Het belang van een papieren kaartje sturen in digitale tijden

Ergens heb je wellicht nog een stapel brieven bewaard van vroeger. Een schat aan jeugdsentiment en mooie herinneringen.  Een schat op papier, iets wat we nu steeds meer zien verdwijnen. Maar wees eerlijk, belangrijke momenten deel je nog altijd op papier. De geboorte van je kindje, de aankondiging  van je huwelijk, een uitnodiging voor je 30ste verjaardag, Kerstmis… Happy Moments waarbij je niet gewoon een mailtje verstuurt! Een papieren kaartje sturen is altijd zo bijzonder…

 

hand met kaarten_01

Jarig? Joepie, een kaartje!

Hoeveel kaartjes ontvang jij nog op je verjaardag? Wellicht minder dan het aantal Facebookberichtjes op je tijdlijn… Maar toch blijft het een leuk gevoel om de brievenbus te kunnen openmaken en er handgeschreven wensen van familie of vrienden in te vinden. Die wensen zijn tastbaarder, minder vluchtig en vooral persoonlijker. Want die personen hebben geen Facebookmelding nodig om je verjaardag te herinneren en maken zelfs al enkele dagen voor de datum werk van een leuk kaartje.

 

kaartje sturen vol herinneringen

Kaartje sturen voor kerst blijft hip

Ook Kerstmis en Nieuwjaar blijven momenten waarop de traditie van ‘kaartje sturen’ nog heel sterk blijft voortleven. Elk jaar worden nog steeds zo’n 50 miljoen kerstkaartjes per post verstuurd en dat in digitale tijden. Dat je niet meer één voor één al je kaartjes met de hand wil zitten schrijven, begrijpen we volkomen. Maar dat het sturen van een kaartje nog steeds hartverwarmend is, merk je vast aan de reacties van mensen aan wie je een kaartje stuurde. Het is daarnaast ook een hele leuke bezigheid om je kerstfoto’s te nemen, je kerstwensen uit te schrijven en je kerstkaart te ontwerpen.

 

kerst kaartje sturen

In 1-2-3 zelf een kerstkaart ontwerpen

Je zou kunnen kiezen voor een pakketje standaard kerstkaarten uit de supermarkt, maar dat is vooral een trend bij de oudere generaties. Wil je een hippe kaart? Maak dan online zelf een kaartje met een heel persoonlijke touch door er een eigen foto en een leuk zelfgekozen tekstje op te plaatsen. Zo creëer je in 1-2-3 een kerstkaart dat bij iedereen met ‘oh’ en ‘ah’ onthaald zal worden en in de woonkamer zal hangen als leuke decoratie! Geen e-card die na twee keer klikken in de prullenmand belandt, geen Facebookberichtje dat na een halve dag verdwijnt op iedereens tijdlijn… maar wel een unieke en persoonlijke kerstkaart waar iedereen nog lang plezier aan beleeft! Scoor in digitale tijden met een 100% persoonlijk kerstkaartje.

 

kaartje sturen collage

Een leuke foto van het gezin, van de hond, een collage van foto’s… voor elk wat wils! Ga voor een kaartje die helemaal bij het thema van je kerstfeest en kerstdecoratie past. Passende kleuren, een gelijke stijl, noem maar op. Als je een echt schitterend kaartje wil, kies je voor een afwerking met goudfolie.  Je kaartje krijgt meteen een extra laagje luxe mee en blijft toch 100% persoonlijk! Je wil natuurlijk dat je nieuwjaarswensen zo goed mogelijk ontvangen worden, vergeet daarom ook je enveloppe niet te verzorgen. Een bijpassend kleurtje, een sluitzegel, een adres. Je kerstwensen zullen niet ongezien aan iedereen voorbij gaan!

 

kaartje versturen met goudfoli

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *