Kondig je baby aan in stijl met trendy geboortekaartjes

Na negen maanden van verlangen, blijdschap, mood swings en de nodige zenuwen is het grote moment eindelijk aangebroken. De geboorte van jullie kindje, een moment van pure magie. Je wil dit mooie moment natuurlijk zo snel mogelijk delen met je familie en vrienden. Geen betere manier om dit te doen dan met een origineel geboortekaartje. Ontdek hier alles over hippe geboortekaartjes voor jullie kleine pruts!

Geboortekaartjes anno 2015

De tijd van het traditionele witte of pastelkleurige geboortekaartje met een standaardtekst of een gedichtje is voorbij. Vandaag zijn geboortekaartjes origineler en er wordt almaar vaker gekozen voor een leuk en uniek design. Zo zie je geregeld geboortekaartjes met een retro of vintage design.

 

Ook wijkt men steeds meer af van de traditionele, rechthoekige vorm. Geboortekaartjes bestaan nu in alle soorten vormen, maten, materialen en kleuren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de leuke ontwerpen van onze cassette en robot kaartjes. Laat je fantasie de vrije loop, the sky is the limit!

trendy geboortekaartjes maken robot

trendy geboortekaartjes maken slinger

trendy geboortekaartjes maken

De visuele generatie

De nieuwe generatie ouders is ook meer grafisch ingesteld. We zien dan ook meer en meer foto’s en afbeeldingen verschijnen op het kaartje. De tekst daarentegen wordt beperkter. Het geboortekaartje moet namelijk scanbaar zijn, zodat de lezer in één oogopslag alle informatie meekrijgt. Dit maakt dat tekst en woorden vaak vervangen worden door afbeeldingen en symbolen. Zo zal het gewicht en de lengte van het kind bijvoorbeeld uitgedrukt worden door een weegschaaltje en meetlat. Bekijk alvast een voorbeeld van een typografisch kaartje.

trendy geboortekaartjes maken typografisch

trendy geboortekaartjes maken typografisch meisje dochter

Ga voor een totaalpakket

Tot slot kan je het thema van je geboortekaartje doortrekken naar de verpakking en labels van de doopsuiker. Op die manier verkrijg je een mooi en een uniform geheel. Voor bezoekers vormt dit bovendien een mooi aandenken aan de geboorte van jullie kindje. Lees ook zeker eens ons artikel over originele doopsuiker en krijg leuke ideeën en handige tips!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *