De tekst op je trouwkaart, even belangrijk als je geloften?

trouwkaart tekst

De grote vraag werd gesteld en beantwoord met een volmondige ja! Dan ben je waarschijnlijk al druk op zoek naar een feëriek trouwkleed en een unieke trouwlocatie. Beiden zeer belangrijk maar denk je ook al even aan je trouwkaarten en het bijhorende tekstje?

De huwelijksuitnodigingen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt. Net als je geloften is het tekstje voor je trouwkaarten echter ook zeer belangrijk. We bezorgen je dan ook graag wat inspiratie om er een prachtig geheel van te maken!

De anatomie van een trouwkaart

Voor je aan de tekst begint, moet je eerst nog enkele zaken op een rijtje zetten. Op een trouwkaart moeten namelijk verschillende zaken staan. De naam van de bruid en bruidegom is natuurlijk vanzelfsprekend. Vergeet ook de familienamen niet te vermelden, bij verre familie en kennissen zal Marie & Simon alleen niet altijd een belletje doen rinkelen.

Volgens de traditie vermeld je daarnaast ook vaak de namen van jullie ouders. Jullie bepalen natuurlijk zelf of je dat doet of niet, als de ouders bijdragen tot het feest zullen ze een kleine (of grote) vermelding echter zeker appreciëren!

 tekst trouwkaart 3

Je gasten moeten uiteraard weten waar en wanneer de ceremonie plaatsvindt en wanneer het feest begint. Als er voor het feest nog een receptie gepland is, kan je dit op de uitnodiging vermelden. Om ervoor te zorgen dat je gasten tijdig arriveren, kan je de locaties en data best extra in de verf zetten.

Ten slotte kan je ervoor kiezen om aparte trouwkaarten te maken voor gasten die alleen op de ceremonie of alleen op het feest uitgenodigd zijn. Je kan dit combineren met een afscheurbare strook zodat de genodigden alle nuttige info eenvoudig kunnen meenemen op de grote dag!

tekst trouwkaart 4

 

Een prachtige tekst met een indrukwekkend ontwerp

De tekst van je huwelijksuitnodiging is best to-the-point, je gasten willen weten waar ze wanneer moeten zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat je niets leuk kan doen met de tekst, deze mag gerust een gevoelige snaar raken bij je gasten of een beetje humor bevatten.

Om je wat ideetjes te geven, hebben we enkele teksten voor huwelijksuitnodigingen verzameld.

Heeft de bruid lang moeten wachten op het aanzoek of heeft het enkele maanden of zelfs jaren geduurd voor het trouwfeest? Een kleine vermelding op de trouwkaart van je oneindige geduld kan zeker bij goede vrienden een glimlach oproepen.

Wij vonden elkaar
in een klein woord
in één enkel gebaar
in een glimlach
die nooit voorbij zal gaan

 

Na 3 jaar zeuren,
met ‘het moet maar eens gebeuren.’
Nu heb ik dan eindelijk mijn zin,
ik krijg mijn langverwachte ring.


Gedicht of songtekst op je trouwkaart?

Twee harten
Bestemd voor elkaar
Liefde die blijft
Voor meer dan 100 jaar.


When the evening shadows 
And the stars appear 
And there is no one there 
To dry your tears 
I could hold you 
For a million years 
To make you feel my love

Adele – Make you feel my love

And now that I’ve found you
I’m not gonna let you slip away
Oh and whatever fear may strike you
I’ll be there to remind you
In this crazy life we lead
It’s you I need

Trijntje Oosterhuis – It’s you I need


Denk je dat de tekst op jouw trouwkaart nog beter was? Deel het dan zeker in de commments!

En bij een prachtige tekst hoort ook een knap ontwerp. Ook daar hebben we aan gedacht met enkele uiteenlopende ontwerpen voor trouwkaarten

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *