naam vonden we allebei meteen leuk. Het was wellicht moeilijker geweest mocht ons tweede kindje een jongetje geweest zijn, dan hadden we langer moeten nadenken over de perfecte naam. Want je wil natuurlijk dat die naam mooi past bij de naam van je eerste kindje. Nu is die combinatie Emma-Robbe volgens ons wel prima gelukt.

Geen babyborrel, liever thuisbezoek

Emma werd in het ziekenhuis geboren op 4 mei. Daar hing het geboortekaartje meteen ook al bij de deur om aan het bezoek duidelijk te maken op welke kamer het kleine meisje te bewonderen was. We kozen er voor om geen babyborrel te houden, maar lieten de mensen thuis op kraambezoek komen. Dat was een bewuste keuze. Bij onze zoon Robbe kozen we wel voor een babyborrel, 8 weken na de geboorte en dat was toch een hele onderneming. Het was een drukke dag, waarop je én aandacht moet hebben voor je gasten, maar ook voor je baby’tje natuurlijk. Met borstvoeding was dat toen niet zo makkelijk. We kozen er daarom nu dus bewust voor om mensen thuis te ontvangen. Dan heb je alle rust en tijd om een babbeltje te slaan en kan je de bezoekjes wat gespreid plannen.

We plannen nog een doopfeest voor de dichte familie, maar dat is pas voor na de zomer, in oktober. Daarvoor ben ik nu nog een leuk geschenkje voor de meter en peter aan het bedenken, maar uiteraard blijft dat nog wat geheim. Het zou wel leuk zijn om het silhouetje van het kaartje daarin te zien terugkomen.

Accenten in de babykamer

Uiteraard is ook in de babykamer van Emma heel veel roze te vinden. Het poppenhuisje zal binnenkort ook als decoratie in haar kamer te vinden zijn, met het geboortekaartje erin. Tot de tijd dat ze er echt mee gaat spelen uiteraard.

De reacties op het geboortekaartje

De mensen die het kaartje ontvingen zagen uiteraard meteen dat het een meisje geworden was. Die reactie kregen we ook ‘zo eenvoudig en mooi’, ‘op en top meisje’… Helemaal wat we er zelf ook van verlangden. Tadaaz bestond nog niet toen Robbe geboren werd, anders had ik er vast ook al een leuk kaartje voor hem op gevonden. We merken nu in onze omgeving trouwens ook steeds vaker dat mensen Tadaaz leren kennen. Bij de communie van mijn nicht haar kindje bijvoorbeeld ontvingen we ook een heel mooi Tadaaz communiekaartje. Ik zal in de toekomst zeker nog bij jullie komen piepen voor andere Happy Moments!

Baby Alixe: klassiek geboortekaartje met folie en fotobedankkaartje

IMG_3128

Voor een tweede dochtertje kwamen Sophie en Wouter bij Tadaaz terecht op zoek naar het perfecte geboortekaartje. De keuze viel op een heel  stijlvol wit kaartje met stipjes in goudfolie. Ze was meteen dol op dit kaartje toen ze het zag in de nieuwe Tadaaz collectie. Sophie vertelt enthousiast over de keuze van hun geboortekaartje én het bedankkaartje voor Alixe.

Keuze van het kaartje

Ze kozen voor een lief kaartje met gouden stipjes en de naam in sierlijke letters. De combinatie van het tijdloos klassiek ontwerp en de chique afwerking in goudfolie vonden ze allebei prachtig. Die stijl was helemaal anders dan het geboortekaartje van haar zusje Charlotte. Toen had papa meer de voorkeur voor een diertje op het kaartje en werd het een roze kaartje met een olifantje.

Een geboortekaartje met goudfolie stond hoog op het verlanglijstje, maar leek niet haalbaar omdat de levertijd vaak veel te lang was… Toen Sophie de collectie geboortekaartjes met folie van Tadaaz zag en ook vernam hoe snel die kaartjes geleverd zouden worden, was de keuze meteen gemaakt.  Super dat die levering zo snel al kon gebeuren, een kaartje met goudfolie werd zo toch mogelijk!

Schattige tekst op het geboortekaartje

De tekst op het geboortekaartje vond mama Sophie op een ander kaartje op de website. Het was zo’n schattig tekstje, helemaal van toepassing voor hen:

Mama blijft mama
papa blijft papa
maar mij wacht een hele klus
want vanaf vandaag ben ik grote zus!

Keuze van de naam

De naam kiezen voor hun tweede dochtertje was niet makkelijk. Ze zochten veel inspiratie in boekjes en op internet, maar vonden niet meteen de naam waarvan ze allebei dachten ‘dat is het!’. Voor een jongen hadden ze wel al heel snel een idee voor een naam, maar een tweede dochtertje was moeilijker kiezen. Gelukkig kwam de huisarts met inspiratie! Hij vond Alixe wel een mooie naam en dat bleek ook te kloppen. Het was een perfecte match met de naam van zus Charlotte en een naam die vrij uniek is. Toen ze de naam kozen kenden ze nog niemand met een kindje dat Alixe heet, intussen zijn er al een paar…

Doopsuiker en babykamer in dezelfde stijl

Voor de doopsuiker ging mama zelf aan de slag met witte doosjes, gouden elastiekjes en stickertjes met de naam. Zo maakte ze zelf een bedankje voor de mensen die Alixe komen knuffelen.
Ook de babykamer is in de stijl zoals het kaartje, met veel wit en vrij klassiek. Enkel de goudtinten vind je daar niet terug.

Thuis rustig kennismaken met Alixe

Anders dan bij hun eerste dochter, kozen mama en papa er nu voor om geen babyborrel te organiseren. Ze wogen de pro’s en contra’s goed af en besloten dat ze toch heel graag thuis de tijd namen om met iedereen te praten en te zorgen dat iedereen ook eens met Alixe kan kennismaken op een rustige manier. Een babyborrel is wel snel voorbij, maar je hebt niet altijd de tijd om met iedereen te praten en de baby wordt op zo’n dag ook snel doorgegeven van de ene naar de andere… Het thuisbezoek is nu mooi gespreid en zorgt voor leuke momenten voor het hele gezin.

Bedankkaartje met leuke foto’s

Bedankkaartje alixe

De peter van Alixe schonk hen een fotoshoot bij haar geboorte. Met die prachtige foto’s wilden Sophie en Wouter zeker iets maken als bedankje voor iedereen die cadeautjes gegeven had of die op bezoek gekomen was. Een bedankkaartje met 3 foto’s kwam hiervoor perfect in aanmerking. Het werd een superschattige collage van foto’s van Alixe.

Leuke reacties op het geboortekaartje!

Enne, de reacties op het kaartje? Heel positief! Niets dan lof over het leuke geboortekaartje en over de bedankkaartjes met foto’s van Alixe. Er waren zelfs al zwangere vriendinnen die graag willen weten waar deze leuke kaartjes vandaan kwamen…  Betere reclame dan die kan Tadaaz niet krijgen 😉

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 179

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *