Haal kerst in huis met de leukste kerstversiering

De dagen worden almaar korter, de avonden donkerder en in de winkelstraten maken ‘Jingle Bells’ en ‘All I Want For Christmas’ weer stilaan hun opmars. Begint bij jou de kerstmicrobe ook al te kriebelen? Dan is het tijd om je huis een gezellige make-over te geven! Behalve de kerstboom mooi versieren, zijn er ook heel wat andere dingen die je kunt doen om je huis helemaal in de kerstsfeer onder te dompelen. “Let them know it’s Christmas time!”

Je kerstkaarten als kerstversiering

Zijn je vrienden en familie je al volop kerstkaarten aan het versturen? Zet hun papieren groeten in de kijker en maak er originele kerstversiering van! Hier vind je de leukste ideeën om je kerstkaartjes uit te stallen.

 De tekeningen van de kids

kerstversiering kerst in huis halen

Waarom nog kerstversiering kopen als je creatieve kinderen in huis hebt die met plezier de mooiste versiering voor jou bij elkaar tekenen? Laat de tekeningen van je bengels deze winter de show stelen en hang ze op aan een waslijn in je woonkamer. Ook als ze op school tal van knutselwerkjes hebben gemaakt moeten deze zeker niet in de kast verdwijnen. Met deze DIY kerstversiering is er instant sfeer in huis en zonder twijfel ook een trotse kunstenaar die blij de feestdagen tegemoetgaat!

De kerstboom versieren

We zouden het al bijna vergeten, maar bij de perfecte kerst hoort natuurlijk de perfect versierde kerstboom. Ben je je oude kerstversiering beu en mag het dit jaar eens wat anders zijn? Vorig jaar waren wit, ijzig blauw en grijs al wat de kerstklok sloeg, maar deze winter zijn zwart-wit, jeansblauw en pastelkleuren helemaal ’trending’.

De allergezelligste kerststal

Je kinderen zijn het ongetwijfeld met ons eens dat een kerststal niet mag ontbreken onder de boom. Heb je nog geen kerststal of heb je creatieve ideetjes en wil je er dit jaar iets speciaals van maken? Mooi zo, want de leukste kerststal, die maak je zelf! En veel heb je er niet voor nodig: Wil je nog iets meer dan de traditioenle kerststal? Bekijk dan zeker deze video met kerststallen van over de ganse wereld!

  • een kartonnen doos of houten kistje
  • wat takjes of stro voor het dak
  • zoutdeeg(500 g bloem, 250 g zout, 250 ml water)
  • plakkaatverf

Je eigen kerststal maken

  • Kleef de takjes of het stro vast
  • Boetseer de figuurtjes met het zoutdeeg
  • Laat de figuurtjes 12 uur drogen
  • Bak de figuurtjes twee uur in de oven op 75°
  • Schilderen maar!

Tadaaz wenst je een gezellige kerst!

Geef hier jouw mening