Wacht niet tot het laatste moment om je geboortekaartjes te ontwerpen

geboortekaartjes ontwerpen

De zwangerschap is zonder twijfel een van de mooiste periodes uit je leven. Je eigen kind 9 maanden dragen schept een magische band tussen moeder en kind. En als het moment van de geboorte daar is, kan ook papa zijn kleine spruit in de armen sluiten. Maar ben je niets vergeten?

Veel koppels stellen het ontwerpen van de geboortekaartjes tot op het laatste moment uit. En dan is het uiteraard rushen om snel een ontwerp te kiezen en te laten drukken. Jammer want een geboortekaartje is vaak toch een souvenir dat je voor de rest van je leven bewaart. We verzamelden daarom enkele praktische tips & tricks om je geboortekaartjes tijdig klaar te hebben.

Geboortekaartjes ontwerpen: een goede voorbereiding is het halve werk

Net zoals je bijvoorbeeld bij een huwelijk zou doen, kan je ook voor de geboorte best een checklist maken. Zo zijn er heel wat zaken die tijdens die 9 maanden zwangerschap in gereedheid moeten gebracht worden, denk maar aan de inrichting & afwerking van de kinderkamer.

Maar ook voor de geboortekaartjes kan je jezelf al voorbereiden. Zo kan je alvast een lijst maken van de personen naar wie je een kaartje wilt versturen. Met een duidelijke lijst met daarbij ook de adressen kom je al een heel eind. Daarnaast kan je ook al inspiratie opdoen en voorbeelden van geboortekaartjes bekijken. Zo kan je met je partner alvast bekijken welke stijl jullie beiden mooi vinden.

Unisex geboortekaartjes ontwerpen

Sommige koppels kiezen ervoor om het geslacht niet te weten voor de geboorte. Die keuze maakt de verrassing des te groter, maar heeft natuurlijk ook enkele gevolgen. Zo wordt het lastig om vooraf kleding te kopen en kan je ook niet beslissen over de kleur of stijl van het geboortekaartje.

De unisex geboortekaartjes vormen dan de perfecte oplossing. Deze ontwerpen zijn zowel voor jongens als meisjes geschikt en zijn dus perfect voor zulke situaties maar ook als ‘last-minute geboortekaartje’. Een andere optie is natuurlijk om al twee ontwerpen te kiezen: één voor als het een meisje is en één voor als het een jongen is.

geboortekaartjes ontwerpen juliette

Je geboortekaartjes op voorhand ontwerpen

Op voorhand je geboortekaartjes ontwerpen zal je heel wat stress besparen. Zo is het bij ons de traditie om de geboortekaartjes vlak na de geboorte te versturen. Vanuit je kraambed geboortekaartjes ontwerpen is echter geen goed idee en ook niet iedere papa heeft even veel feeling voor het kiezen van een leuk design.

Ontwerp daarom enkele weken voor je bevalling de geboortekaartjes met je partner. Zo kunnen jullie een ontwerp kiezen dat je beiden mooi vindt en al een leuke tekst voor het kaartje bedenken. De naam, het gewicht en het tijdstip waarop jullie kindje geboren werd, kan papa dan vlak na de geboorte toevoegen aan het ontwerp. Je kan ook al eens kijken naar doopsuiker verpakkingen in dezelfde stijl.

Kies je voor een geboortekaartje met foto? Maak dan een mooie foto na de geboorte, voeg de foto toe aan je ontwerp en klaar! Je kan de kaartjes meteen laten drukken en versturen.

Tip: Bestel de enveloppen vooraf en schrijf de adressen er al op zodat je de geboortekaartjes meteen kan verzenden zonder kopzorgen op een moment dat je alle tijd in je gezin wilt steken! 

geboortekaartjes ontwerpen victor

Wat is het ideale moment om je geboortekaartjes te versturen?

Je zal het zelf ook al wel gemerkt hebben: de meeste geboortekaartjes bereiken je kort na de geboorte. Op die manier weten de ontvangers ook welk cadeautje ze kunnen voorzien wanneer ze op kraambezoek komen.

Volgens de etiquette heb je officieel tot 6 maanden na de geboorte de tijd om geboortekaartjes uit te sturen, maar het is toch leuker voor vrienden en familie om de kaartjes zo snel mogelijk te ontvangen. Wij raden aan om toch binnen de week de kaartjes te versturen. Deze week rust kan je dan ook gebruiken om tot adem te komen met je naaste vrienden en familie vooraleer iedereen de deur plat loopt!

Houd rekening met levertijden

Ten slotte moet je rekening houden met de levertijd. Als je geboortekaartjes online ontwerpt & bestelt, heb je je geboortekaartjes erg snel in huis. Dezelfde dag je geboortekaartjes ontvangen is echter wel onwaarschijnlijk, zorg er dus voor dat je ze tijdig bestelt en denk goed na over wat je op het kaartje zet. Als je bijvoorbeeld de ziekenhuiskamer vermeldt waar vrienden en familie jullie kunnen bezoeken, moet je er natuurlijk voor zorgen dat de kaartjes aankomen voor jullie terug thuis zijn. Het is dan ook steeds een goed idee om er een telefoonnummer bij te zetten zodat gasten kunnen vragen wanneer en waar ze best langskomen.

 

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Als jonge twintiger ben ik volop aan het dromen van mijn “perfect wedding”. Ik vind het magisch om nu al originele ideeën op te doen voor mijn grote dag.

Pinterest is mijn belangrijkste bron van inspiratie en de blog van Tadaaz is daarna het ideale forum om mijn passie met andere trouwers te delen.
Nu is het enkel nog wachten op het perfecte aanzoek …

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *