Sobere geboortekaartjes met extra uitstraling

Dat de geboorte van jullie kindje een bijzondere gebeurtenis is, spreekt voor zich. Maar dat wil niet zeggen dat jullie geboortekaartje bombastisch moet zijn. Toeters en bellen zijn leuk, maar tijdloze, sobere geboortekaartjes hebben zoveel meer uitstraling. Enkele tips voor geboortekaartjes die jullie vrienden en familieleden met veel plezier op de koelkast laten hangen of op het dressoir laten pronken!

 

sobere geboortekaartjes

Geboortekaartjes met foto: áltijd raak

Jullie willen jullie baby’tje natuurlijk aan de hele wereld laten zien, maar het kan soms even duren voordat de stoet vrienden, familieleden en kennissen gepasseerd is. (Toegegeven, misschien wil je ook liever dat de grote massa op de babyborrel komt en niet allemaal in thuisbezoekjes.) Maar jullie kleine spruit verandert zo snel! Waarom niet meteen dat prachtige eerste kiekje van jullie zoon of dochter in een origineel geboortekaartje verwerken? Opgepast: smeltgevaar!

 

sobere geboortekaartjes foto

Bron: Instagram

 

Als je moeilijk kan beslissen welke foto nu het leukst is, opteer je gewoon voor een collage. Dat geeft je meteen de kans om eens in te zoomen op die schattige babyhandjes en -voetjes.

 

sober geboortekaartje

Sobere geboortekaartjes: symbolen to the rescue

Bij sobere geboortekaartjes denk je natuurlijk meteen aan een eenvoudige lay-out en niet al te veel tekstuele tierlantijntjes of drukke kleuren. Dit wil zeggen: geen gedichtjes, maar des te meer aandacht voor de voornaam die eruit springt en toffe info, zoals de geboortedatum en het geboortegewicht.

 

 

Om ervoor te zorgen dat die informatie je design niet te zwaar maakt, werk je het best met symbolen. Voor jullie adres plaats je een eenvoudige tekening van een huisje, een weegschaal maakt het gewicht duidelijk, en een meetlatje duidt de lengte aan. Niet alleen efficiënt, maar ook superschattig.

 

sobere geboortekaartjes ontwerpen

 

Klassieke geboortekaartjes in een niet-zo-klassieke vorm

Geboortekaartjes bestaan tegenwoordig in alle vormen en maten: zelfs robotjes, wolkjes of een vlaggenlijn behoren tot de mogelijkheden. Maar bij een sobere geboorteaankondiging hoort een rechthoekig geboortekaartje, uiteraard met een bijpassend envelopje. Wie op een iets speelser effect mikt, kan kiezen voor afgeronde hoeken, of voor leuke motiefjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van silhouetten, streepjes of vichy-ruitjes in een zachte kleur?

 

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *