Kerstkaarten ophangen: zo doe je het origineel

Elk jaar opnieuw is het een deel van de winterpret om die tientallen zelfgemaakte kerstkaartjes te zien binnenstromen. De eerste kaart komt misschien al heel vroeg toe, terwijl de laatste pas na 1 januari in de bus valt. De reden voor onze verknochtheid aan de kerstkaartjestraditie, is omdat ze zo romantisch en nostalgisch zijn. Bovendien kom je op deze manier nog eens in contact met vrienden of familieleden die je niet vaak ziet. En laten we niet vergeten dat ook kerstkaarten ophangen of uitstallen iets is om naar uit te kijken!

 

kerstkaarten ophangen 0

Bron: theneumeyers.blogspot.be

Het geheim van creativiteit

Veel mensen hebben een vaste plek in huis waar ze de kerstkaarten elk jaar uitstallen of ophangen. Op de schoorsteenmantel of op een prominente vensterbank, bijvoorbeeld. Maar je kunt het uiteraard ook heel wat origineler aanpakken!

 

Het geheim van creativiteit is: weten hoe je bronnen te verbergen. Dat zei Albert Einstein. Doe daarom hier inspiratie op voor jouw originele kerstkaartencollectie. Wanneer je vrienden en familie vragen waar je dat ontzettend leuke idee vandaan hebt, dan zeg je maar: dat is het geheim van creativiteit!

 

 

Een raam, een deur, een kerstboom aan de muur

Als je tientallen kerstkaarten ontvangt, beschik je over een bonte verzameling kleurrijke foto’s of prenten. Gebruik die visuele variëteit om je woning op te leuken. Afhankelijk van de hoeveelheid kaarten, maak je een originele collage aan de binnenkant van een raam of op een binnendeur.

 

kerstkaarten ophangen 4

Bron: eenigwonen.nl

 

In een creatieve bui? Speel met kleuren en vormen. Een kerstboom met kerstkaarten is leuk, maar ook abstracte vormen en figuren zullen gegarandeerd scoren bij je gasten. Maak met dubbelzijdig plakband een leuke vorm, zoals een ster, hartje op je muur en kleef daar je kerstkaarten aan.

 

kerstkaarten ophangen 5

Bron: eenigwonen.nl

 

Kerstkaarten ophangen aan takken

Een van de laatste trends in kerstdecoratie en interieurinrichting is een vaas met winterse takken en andere natuurelementen. Daarin kun je perfect je kerstkaartjes integreren. Hang de kaartjes aan de takken met miniwasknijpers of gebruik een perforator. Ook alle overgebleven kerstballen vinden hier hun nieuwe huisje. Dit meesterwerk is je kerstboom 2.0.

 

kerstkaarten ophangen 6

Bron: eenigwonen.nl

 

Tip: Geen takkendecoratie in jouw woning? Waarom hang je je kerstkaarten niet gewoon in de kerstboom? Een perforator, wat lint, et voilà, de meest sfeervolle kerstversiering in huis!

Kerstwensen ophangen aan de waslijn

Wil je echt de aandacht vestigen op je prachtige verzameling persoonlijke kerstwensen? Een waslijn recht door je woonkamer is dé tip van dit jaar. Hang een waslijn tussen twee muren op een goed zichtbare plaats. Zorg dat de lijn hoog genoeg is om niet in de weg te hangen, maar laag genoeg om de kaartjes comfortabel te kunnen bekijken. Je kunt zo’n waslijn met zuignappen ook tegen een groot raam hangen. Dat ziet er bijzonder knap uit wanneer het buiten sneeuwt!

 

Zo een kaartenslinger kan je ook heel gemakkelijk zelf maken. In enkele gemakkelijke stappen heb jij een zelfgemaakte kaartenslinger, gebruik het materiaal in kleuren die helemaal bij je interieur passen. Deze mooie creatie verdient een opvallend plaatsje in je thuis, alle gasten die over de vloer komen zullen er naar staren.

 

kerstkaarten ophangen met fotoslinger

Kerstkaarten ophangen aan een showrek

Heeft je thuis een modern interieur en hou je wel van een minimalistische stijl? Dan kan je alle kerstkaarten ophangen aan een showrek. Deze rekken zijn te vinden in verschillende kleuren; bijvoorbeeld: zwart, zilver, goud, of kies zelf een toepasselijk kleurtje met een spuitbus in de hand. Dit rekje past dus zeker in elk interieur, en brengt alle kerstkaarten tot recht.

 

kerktaarten ophangen aan showrek

Bron: Homedeco

Nog meer ideeën nodig? Er bestaan tal van manieren waarmee je je kerstkaarten ophangen zo origineel mogelijk kan maken. 

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *