“Mama, ik verveel me!” Knutselen voor kerst met de kinderen

Eindelijk kerstvakantie! Je kinderen hebben er ongetwijfeld lang naar uitgekeken. Toch duren die twee weken soms wel wat lang. Vriendjes zijn op reis, altijd dezelfde films op tv, en elke dag een sneeuwman maken gaat na een tijdje ook vervelen. Weten je kinderen niet meer wat te doen? Geen nood, deze leuke knutselideeën zien ze vast wel zitten. Ook op ons Pinterestbord zal je ongetwjfeld enkele fijne namiddagen knutselwerk vinden. Knutselen voor kerst was nog nooit zo leuk!

Knutselen voor kerst

Knutselen met kerstballen

Tonen de kerstballen tekenen van veroudering of is die jaren ’90 stijl toch wel eens toe aan een opfrisbeurt? Dan hebben wij de oplossing! Deze kerstballen kan je knutselen voor kerst en daarna gewoon in de kerstboom hangen. Er is altijd nog wel een plaatsje vrij in de kerstboom voor een prachtig stukje zelfgemaakte kerstversiering!

knutselen kerstballen

Wat heb je nodig?

 • kerstballen
 • acrylverf
 • een potje water
 • fijne penselen

Ook voor de allerkleinsten

knutselen kerstballen 2

Zijn je kinderen nog niet zo behendig met verf en penseel? Laat ze dan vingerverven! Of bedek een van hun handjes met witte verf, vouw het zachtjes om een kerstbal… En kijk: er verschijnt een groepje sneeuwmannen! Schilder er zelf nog even de ogen, de wortelneus en de hoed bij, en klaar is jouw creatieve kerstbal.

Vrolijke bolletjesvaas

Wat koop je deze kerst voor iemand die alles al heeft? Niets! Je doet hem of haar gewoon deze zelfgemaakte bloemenvaas cadeau. Dat is niet alleen een origineel geschenk, maar ook nog eens een leuk en eenvoudig knutselidee om samen met de kinderen uit te werken op een winterse namiddag. Kleef er washi tape op, of ga aan de slag met een spuitbus koperen verf. Allebei heel simpel maar even mooi.

knutselen voor kerst diy vaas

Bron: prettyhandygirl

Wat heb je nodig?

 • glazen fles of vaas
 • bolletjesstickers (verkrijgbaar bij de kantoorwinkel)
 • lint
 • schaar
 • dubbelzijdige tape

Aan de slag!

Laat je kinderen creatief uit de bol gaan met de stickers. Het maakt niet uit waar ze ze kleven (zolang het maar op de vaas is, uiteraard). Bij wijze van afwerking kleef je het lint op de vaas met de dubbelzijdige tape. Nu nog een bloemetje erin, en klaar is kees!

Niet weggooien dat inpakpapier!

Denk je dat je met al dat inpakpapier niets tof kan doen? Niets is minder waar! Maak van het kleurrijke inpakpapier leuke rolletjes, plak ze mooi aan mekaar en knip een sterretje uit papier als afwerking et voilà, een kleurrijke kerstboom die je naast alle leuke kerstkaarten kan zetten! Ook kan je kartonnen rietjes gebruiken in leuke prints.

knutselen voor kerst kerstboom

Bron: craftsbycourtney

Knutselen voor kerst met sneeuw

Wat is kerst zonder een sneeuwbol? Ze zijn een leuke herinnering aan een mooi kerstperiode, maar ze vormen ook het ideale cadeau voor onder de kerstboom. Deze sneeuwbollen zijn perfect om te knutselen voor kerst.  

knutselen voor kerst sneeuwbol

Bron: craftaholicsanonymous

Wat heb je nodig?

 • glozen potje met schroefdop
 • een eetlepel gouden glitter
 • plastic sneeuwboom
 • gedestilleerd water
 • 5 druppels glycerine
 • lijm

We beginnen eraan!

Als eerste kleef je de plastic kerstboom aan de binnenkant van het deksel van de glazen pot, laat dit drogen.  Vul het potje met gedestilleerd water tot aan het randje (laat nog een millimeter ruimte over), en doe er 5 druppels glycerine in. Voeg daarna de glitter toe aan de glazen pot. Wanneer de kerstboom droog is kan je het omgekeerd dichtschroeven. Draai het potje om een schudden maar!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *