5 leuke ideeën voor een originele adventskalender

Een originele adventskalender is de ideale manier om vanaf 1 december in kerststemming te komen, nog voor de kerstgeschenkjes in zicht zijn. Het is leuk om te doen met kinderen, maar het kan evengoed een plezierige manier van aftellen zijn voor volwassenen. Bij onze leuke adventskalenders schuilt er achter elk vakje heerlijke Belgische chocolade van chocolatier Dumon. We geven ook nog andere leuke ideetjes met jullie mee!

Wat is een adventskalender?

Een adventskalender is de ideale manier om in de kerstsfeer te komen. Vier weken voor Kerstmis tel je 24 dagen af naar 25 december. Advent is de periode voor Kerstmis, vandaar de naam adventskalender.

Wanneer je weer een dag dichter bij kerst bent kan je telkens een vakje openen met daarin een klein cadeautje. Vroeger zagen adventskalenders er heel klassiek uit, nu kan je die heel gemakkelijk een moderne look geven. Elke week ben je enkele stappen dichter bij Kerstmis!

Ontdek onze mooie designs

Onze leuke ontwerpen die je kan personaliseren met eigen foto’s en eigen tekst, is gevuld met heerlijke Belgische chocolade van uitstekende kwaliteit. Wat is leuker dan aftellen naar kerst waarbij je elke dag een heerlijk chocolaatje kan eten? Juist ja! Niets is leuker dan heerlijke chocolade. Kies uit onze vele ontwerpen. Welke is jullie favoriet?

Psst: zoek je een leuk geschenkje voor je oma, vriendin of peter die je mist? Dan is deze leuke adventskalender een origineel (en lekker) geschenk!

Zelf een adventskalender knutselen

Knutsel zelf een adventskalender in elkaar en voorzie elk doosje of rolletje van een opdracht. Dit kan zijn om samen naar een kerstfilm te kijken, samen een kerstverhaal lezen, kerstkoekjes bakken, de kerstboom opzetten, een winterwandeling maken, een bad nemen bij kaarslicht… Kortom, alles wat je nodig hebt om het kerstgevoel helemaal te pakken te krijgen.

Je kan de opdrachten ook vervangen of afwisselen met een mooie herinnering die jullie delen.  Open ’s ochtends de opdracht van de dag, zo heb je een hele dag om uit te kijken naar dat moment samen in de avond.

adventskalender cadeautjes inpakken

Je kan de zakjes of doosjes ook voorzien van een klein cadeautje, zowel voor kinderen als volwassenen. Blijf in het thema met bijvoorbeeld iets van kerstversiering of glühweinkruiden, of gooi het over een andere boeg met een hilarisch cadeau zoals een gastenboekje voor op het toilet of een eierkoker voor de microgolf.

Andere ideetjes zijn een cadeaubon, (kerst)sokken, een zelfgemaakte cd, een mini flesje alcohol, een speelgoedje van vroeger, een loterij lotje, leuke paperclips, … kortom, alles kan!

Tips voor een originele adventskalender

Voor kleine cadeautjes

  • Knutsel een adventskalender in de vorm van een huisje met wc-rolletjes. Hier passen enkel kleine geschenkjes of een leuk briefje in. Verzamel enkele wc-rolletjes stop je cadeautjes erin, sluit de rolletjes af met een stukje inpakpapier. Kleef daarna deze rolletjes aan elkaar. Schrijf op elk rolletje een nummer van 1 tot 24. Werk af met een dakje in karton en schoorsteen.
Adventkalender met WC rolletjes

Bron: Greenme

  • Deze originele adventskalender bewijst dat meer niet altijd beter is. Meer dan een kapstok, touwtjes en papieren zakjes heb je niet nodig om deze mooie DIY tot een goed einde te brengen. In deze papieren zakjes stop je een mooie quote of een berichtje van een vriend of familielid. Elke dag een smile moment met deze aftelkalender! Deze adventskalender past perfect in een huis met een minimalstische look.
adventskalender minimalistisch

Bron: Pinterest

  • Je kan ook papieren zakjes of doosjes ophangen aan een dennentak of een kleerhanger en zo een originele adventskalender maken. Als je die wat leuk versiert is het tegelijk een toffe decoratie in huis in de aanloop naar Kerstmis! Als je ervoor zorgt dat je takken steeds langer worden heb je ook meteen een leuke kerstboom vorm. In deze papieren zakjes kan je al iets grotere cadeautjes verstoppen.
9904091910504c6133afb9e0dc451461

Bron: Greenme

Voor grote cadeautjes

  • Zijn de pakjes wat te groot voor een wc-rolletje of zakje? Dan is een mooi houten kistje of glazen pot ideaal. Je maakt schattige kleine pakjes die bij elkaar passen qua kleur en voorziet ze allemaal van een sticker van een cijfer. Verpak deze cadeautjes met verschillend inpakpapier en werk af met een mooi lintje of strikje. Plezier verzekerd bij het openen!
Adventsgeschenkjes in een kistje

Bron: Wunderweib

  • Hoe meer kerstbomen in huis hoe beter, dat is duidelijk. Tover je adventskalender om tot een mini houten kerstboom. Lijm enkele planken aan elkaar samen met 25 houten wasknijpers. Enkel nog je pakjes aan hangen en je kerstdecoratie is klaar! vergeet ook geen sticker met cijfer op je cadeautjes te plakken zodat je weet wanneer je welk pakje moet openen.
 adventskalender zelf maken kerstboom

Bron: Shanty 2 Chic

Maak je zelf ook een originele adventskalender? Stuur ons dan zeker een foto van jouw knutselwerk! Deze creaties zijn leuk om te maken samen met of voor de kinderen, maar zijn ook leuk om jezelf in de kerstsfeer te brengen.

Wil je originele labels voor jouw geschenkjes? Download dan nu onze geschenklabels!

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 159

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *