Kerstmis vieren op een originele manier

Iedereen kan Kerstmis vieren op zijn of haar manier. Vaak hebben families of vriendengroepen vaste tradities die ze elk jaar herhalen. Gezellig samenzijn en lekker eten behoren dan meestal tot de activiteiten!

 

Maar wat als we die tradities een keertje willen overslaan? Er zijn heel wat alternatieven om Kerstmis eens op een andere, originele manier te vieren. Heb je interesse? We sommen met plezier de mogelijkheden op!

Een warme Kerst (letterlijk!)

We zijn het in België altijd zo gewend dat het tijdens de kerstperiode heel koud is. Velen dromen van sneeuw maar die droom komt dan weer minder vaak uit. Koud is het sowieso!

Je kan er ook voor kiezen om tijdens de kerstperiode naar warmere oorden te trekken. Een palmboom als kerstboom, een ‘sneeuwman’ gemaakt uit zand en kerstwensen in het strand geschreven… een hele andere invulling van Kerst die leuker kan zijn dan ooit!

 

Een witte Kerst

Als je echt droomt van ‘a white Christmas’ dan kan je er ook gewoon naar toe gaan… Want waar vier je beter Kerst dan in Lapland? Je kan er bovendien de echte Santa Claus bezoeken die er woont. Misschien heeft hij wel een origineel kerstcadeau bij? 

Eindigen met een prachtige rit met de slee die worden voorgetrokken door husky’s, is de kers(t) op de taart. Je zal het kerstgevoel nog nooit zo goed gevoeld hebben als hier!

 

Een fluffy Kerstmis

Misschien zijn je familieleden niet echt in de buurt op Kerst. Maar ook dan kan je er een echt feestje van maken! Want wat is nu leuker dan Kerstmis vieren in het bijzijn van heel wat schattige huisdieren? 

Denk maar aan een huis vol katten en honden die ook in het kerstthema gekleed zijn. Vergeet geen leuke kerstcadeaus voor de huisdieren te kopen!

 

De foute party

De ugly Christmas sweaters zijn de laatste jaren meer en meer in! Je kan er met de familie een wedstrijdje van maken om in de beste kersttrui op te dagen voor het kerstdiner! Als iedereen meedoet aan dit leuke idee, wordt het een heuse foute party met superveel fun!

 

Met welke trui zal jij deze keer iedereen verrassen? Je kan ook zelf een kersttrui maken, dan ben je er zeker van dat niemand in dezelfde trui zal opdagen.

 

Beeldmateriaal: Pinterest

 

 

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *