Hoezo hormonen? 3 tips om ze onder controle te houden

Ben jij voor de eerste keer zwanger? Tijdens je zwangerschap komt er zoveel op je af dat je niet goed weet waar eerst te beginnen. Daarnaast spelen dan ook nog eens de vrouwenhormonen op waar je op sommige momenten geen controle over hebt. Plotse huilbuien, onzekerheden omtrent je veranderend lichaam of zelfs kleine driftbuien komen je wellicht bekend voor! Het mikpunt van alle frustratie en vermoeidheid op zo’n ‘hormonenmomentje’ is dan vaak je partner. Gelukkig is hij dat snel weer vergeten na je charmeoffensief! Hieronder drie tips om de hormonen beter onder controle te houden en op tijd te ontspannen.

1. Laat je eens goed verwennen

Laat je op tijd en stond eens verwennen zodat je de zwangerschapskwaaltjes even kan vergeten. Een warm badje, een lekker etentje of naar de cinema gaan is vaak de perfecte afleiding om je batterijen weer volledig op te laden.

 

2. Praat met andere zwangere dames over je hormonen

Klets even bij met zwangere collega’s. Je voelt je er beter door en zo kan je je eigen kwaaltjes beter relativeren.

3. Neem tijd voor jezelf

Neem even de tijd voor jezelf en ga gerust nu en dan even liggen om te genieten van de momenten met je kleine spruit in je buik! Ben je meer voor de ‘actieve rust’? Ga dan voor een sessie zwangerschapsyoga, zwangerschapszwemmen of ga wandelen om tot rust te komen. Zo blijft je lichaam in beweging.

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 163

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *