Je kerstboom versieren, het mag iets meer zijn!

Elk jaar is het weer twijfelen: hoe ga ik de kerstboom versieren? Ga ik voor een combinatie van rood en goud of komt mijn droom van een witte kerst uit? Wij geven je alvast drie ideeën om van je woonkamer ook dit jaar weer een winterparadijs te maken.

kerstboom versieren

Hoe je kerstboom versieren?

Waar kun je de kerstboom plaatsen

Kerstbomen zijn heel mooi, daar valt niet over te discussiëren. Delicate kerstballen, mooie slingers, fonkelende lichtjes, een stukje natuur in huis. Natuurlijk moeten zoveel mogelijk mensen dit kunstwerk zien, en dan liefst zo vaak mogelijk. Je plaatst hem op je sociale media, stuurt foto’s rond naar vrienden en familie en hij is de ster op je kerstkaart. Maar ook de positie in je huis is belangrijk om gezien te worden. Plaats je hem in de gang? Dan zijn alle gasten meteen bij het binnenkomen in de kerstsfeer, of plaats hem in je woonkamer waar je veel tijd in doorbrengt. Als je meerdere kerstbomen in huis hebt kan je deze ook verspreiden over je huis, overal een beetje kerst.

kerstboom versieren

Kerstboom versieren zonder zorgen

Een kerstboom versieren gaan niet altijd even vlotjes, je kan ook maar eens per jaar oefenen. Met de volgorde van het versieren kan je het proces al heel wat vlotter laten verlopen. Begin eerst met het controleren van je kerstlichtjes of ze nog werken, daarna mogen ze de kerstboom in. Door de kerstlichtjes eens aan te steken kun je makkelijk zien of er plekken zijn zonder lichtjes. Daarna is het tijd voor de slingers, je gebruikt ze zoveel als je zelfs wilt. Als laatste hang je de kerstballen op, ook deze moeten door elkaar hangen. Soms eens een grote kerstbal, dan een kleine, noem maar op! Kies een opvallend plaatsje voor je mooiste kerstballen, zo vallen ze extra op. Je kerstboom versieringen ging nog nooit zo makkelijk!

kerstboom veriseren

De kerstboom versieren in verschillende thema’s

Je hebt tal van kerstversieringen thuis liggen, verschillende stijlen en kleuren door elkaar. Zorg dat je kerstboom versieren bij een specifieke stijl blijft om het mooiste resultaat te bekomen. Hieronder lees je enkele leuke stijlen in de Amerikaanse kleuren: wit, rood en blauw.

I’m dreaming of a white Christmas

Sneeuw op Kerstmis geeft altijd dat extra beetje sfeer. Gezellig wandelen door de straten met de kerstverlichting boven je hoofd en sneeuw die onder je warm ingepakte voeten kraakt, het kan toch niet beter? Helaas hebben we geen controle over het weer, daarom vinden we een witte kerst in huis altijd wel een leuk thema!

Met witte kerstballen je kerstboom versieren of een volledig witte boom? Beiden hebben hun charme. Ook de rest van de woonkamer kan je in dezelfde sfeer brengen met witte tafellakens, een bus sneeuw spray, gezellige kaarsen en natuurlijk super elegante verpakking voor de kerstcadeaus!

kerstboom versieren met witte accenten

Een stijlvolle kerstkaart

Het witte thema kun je ook doortrekken naar je kerstkaart. Deze stijlvolle kerstkaart kan je personaliseren met eigen tekst, foto’s, symbolen om hem helemaal eigen te maken. Bij deze kerstkaart past een sneeuwfoto of foto met zwart-wit filter perfect.

een stijlvolle kerstkaart

Breng leven in huis met rode kerstdecoratie

Net zoals groen is rood een kleur die we snel associëren met Kerstmis. Gezien de mogelijkheden vinden we dit zeker geen probleem, want de combinatie van rood en groen of rood en wit is zeker en vast geslaagd. Rood is ook een warme kleur die echt gezelligheid uitstraalt, daarom past het ook zo goed bij de kerstperiode.

Met de combinatie van rood en groen breng je die gezelligheid in je interieur, je huis zal bruisen van het leven. Rood en wit is dan weer modern en strak, perfect dus voor een minimalistisch interieur. En geef gerust toe, wie is er niet blij als ze rode rozen kunnen verwerken in hun kerstdecoratie?

kerstboom versieren in het rood

Een sfeervolle kerstkaart

Ook je kerstkaart kan de ultieme gezelligheid uitstralen met deze warme rode kleur. Deze kerstkaart vlaggenlijn vraagt voor een feestje! Kies nog een even sfeervolle kerstfoto uit met je mooi versierde kerstboom in de achtergrond en klaar!

een sfeervolle kerstkaart

Een blauwe kerstboom versieren, zacht als sneeuw

Is wit te strak en rood te druk voor jouw interieur dit jaar? Of wil je misschien gewoon eens iets anders? Dan is blauw zeker het overwegen waard. Met blauwe kerstdecoratie kan je je kerstboom opvallend versieren en tegelijk toch de rust in huis houden. Combineer ijsblauw met glitters en zilver en je bekomt een magisch effect!

kerstboom versieren met blauwe kleuren

Een moderne kerstkaart

Een moderne kerstkaart als perfect match voor je interieur! Deze kerstkaart heeft geen foto nodig om er heel kerstig uit te zien, maar je kan er natuurlijk wel altijd zelf een foto in plaatsen.

een moderne kerstkaart
Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *