Kerstkaarten maken volgens de nieuwste kersttrends

Elk jaar een spannend moment, wanneer komen de nieuwe kerstkaarten uit? Het ontwerpen van de kerstcollectie start al vóór de zomer, dus dan gaan we al op zoek naar de trends voor het komende kerstseizoen. 

 

Nu is de collectie klaar en kan je de nieuwe kerstkaarten maken. Hoog tijd dus om jullie een idee te geven van de trends voor dit jaar! Welke persoonlijke nieuwjaarskaart kies jij dit jaar uit?

Kersttrend 1: Kerstkaarten maken met a touch of gold

Als je denkt aan feestelijke decoratie, dan zitten de trendkleuren zwart en goud daar zeker tussen. De warme gloed van gouden kerstslingers in de kerstboom of de combinatie van zwart en goud op de feesttafel zorgen voor een instant feestgevoel. Dat wil je uiteraard ook in je nieuwjaarskaarten terugvinden.

 

A touch of gold op je kerstkaart zorgt voor een schitterend effect.

 

 

Een gouden accent kan op vele manieren aan je kerstkaartje toegevoegd worden. Met een opplakmotief van een leuke vorm of met je beste wensen in glanzende goudfolie. Maar ook op je envelop kan je deze trend toepassen. Kies je favoriet!

Een leuke kerstkaart met een gouden opplakmotief

Een wenskaart met een extraatje zoals een gouden opplakmotief springt zeker meteen in het oog wanneer men de envelop opent. Het glinsterend sterretje, kerstboompje of hartje is echt de finishing touch van jouw eigen kaart.

 

 

Een nieuwjaarskaart met goudfolie afwerking

De wensen op je kerst- of nieuwjaarskaart, dat is natuurlijk waar het om draait. En die wensen mogen extra opvallen op je kaartje. Door te kiezen voor een kerstkaart met goudfolie, doe je dat zonder twijfel. De wensen staan er in een sierlijk lettertype op en zorgen zo voor een extra feestelijk effect van je kaart.

 

Een sluitzegel met gouden accent op je enveloppe

Wil je niet alleen voor je feestoutfit, maar ook voor het versturen van je nieuwjaarskaarten gaan voor een trendy chic look? Dan is de combinatie van een zwarte envelop met een verfijnde sluitzegel zeker een toppertje! Als die sluitzegel dan ook nog eens met goudfolie afgewerkt is en je de adressen zelf in sierlijk handschrift met gouden stift op de voorzijde van je envelop noteert scoor je zeker bij alle glamourliefhebbers in je vriendenkring!

 

eerste kerstkaart met sluitzegel

Kersttrend 2: Mooie kerstkaarten met zachte pasteltinten

Winter staat synoniem voor gezelligheid en huiselijkheid. Ook een fris interieur met zachte pasteltinten roept meteen die sfeer op. Je kruipt op de bank met een gezellig zachtroze dekentje en je favoriete boek… genieten! En die sfeer wil je ook op je pastel kerstkaarten weergeven.

 

Kerstkaarten maken met soft colors

Kerstkaarten maken met eigen foto of zonder foto

De zachte kleuren met een gezellige foto van het gezin zijn een ideale combinatie. Zo kunnen tinten uit het interieur waarin de foto genomen is terugkomen in het motief van je kaart. Of misschien zitten dezelfde kleuraccenten in de kledij die je draagt voor de foto? 

Hou je van zachte tinten, maar heb je liever een kerstkaart zonder foto? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk op een heel persoonlijke manier. Je kiest een motief dat je leuk vindt en past je eigen tekst aan. De kerstkaarten ontwerpen kun je helemaal naar je eigen smaak doen, je kan foto en tekst bijvoorbeeld ook combineren.

 

Kersttrend 3: Stijlvolle kerstkaarten blinken uit in elegantie

Begrijp ons niet verkeerd, simpel staat niet voor banaal, maar wel voor ‘zonder tierlantijntjes’! Bij een kerstkaart die verfijnd en stijlvol is door haar eenvoud, ligt de focus zeker op jullie mooie foto op de voorzijde.  Als je kiest voor een stijlvolle kerstkaart, steel je vast vele harten met je prachtig kaartje! Dan enkel nog je kerstkaarten versturen en je bent helemaal klaar voor een traditionele kerst!

 

Eenvoudig en stijlvolle kerstkaarten maken

 

Originele kerstkaart met typo art

Ook door te kiezen voor een stijlvol lettertype op je kaart, zorg je op een eenvoudige manier voor een heel verfijnd kerstkaartje. Een foto is dan geen noodzaak, de typografie op je kerstkaart vormt de illustratie.

 

hand lettering nieuwjaarskaart

Kersttrend 4: rode kerstkaarten maken

Een laatste kersttrend die ook dit jaar niet weg te slaan is, is kerstrood. Die komt in heel wat kerstdecoratie terug, van warmrode kerstballen tot tafellopers, van feestkledij tot cadeauverpakkingen.  Jouw kerstkaarten maken met kerstrood accent is dus zeker een trendy keuze dit jaar! Opteer voor warme kleuren voor je warme wensen.

 

Kerstkaarten maken met rode tinten

 

Rode nieuwjaarskaarten met foto of zonder

Kiezen jullie ook voor een echte kerstfoto met kerstmuts of kerstpakjes? Dan is een rode kerstkaart zeker een must! Een leuke foto maken mag je dan zeker niet vergeten. Het kerstgevoel kan je uiteraard ook versturen met een rode kerstkaart zonder foto’s. Je stuurt tegelijk mooie wensen en een warm kerstgevoel met een kerstkaart zonder foto.

 

Kies een kerstkaart zonder foto

Online kerstkaarten maken

Nu je op de hoogte bent van de trends van dit jaar, is het tijd voor actie! Ontdek de collectie en gebruik de filters om die kaarten te selecteren die het best bij jouw smaak passen.

 

Kerstkaartjes maken doe je makkelijk zelf in de online editor:

  • Kies je favoriete foto
  • Bewerk je foto eventueel met een filter
  • Pas de tekst aan zodat het 100% jouw eigen wensen zijn die op de kaart verschijnen
  • Pas eventueel het kleur van je kaartje aan
  • Voeg een leuk kerst symbooltje toe aan je kaartje

Wist je dat je ook een eigen ontwerp kan laten drukken via Tadaaz? Upload een eigen ontwerp via de editor op onze website. Voor je het weet heb je je persoonlijke kerstkaart in de bus en ben je klaar om ze naar iedereen te versturen!

En hoewel kaartjes maken kinderspel is, levert het een supermooi resultaat op! Kerstkaarten maken was nog nooit zo leuk… Laat ons even weten in de reacties welke kaart jullie dit jaar gekozen hebben! Vrienden en familie zullen vast en zeker blij zijn met je persoonlijke kerstgroet!

 

 

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *