Tips voor de perfecte newborn fotoshoot

newborn fotoshoot

Als je kindje pasgeboren is, kan je geen moment je ogen van dit schitterende wondertje afhouden. Logisch ook, niets mooier dan zo’n kersvers klein kindje! Tijd om de camera boven te halen en deze eerste dagen vast te leggen in zoveel mogelijk babyfoto’s… want het gaat écht zo snel!

Een kindje wordt de eerste 3 maand als ‘pasgeboren aanzien, maar is eigenlijk is het slechts de eerste 10 dagen echt ‘pasgeboren’. Dan slapen baby’tjes nog het meest en zijn ze nog niet bewust van de omgeving. Zalig om zo’n slapend snoetje te zien, vastleggen voor later is dan ook de boodschap! Met enkele gouden tips maak je zelf de mooiste babyfoto’s, zonder dat je kleintje er de minste last van ondervindt.

Veiligheid voor alles

Het voordeel van babyfoto’s van een pasgeboren kindje is dat je het in heel wat leuke houdingen kan fotograferen. Maar veiligheid gaat boven alles! Leg je kindje altijd op een veilige ondergrond: midden op een bed of op de grond. Nooit op een hoge tafel of een onstabiele ondergrond!

Beste moment voor foto’s

Een pasgeboren kindje heeft altijd een heel eigen ritme voor slaap en voeding. Respecteer dat ritme ten allen tijde en ga je kindje niet forceren om net nog dat ene kiekje te kunnen maken. Je fotografeert zelf, dus maak je niet druk over tijd. Geniet van dit moment en zorg dat je kindje er ook van geniet!

Regel nummer 1 is dus dat je baby’tje relax is. Een perfect model heeft dus net gedronken, heeft een warm badje gekregen en is net verschoond. En een relaxte baby is een zaligheid voor de camera!

Lekker warm en cosy

Zorg voor een gezellig warme ruimte om je kindje te fotograferen. Lekker warm is zoveel beter als je je kindje wat wil uitkleden en zorgt ervoor dat het rustig blijft slapen terwijl je dat doet. De ruimte moet voor een volwassene dus ‘te warm’ zijn om goed te zijn voor jouw kindje!

Gebruik natuurlijke verlichting

Een ruimte met veel natuurlijk licht is het allerbeste voor newborn fotografie. Je wil je kindje niet laten wakker schrikken bij elke lichtflits van de camera en een opstelling met veel extra belichting maakt het fotograferen al meteen een stuk minder spontaan. Ga voor simpel, kies voor een heldere ruimte, met een neutrale achtergrond.

newborn fotoshoot

Eenvoud siert

Een mooie babyfoto straalt eenvoud uit. Zorg voor eenvoudige kledij, sobere accessoires en een rustige setting.  Creëer een mooie, neutrale omgeving die het licht niet reflecteert en waarin je kindje comfortabel kan liggen. Je kindje is de ster, dus neutrale kleuren voor de achtergrond zijn ideaal zodat je kindje het middelpunt van de fotosessie is.

Zoom zeker ook in op die kleine details. Het handje van je baby rond de vinger van mama of papa of het piepkleine voetje van je kindje… Details die zo mooi zijn en toch zo eenvoudig…

 

 

Als je een pasgeboren kindje wil fotograferen, ben je best goed voorbereid. Hou ook extra dekentjes, doeken en attributen bij de hand voor tijdens de sessie. Ook de knuffel van het kindje kan een foto-object zijn. En wees voorbereid op een eventueel onvoorziene situatie, zoals een natte luier of een beetje melk die terugkomt. Dat hoort er nu eenmaal ook bij 🙂

Picture perfect op het geboortekaartje

Een eerste newborn fotoshoot kan natuurlijk meteen gebruikt worden voor het geboortekaartje. Kies een fotokaartje en verteder iedereen die het ontvangt! Niet iedereen kan (liefst) in de eerste dagen na de geboorte van jullie kindje op bezoek komen, maar met zo’n newborn fotoshoot kunnen zij alvast met jullie meegenieten van dat pasgeboren wondertje.

 

Nog meer inspiratie nodig? Check ons Pinterest bord:

Volg ons op Pinterest!.

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *