Leuke kerstcadeaus voor je ouders en schoonouders

Kerst komt eraan! Ligt het onder jouw kerstboom ook elk jaar vol met geschenken? Kerstcadeaus uitdelen maakt deel uit van de kersttraditie en zorgt elk jaar opnieuw voor veel sfeer en plezier. Het openen van de cadeautjes is zeker niet alleen voor de kleintjes super spannend. Het vinden van de geschikte kerstgeschenken is echter niet altijd een eenvoudige opdracht, er is zoveel om uit te kiezen. Daarom willen wij je helpen bij je zoektocht en zetten we enkele cadeautips voor je ouders en schoonouders op een rijtje. Geef ze dit jaar een origineel kerstcadeau waar ze ook écht iets mee zijn!

 

kerstcadeaus voor je ouders en schoonouders

Kerstgeschenken voor je moeder of schoonmoeder

Je allerliefste mama verdient natuurlijk om in de bloemetjes gezet te worden deze kerstperiode. Maar ook je schoonmoeder mag niet vergeten worden! Bedank ze om keer op keer zo goed voor jullie te zorgen. Toon met gepersonaliseerd cadeau dat ook jij veel aan ze denkt.

Kerstcadeaus van overal

Ga je veel of ver op reis? Dan kan je naast de souvenirs ook super leuke geschenkjes voor Kerstmis uitdelen! Heerlijke kruiden, weinig gekende ingrediënten of uitzonderlijke gadgets? Je zal zeker opvallen tussen de kookboeken en cadeaubonnen.

 

Geen vakantieplannen meer de komende weken? Dan kan je natuurlijk altijd een uitstapje doen naar een kerstmarkt of een exotische winkel voor originele geschenken. Je moest eens weten wat voor pareltjes je tegenkomt als je door bijvoorbeeld een Aziatische supermarkt kuiert, een kookboek van Piet Huysentruyt is er niets tegen. Zoek iets dat bij je interesses aansluit en je shopping trip zal alvast genieten zijn. Italiaanse specialiteiten zijn bijvoorbeeld ook een superleuk – en superlekker – thema.

 

kerstcadeaus op reis

Kerstcadeaus voor de ontvangende (schoon)moeder

Lijkt het wel alsof je moeder of schoonmoeder altijd gasten over de vloer heeft? Of wil ze, als je langskomt, je altijd een kopje koffie en koekjes aanbieden. Geef haar dan een mooi dienblad cadeau! Dit dienblad kan je helemaal personaliseren met een eigen foto. Wanneer er nog een gast langskomt zal ze stralen met haar dienblad dat ze gekregen heeft van zoon- of dochterlief. Ze zal nog lang opscheppen over haar toch zo lieve kinderen. De hele familie zal vol lof zijn over je cadeau!

 

Verwennerij als kerstcadeau

Daarnaast zijn ook badkamerspullen een leuk idee net als verwennerijen zoals een wellness weekend of massage en sauna … Dit type geschenken zijn altijd welkom, december en januari zijn dan ook de ideale periode om rustig te genieten.

 

kerstcadeaus voor ouders

De ultieme verwennerij, daar zullen de meeste vrouwen het wel over eens zijn, zijn toch wel de lekkernijen. Denk maar aan chocolade, koekjes, haar favoriete snoepjes… Deze berg ze allemaal op in een gepersonaliseerde koekjestrommel. Gebruik een eigen foto als persoonlijke toets voor gepersonaliseerde cadeaus. Een grappige foto maken mag je dan wel zeker niet vergeten!

 

Een uniek cadeau

Wat je echter best kan vermijden is een “one size fits all” cadeau. Bedenk wat je (schoon)moeder echt graag zou hebben en maak er iets persoonlijks van. Zo kan een onverwacht cadeau zoals een tablet een droom zijn die werkelijkheid wordt, terwijl vele anderen het net een onding zouden vinden. Denk eens goed na over waar je moeder of schoonmoeder echt veel deugd van zou hebben.

 

Ontdek onze kerstcadeaus >

 

Persoonlijke kerstcadeaus

Met een originele en persoonlijke kerstcadeaus doe je iedereen wel een plezier. Het geeft het gevoel dat je extra moeite hebt gedaan om iets speciaal te vinden. We kennen veel moeders die alles zouden geven om een collectie mooie foto’s te bemachtigen van hun kinderen (en kleinkinderen). Een kalender kerstkaart is helemaal persoonlijk. Je combineert een leuke foto met een nuttige kalender! Ook voor meter en peter is dit een schot in de roos.

 

persoonlijke kerstcadeaus ouders en schoonouders

Kerstcadeaus voor je papa of schoonvader

Ook je papa of schoonvader worden graag in de watten gelegd tijdens Kerstmis. Dat lijkt op het eerste zicht misschien wat moeilijker, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn! De papa’s lijken altijd druk in de weer te zijn, verras ze daarom met originele kerstcadeaus.

De jaren oude klassieker

Over vaders lijkt er wel een algemeen vooroordeel te bestaan dat een geschenk met drank altijd welkom is. Een goede fles wijn, uitzonderlijk bier, een gepersonaliseerd glas van zijn favoriete merk … deze zijn altijd wel welkom. Maak ze extra persoonlijk met een gepersonaliseerde fles etiket met mooie foto! Ook een speciale wijnkoeler of kurkentrekker brengen nog een beetje extra stijl aan tafel.

 

kerstcadeaus voor papa wijn

De sportieve papa

Natuurlijk moeten we niet overdrijven met alcohol, dus laten we een volledig andere toer opgaan. Is je vader nog sportief? Dan kan je hem altijd een dosis adrenaline cadeau doen in de vorm van een rit met zijn droomauto op een racetrack of een sessie (indoor) skydiving. Let wel op dat je hem iets geeft waar hij ook echt van kan genieten, wij zijn alvast zeker dat sommige ouders nooit uit een vliegtuig zullen springen!

 

kerstcadeaus sportieve papa

Altijd met zijn neus in de krant

Lijkt je papa of schoonvader altijd met zijn neus in de krant te zitten? Of is hij een moderne man en bekijkt hij de laatste nieuwtjes op zijn laptop of smartphone? Dan kan een lekker kopje koffie zeker niet ontbreken. Deze personaliseerbare koffiemok met een leuk design kan hij ook vol trots meenemen naar het werk. Kies een leuke foto van het gezin, of van jullie huisdier waarvan je zeker bent dat hij liever ziet dan jijzelf.

 

Quality time met de familie

Een weekendje weg kan een mooi alternatief zijn voor beide ouders samen. Een reisje naar het prachtige Toscane bijvoorbeeld, de Provence of de steeds populairder wordende Oost-Europese hoofdsteden Boedapest en Praag.

 

kerstcadeaus voor papa weekendje weg

Heb je met de familie een limiet afgesproken voor de prijs van de kerstcadeaus? Dan kan je alvast een cadeaubon geven voor het hotel en kunnen ze zelf nog kiezen om het vliegtuig te nemen of met de auto te gaan.

 

kerstcadeaus met vliegtuig

 

footer_kerstblog_NL_19

Geef hier jouw mening