Kerstkaarten als decoratie in huis: DIY kerstversiering

Beginnen de originele kerstkaartjes van vrienden en familie aan te komen? Dan sta je nu voor de uitdaging om die een heel speciaal plaatsje in je woonkamer te geven. Op de kast, aan een slinger, de muur of de deur: er zijn zoveel leuke mogelijkheden om met die kaarten een tijdelijke warme gloed te geven aan je interieur. Wij verzamelden alvast wat originele ideetjes om je kerstkaarten als decoratie te gebruiken!

 

kerstkaarten als decoratie slinger

Kerstkaart displays voor beginners

Wanneer je niet zo’n handige Harry bent, zijn er tal van mogelijkheden om de kerstkaarten van vrienden en familie op een leuke manier in je huiskamer uit te stallen. Hamer en spijkers zijn dan misschien niet aan jou besteed, met een beetje creativiteit kan je ook met beperkte middelen zoals plakband, duimspijkers of enkele takjes een leuke display maken voor de kaarten.

 

kerstkaarten als decoratie ideetjes voor beginners.

Het is een top idee om een tweede kerstboom in je huis te creëren met je kerstkaarten. Het is origineel en eens iets anders! Mooi meegenomen: je kast staat geen maand lang vol met kerstkaarten.

  • Zoek een kale muur in de huiskamer
  • Ga op zoek naar een dun touw en plakband
  • Verzamel enkele kerst-attributen (kerstballen, originele knijpertjes …)
  • Tape het touw op een frivole manier stevig aan de muur
  • Bevestig je kerstkaarten met de knijpertjes aan het touw

 

Nog enkele lege plekjes in de kerstboom? Gebruik je kerstkaarten om je boom op een originele manier op te vullen. Gebruik een lintje of wasknijpers om de kaarten te bevestigen. Het gebruiken van je kerstkaarten als decoratie was nog nooit zo gemakkelijk. Enkele nog de pakjes eronder en je bent klaar!

 

kerstkaarten als decoratie in de kerstboom

Bron: Simpleasthatblog

Kerstkaart displays voor gevorderden

Niets dan kerstkaarten als decoratie om de kerstsfeer in je huis te brengen. Wanneer vrouwen wat gereedschap kunnen hanteren óf de mannen worden ingeschakeld, zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om een leuke display te maken. Deze kerstkaarten brengen de kerstsfeer tot een trapje hoger dankzij hun originaliteit. Iedereen zal glunderen om hun kerstkaart in zo een mooie omgeving te mogen aanschouwen.

 

kerstkaarten als decoratie gevorderden

Een echte sfeermaker zijn ook kerstlichtjes, deze twee kan je dan ook makkelijk combineren. Hang enkele kerstlichtjes aan de muren met bijvoorbeeld kneedlijm om plakband, zodat je de meuren niet beschadigd. Gebruik mini wasknijpers om je kaarten eraan te bevestigen. Je muur is in 1-2-3 heel feestelijk en is eveneens ook mooie sfeerverlichting.

 

Toch liever niets aan je muren bevestigen? Gebruik dan een krijtbord! Hang enkele rijen touw rond het bord en gebruik mini wasknijpers om de kerstkaarten vast te hangen. Dit krijtbord kan je ook gebruiken als adventskalender, enkel nog nummertjes opschrijven en je bent klaar! Of hang een dik lint aan een deur in je woonkamer, bevestig daar je kaarten aan.

 

kerstkaarten als decoratie kerstboomJe kan bijvoorbeeld een stuk hout zagen in de vorm van een kerstboom. Om de kaarten die erop zullen komen niet te beschadigen is het een goed idee om touw te bevestigen op de houten kerstboom (zoals op bovenstaande foto) of de kaarten te bevestigen met dubbelzijdige plakband. Zo kan je de oude kerstkaarten nog jaren bewaren. Eens je deze kerstboom in elkaar geknutseld hebt, kan je hem jaren gebruiken. In de maanden februari tot november kan hij opgeborgen worden in de kelder of op zolder. Écht knutselen is misschien meer werk, maar spaart werk voor volgend jaar!

 

Meer kerstkaarten als decoratie

Hoe meer inspiratie hoe beter, toch? Nog veel meer andere ideeën kan je vinden op onze Pinterest pagina…    

 

Volg ons op Pinterest!.

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere
Artikelen: 33

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *