Kerstdecoratie in huis halen? 5 inspirerende ideeën!

We hebben er lang naar uitgekeken, en eindelijk is het zover: Kerstmis staat voor de deur! Hét moment bij uitstek om je interieur een gezellige make-over te geven. De kerstboom versieren hoort er natuurlijk bij, maar waarom zou je niet gewoon je hele huis onderdompelen in kerstsfeer? Als het over kerstdecoratie gaat, geldt: ‘much is more’! Daar zijn de makers van deze inspirerende kerstinterieurs het ongetwijfeld mee eens…

1.      Kerstboom? Wat dacht je van een kerstbos!

Waarom zou je het bij één kerstboom houden, als je plek genoeg hebt voor vijf kerstbomen! Foutje, zes! De boomstronkjes onder de tafel en de geweien aan de muur maken het kerstbosgevoel in dit interieur helemaal af. Ok, we snappen het, niet iedereen heeft thuis plaats voor deze uitbundige kerstdecoratie (jammer genoeg). Gelukkig kan je op meerdere manieren dit kerstbos in je thuis verwerken! Mini kerstboompjes op de salontafel, kussen met kerstboom patroon, of een kerstkaart in kerstboom vorm. Of wat dacht je van een kerstboom in een kerstboom? Vervang die sneeuwballen door een in hout uitgesneden kerstboompje.

kerstdecoratie kerstinterieur 1 kerst in huis

2.      Een sneeuwman als kerstdecoratie

Vergeet de traditionele kerstkrans en ga voor deze originele kerstdecoratie! Deze sneeuwmandeur is eenvoudiger om te maken en zoveel leuker om naar te kijken. Heb je geen witte deur in huis? Met een witte koelkast lukt het ook! het enige wat je hiervoor nodig hebt is zwart en oranje papier en een dik gekleurd lint. Knip 2 grote cirkels uit het zwarte papier en 9 kleinere cirkels. Tip: neem bijvoorbeeld een glas of vaas om de cirkel uit te lijnen op je papier, zo bekom je een perfect ronde cirkel. Knip vervolgens een driehoek uit het oranje papier. Kleef al deze vormpjes op de deur en werk af met een dikke wintersjaal! Hier kan je gewoon een breed lint rond je deur knopen.

kerstdecoratie kerstinterieur 2

3.      Kerstballen zonder boom

Wie zei dat een kerstboom een must is voor elk kerstinterieur? Oké, wijzelf, in de inleiding … Maar de eigenaar van deze ‘mancave’ dacht daar in dit geval duidelijk anders over. En we geven hem geen ongelijk! Deze kerstdecoratie ziet er heel modern uit en doet ook een beetje denken aan een sprookjes setting. Hang enkele kerstballen aan een doorzichtige visdraad en klaar is kees. Zou je toch de kerstboom te veel missen? Dan kan je deze kerstballen ophangen met de uitlijning van een kerstboom. Wedden dat hij de kerstcadeautjes er straks ook gewoon tussen hangt?

kerstdecoratie kerstinterieur 3 kerstversiering

4.      Wol, wol en nog meer wol!

Kerst is de tijd van wollen sokken, maar ook van gebreide zetelovertrekken, knusse kussens, dikke plaids en wollige tapijten. Zeg nu zelf, ziet deze salon er niet héél uitnodigend uit? Hij vraagt gewoon achter een kopje koffie, een dekentje en cheesy kerstfilm. Jij weet alvast wat je deze kerst moet vragen aan oma! Of leer gewoon zelf breien, dan maak je zoveel kerstdecoratie als je zelf wilt.

kerstdecoratie kerstinterieur 4 kerstversiering

5.      Er hangt sneeuw in de lucht…

Wordt het straks een witte kerst? Als het van dit kerstinterieur afhangt wel! Met wat nylondraad en marshmallows liet de eigenaar van dit interieur het in een handomdraai binnen sneeuwen. De witte kerstballen en de sneeuwspray op de kerstboom zorgen voor de ‘finishing touch’! Deze sneeuwvlokjes vormen ook de perfecte achtergrond voor je kerstfoto! Of ze zijn ook heel handig om op te snacken bij het afwachten op het kerstdiner.

kerstdecoratie kerstinterieur 5 witte kerst

6.     Buiten maar dan binnen

Het klassieke kerstfilm scenario: een jong verliefd koppeltje maakt een urenlange romantische wandeling door de sneeuw, zij heeft waarschijnlijk een licht kerstkleedje aan. Het is allemaal mooi om naar te kijken, maar dan liefst vanuit je warme zetel. De natuur is heel mooi tijdens de kerstperiode, zeker als het net sneeuwde. Maar het aantrekken van 3 dikke wintertruien en 6 verschillende paar sokken neemt wel een deel van die charme weg… Breng daarom de natuur in huis! Kerstkransen, dennentakken, bloemstukjes met kerstplanten… Doe het allemaal om het ultieme kerstgevoel te bemachtigen.

kerstdecoratie natuur in huis

Bron: ideasforhomedecoration

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *