De leukste kerstversiering die kerst in huis haalt

De dagen worden almaar korter, de avonden donkerder en in de winkelstraten maken ‘Jingle Bells’ en ‘All I Want For Christmas’ weer stilaan hun opmars. Begint bij jou de kerstmicrobe ook al te kriebelen? Dan is het tijd om je huis een gezellige make-over te geven! Behalve de kerstboom mooi versieren, zijn er ook heel wat andere dingen die je kunt doen om je huis helemaal in de kerstsfeer onder te dompelen. Met deze tips staat jouw kerstversiering dit jaar helemaal op punt. “Let them know it’s Christmas time!”

 

kerstversiering

Een goed begin…

Is het halve werk! Ga ook spetterend van start met je kerstdecoratie dit jaar. Brainstorm eerst even samen met je gezin over welk thema je dit jaar zal kiezen. Ben je een trouwe lezer van de Tadaaz blog? Dan weet je dat het kiezen van een thema alle andere keuzes een stuk makkelijker maakt. De keuze van je kerstkaart, je kerstversiering, feestelijke tafeldecoratie… Het kiezen van een thema is zo makkelijk als het kiezen voor een kleur, zoals zwart of rood. Maar je kan ook voor een bepaalde stijl kiezen, denk maar aan vintage of romantisch.

Je kerstkaarten als kerstversiering

Zijn je vrienden en familie je al volop kerstkaarten aan het versturen? Zet hun papieren groeten in de kijker en maak er originele kerstversiering van! Hier vind je de leukste ideeën om je kerstkaartjes uit te stallen. De kerstkaartjes zijn toch kleine kunstwerkjes, dus ze verdienen een speciaal plaatsje. Zowel in je hart als in je thuis.

 

kerstkaarten ophangen met fotoslinger

De tekeningen van de kids

Waarom nog kerstversiering kopen als je creatieve kinderen in huis hebt die met plezier de mooiste versiering voor jou bij elkaar tekenen? Laat de tekeningen van je bengels deze winter de show stelen en hang ze op aan een waslijn in je woonkamer. Ook als ze op school tal van knutselwerkjes hebben gemaakt moeten deze zeker niet in de kast verdwijnen. Met deze DIY kerstversiering is er instant sfeer in huis en zonder twijfel ook een trotse kunstenaar die blij de feestdagen tegemoetgaat! Gelukkig is de kerstvakantie een lange periode met eindeloos veel tijd om de handen uit de mouwen te steken, genoeg tijd voor enkele creatieve kerstactiviteiten voor het hele gezin.

 

kerstversiering tekening kinderenOveral een stukje kerst

Niet alleen onder de kerstboom is alle Christmas Spirit te vinden, maar het liefst doorheen je volledige huis. Overal moet een stukje kerst te vinden zijn! Van de voordeur met de kerstkrans tot in de badkamer met een dennenappel parfum. Tover je huis helemaal om tot een kerst kasteel door aan elke kamer te denken. In de woonkamer staat natuurlijk de kerstboom, maar met enkele kussens met kerstquotes of mooie kaarsen is de gezellige sfeer nog meer aanwezig. Vergeet zeker niet aan zachte dekentjes te denken waar je jezelf kan innestelen bij de zoveelste kerstfilm van de dag. In de slaapkamer kies je bijvoorbeeld voor een dekbedovertrek in de kleur van je thema of kerstachtig patroon.

 

kerstversiering woonkamer

De kerstboom versieren

We zouden het al bijna vergeten, maar bij de perfecte kerst hoort natuurlijk de perfect versierde kerstboom. Ben je je oude kerstversiering beu en mag het dit jaar eens wat anders zijn? Vorig jaar waren wit, ijzig blauw en grijs al wat de kerstklok sloeg, maar deze winter zie je veel blauw met bruin, roze met grijs en vooral heel veel goudkleuren. Vroeger was het zo dat het mixen van goud en zilver echt ‘not done’ was, dit jaar ligt dat ver achter ons dus mix er maar op los. Het klassieke kerst met groene en rode kleuren zijn terug aan hun comeback bezig. Ook hier komt de vraag naar je thema terug naar boven, let wel dat je kerstversiering goed bij de inrichting van je thuis past.

De allergezelligste kerststal

Je kinderen zijn het ongetwijfeld met ons eens dat een kerststal niet mag ontbreken onder de boom. Wil je nog iets meer dan de traditionele kerststal? Bekijk dan zeker deze video met kerststallen van over de ganse wereld! Een iets minder traditionele kerststal? Maak een peperkoeken huisje samen met de kids. Misschien niet de meest traditionele kerstversiering, maar wel véél lekkerder.

 

kerstversiering kerststal

Een zelfgemaakte kerststal

Heb je nog geen kerststal of heb je creatieve ideetjes en wil je er dit jaar iets speciaals van maken? Mooi zo, want de leukste kerststal, die maak je zelf! En veel heb je er niet voor nodig:

  • een kartonnen doos of houten kistje
  • wat takjes of stro voor het dak
  • zoutdeeg (500 g bloem, 250 g zout, 250 ml water)
  • plakkaatverf

Knip of zaag een deuropening in de kartonnen doos of houten kist. Kleef de takjes op de bovenkant van het huisje. Dit schattige huisje heeft natuurlijk enkele bewoners nodig, boetseer deze uit het zoutdeeg. Deze popjes moeten 12 uur op de verwarming drogen, of stop ze 1 tot 3 uur in de oven op 75°, laat ze daarna ook afkoelen in de oven. Haal je verf maar boven want nu is het tijd om te schilderen. Schilder leuke patronen op het huisje of ga voor een mooie quote of tekst. Ook de popjes kan je opfleuren met deze verf, geef ze een dikke wintertrui en warme muts!

Gebruik de natuur in je kerstversiering

De natuur is niet alleen tijdens de warme maanden leuk om naar te kijken, ook tijdens de kerstperiode staat ze heel mooi. De kerstboom is al een mooi stukje natuur in de woonkamer, maar waarom daar stoppen? De dennenboom is lang niet de enige merkwaardige kerstplant op de planeet. Denk maar aan de marretak, kerstkransen, ilex of kerstster! Met al deze prachtige planten in je huis krijg je een lekker buitengevoel zonder de koude te moeten trotseren.

 

kerstversiering natuur

Maak zelf een kerstkrans

Wil je dat je gasten al onder de indruk zijn van je kerstversiering nog voor ze je huis binnen komen? Versier je voordeur dan met een kerstkrans! Een kerstkrans kan je zeer gemakkelijk zelf maken. Neem enkele buigbare takjes en knoop deze in een aan elkaar, zorg ervoor dat ze een mooie cirkel vormen. Je kan deze takken een beetje ‘opwarmen’ door ze heen en weer te buigen, zo zullen ze zeker niet breken. Een kerstkrans die sterk genoeg is, is ongeveer 3 takjes dik. Vlecht bijvoorbeeld enkele twijgen en takjes van de dennenboom door de cirkel. Zorg dat alle takjes en bloemen elkaar goed afwisselen voor een mooi geheel. Je kan ook enkele overgebleven kerstballen verwerken in je kerstkrans.

 

kerstversiering kerstkrans

Bron: Bloomon

 

Oneindig veel opties en DIY projecten op je huis mee op te fleuren dus. Hoog tijd om de winkels af te lopen op zoek naar de perfecte kerstversiering. Geen grote shopper? Maak dan een van deze leuke projecten na, alleen of met de kids. Als het het eerste jaar is dat je een huis moet versieren voor kerstmis, dan is het misschien even zoeken. Ben je een trouwe kerstfan en ben je al jaar op jaar actief bezig met het transformeren van je huis tijdens de kerstperiode? Dan weet je wat werkt en wat niet! Lees dan onze blog om nog tal van handige tips and tricks voor kerst op te pikken. Tadaaz wenst je een gezellige kerst!

 

 

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Als jonge twintiger ben ik volop aan het dromen van mijn “perfect wedding”. Ik vind het magisch om nu al originele ideeën op te doen voor mijn grote dag.

Pinterest is mijn belangrijkste bron van inspiratie en de blog van Tadaaz is daarna het ideale forum om mijn passie met andere trouwers te delen.
Nu is het enkel nog wachten op het perfecte aanzoek …

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *