Naar wie je kerstkaarten versturen?

Oké, je hebt die prachtige nieuwe kerstcollectie gezien, je hebt je favoriete kerstkaart zorgvuldig uitgekozen en gepersonaliseerd. Yes! Maar nu moet je beslissen hoeveel exemplaren je gaat bestellen. Naar wie ga je nu die prachtige kerstkaarten versturen?

 

Je wil je mooie kaarten en kerstwensen uiteraard met zoveel mogelijk mensen delen en je wil al zeker niemand vergeten. Daarom lijsten we even op wie er zeker op je verzendlijstje moet staan. Naar deze mensen moet je dus zeker je kerstkaarten versturen.

 

Familie

Ook al zie je de meeste familieleden binnenkort terug tijdens talloze kerstfeestjes in de eindejaarsperiode, zijn opa’s en oma’s, broers en zussen enzovoort een must voor je lijstje. En hé, zo heb je meteen een gespreksonderwerp voor aan tafel! Kerstkaarten versturen: een must aan je familie!

Vrienden

Je vrienden zijn zowat de familie die je zelf gekozen hebt. Het is dan ook niet meer dan normaal dat ook zij een kerstkaartje van jou in de brievenbus mogen verwachten. Meer nog, ze hebben waarschijnlijk al een plekje op de schouw gereserveerd om het een plaats te geven. 

Een oude bekende

Weet je wel die ene vriend of vriendin die je al lang niet meer gezien of gesproken hebt? Zo lang eigenlijk, dat het altijd maar moeilijk wordt om er terug contact mee op te nemen. Wanneer je denkt aan kerstkaarten versturen, denk je misschien niet meteen aan hem/haar… Maar wacht niet langer! Nu is het moment om die ene persoon eraan te herinneren dat hij of zij nog steeds belangrijk voor je is, ook al hebben jullie nu even weinig tijd om af te spreken. 

Buren

Goede buren, goede vrienden. Hoewel je niet per se een hechte band met je buren hoeft te hebben, Is het altijd fijn om ermee overeen te komen. Kerstkaartjes zijn het perfecte gebaar om ze een blijk van waardering te geven  Daarnaast hoef je voor je buren geen postzegels te kopen, je dropt je kerstkaartje gewoon makkelijk bij hen in de bus als je de krant gaat uithalen. Je zal zien dat je vanaf nu met een glimlach begroet wordt als jullie op hetzelfde moment thuis komen

 

Collega’s

Je ziet ze elke dag, deelt lief en leed met ze – je collega’s. Een mooi kerstkaartje om ze fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar te wensen zal ze deugd doen. Met een lieve en motiverende nieuwjaarsspreuk kunnen jullie er volgend jaar weer met nieuwe energie invliegen! 

Juffen en meesters

Wie kids heeft kan de juf en meester van z’n kleine deugniet verrassen met een leuk kerstkaartje. Zet er een vrolijke foto van jullie lachebekjes op en juf of meester zal er weer tegen kunnen voor de rest van het schooljaar. En je weet maar nooit, misschien zal hij of zij wel extra mild zijn bij het verbeteren. 

Dagdagelijkse kennissen

Ga je elke zondag om pistolets en koffiekoeken bij de bakker? Of kom je vaak over de vloer bij je lokale fruitwinkel? Overweeg dan eens om ook aan hen een tof kerstkaartje te geven. Dat is de ideale manier om ze te tonen dat je hun werk apprecieert, en dat ze je ook in 2020 in hun winkel zullen mogen ontvangen.

Nog iemand? 

Denk zeker nog eens goed na wie je dit jaar allemaal een kaartje wil sturen. Heeft jullie babysitter jullie dit jaar vaak uit de nood geholpen? Of hebben jullie misschien een poetshulp of een verzorger die wel eens een bedankje verdient? Een ding is zeker: je zal ongetwijfeld een lach op het gezicht van de ontvanger toveren! Bestel dus maar je kerstkaartjes en posten maar!

 

 

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *