Tips om je doopsuiker perfect voor te bereiden

set vos NL

Een van de leuke voorbereidingen bij de komst van je kleintje is het klaarmaken van de doopsuiker. Een perfecte timing om hiermee bezig te zijn is zo’n 2 maand voor de uitgerekende datum. Dan ligt de keuze van het geboortekaartje meestal al vast en kan je je daarop baseren voor de uitwerking van je doopsuikerassortiment.

Je kiest het aantal doosjes en snoepzakjes dat je nodig hebt om een mooi geheel te vormen en voorziet wat reserve om die aan te vullen. Dit gaat vaak samen met het aantal geboortekaartjes dat je zal bestellen. Beslis vooraf of je aan elke bezoeker na de geboorte een snoepzakje of doosje wil meegeven of of je 1 per gezin voorziet. Wil je ook iets anders doen voor kindjes en volwassenen? Die keuzes spelen zeker mee om het aantal te bestellen stuks te bepalen.

Uiteraard denk je best vooraf ook al even na over de opvulling van je doosjes of zakjes. Kies je voor ‘echte’ doopsuiker of voor een andere opvulling zoals kleurrijke snoepjes? Afhankelijk van die keuze kan je aan de slag. Lees hier hoe je je doopsuiker zelf kan maken!

Hoeveel doopsuiker heb ik nodig?

De eerste vraag die je je vast stelt als je je doosjes wil opvullen is hoeveel suikerbonen je nodig hebt voor je jouw bestelling. Bereken eerst hoeveel doosjes en zakjes je zou nodig hebben. Daarna kan je makkelijk berekenen hoeveel doopsuiker je nodig hebt.  We zetten het graag even voor je op een rijtje.

Afhankelijk van het soort doopsuiker of snoepjes, varieert het aantal stuks per kilo. Een doos traditionele ovalen suikerbonen van 1 kilogram, bevat zo’n 240 suikerbonen.

Een doos kleine ronde chocoladesnoepjes met suikerlaagje , ook wel confetti genoemd, van 1 kilogram bevat zo’n 1000 snoepjes.

Afhankelijk van de verpakking die je kiest, moet je dus rekenen op deze hoeveelheden:

TA1575-1600057

Kubusdoosjes:

  • 12 suikerbonen (dus met 1 kilogram vul je 20 doosjes)
  • +- 30 kleine ronde chocoladesnoepjes (dus met 1 kilogram vul je zo’n 33 doosjes)

TA1575-1600016-15-1

Hoge doosjes:

  • 10 à 12 suikerbonen (dus met 1 kilogram vul je 20 à 24 doosjes)
  • +- 25 kleine ronde chocoladesnoepjes (dus met 1 kilogram vul je zo’n 40 doosjes)

TA1575-1600060

Snoepzakjes:

  • 12 suikerbonen (dus met 1 kilogram vul je 20 snoepzakjes)
  • +- 30 kleine ronde chocoladesnoepjes (dus met 1 kilogram vul je zo’n 33 zakjes)

TA781-107-1

Blikken doosjes:

  • 10 suikerbonen (dus met 1 kilogram vul je blikken doosjes)
  • +- 25 kleine ronde chocoladesnoepjes (dus met 1 kilogram vul je zo’n 40 doosjes)

 

Piramidedoosjes:

  • 12 suikerbonen (dus met 1 kilogram vul je 20 piramidedoosjes)
  • +- 30 kleine ronde chocoladesnoepjes (dus met 1 kilogram vul je zo’n 33 doosjes)

Welke hoeveelheid andere snoepjes passen in mijn doosje of zakje?

Bij andere snoepjes kan je best even online een leverancier zoeken die snoepjes in grotere verpakkingen aanbiedt. Die vermelden vaak bij hun productdetail hoeveel snoepjes je per kilogram krijgt.

Om alles goed voor te bereiden kan je best vooraf een model van je doosje of snoepzakje aan te vragen via onze website.  Per klant kunnen maximum 2 gepersonaliseerde modellen gevraagd worden. Die kan je dan vooraf al even opvullen om helemaal zeker te zijn van het aantal snoepjes dat je nodig hebt voor je volledige bestelling.

set bloemetjes NL_4

Een mooie mix presenteren

Bij de keuze van je doopsuikergeschenkjes, denk je ook al even na hoe je die zal presenteren. Er bestaan speciale presentatiestukken hiervoor, waar je je doopsuiker bijvoorbeeld in etages kan plaatsen. Maar eigenlijk kan er van alles gebruikt worden om je doopsuiker uit te stallen… Een oude koffer, een leuke retro speelgoed racewagen, een leuk vintage wijnkratje…

Kies voor en mix van verschillende kartonnen doosjes, blikken doosjes en snoepzakjes om zo het geheel prachtig aan te kleden. Als je het motief op alle doopsuikerverpakking laat terugkomen, is het resultaat vast prachtig!

Naar het doopsuiker assortiment >

 

banner geboorteblog

Geef hier jouw mening