‘Wil jij mijn meter/peter worden?’ 5 originele manieren om het te vragen

Peter of meter worden van jullie kind: dat is een hele eer. Voor de gelukkigen – of het nu jullie ouders, broers, zussen of allerbeste vrienden zijn – wordt het een moment om nooit meer te vergeten. Je peter en meter vragen doe je dan ook beter zo origineel mogelijk!

Hoe je dat klaarspeelt? Eén woord: verrassing! Kies een moment uit waarop ze het niet verwachten, zoals tijdens een dagje shoppen, of wanneer jullie even halt houden in een koffiezaak. Nog belangrijker is de manier waarop je de vraag stelt. Inspiratie nodig? Hier zijn vijf tips voor de ideale peter- en metervraag!

1. Schrijf een vacature of auditie uit

Dit is een klassieker: stel een heel persoonlijke vacature op, waarin je door ‘uitbreiding van de familieonderneming’ een peter of meter zoekt. Ontwerp een envelop met het logo van hun werk. Pas de taakomschrijving, het gezochte profiel en jullie aanbod aan aan de gelegenheid en de persoon. Wedden dat de vacature binnenkort in een kadertje in hun woonkamer zal pronken? Gegarandeerd ontvang je ook een sollicitatiebrief in de bus. Dit wordt de leukste sollicitatie ooit!

Een leuk alternatief is een klein scriptje, dat je naar de peter en opstuurt met de vraag of ze auditie willen doen voor de rol van hun leven.

2. Laat het hen zelf ontdekken

De toekomstige peter en meter van je kind verrassen? Dat doe je het best door hen er zelf laten achter komen. Geef hen een puzzel of kraslotje waarbij ze de vraag beetje bij beetje zien verschijnen. Als je al zeker weet dat ze ‘ja’ zullen zeggen, vraag hen dan bijvoorbeeld om het ontwerp van je geboortekaartje te bekijken. Dat daarop hun eigen naam al als meter en peter ingevuld staat, zullen ze tot hun eigen verbazing zelf mogen ontdekken!

Verborgen woordspelingen zijn al even grappig. Vraag de aanstaande meter om een klein klusje te komen opknappen bij jullie thuis en stop haar een lintmeter in handen waarop ze de vraag zelf kan uitschuiven. Bekijk samen met de toekomstige peter een dvd van The Godfather en verstop je boodschap in het filmdoosje. Hun mond zal openvallen van verbazing!

3. Zeg het met de kleine spruit

Zeg nu zelf: welke brief is mooier dan die van een ongeboren kind? Laat de kleine spruit vanuit de buik van de moeder een kaart schrijven aan de peter en meter. Het is te zeggen: natuurlijk schrijf je die zelf, maar met de schattige woorden van je nog piepkleine zoon of dochter vertel je extra oprecht waarom je de peter of meter van je kind zo bijzonder vindt.

Steek in de brief zeker wat grapjes of knipoogjes, zoals: ‘Papa vertelde me dat jij een plaaggeest bent, wacht maar tot ik later groot ben…’ Stel hen uiteindelijk de grote vraag, en eindig met een kwinkslag: ‘Nu houd ik nog even quality time met mama en dan spreken wij heel spoedig af. Deal?’

4. Laat de drank vloeien

Ook peter- en meterliefde gaat door de maag (of het keelgat). Nodig de uitverkorenen uit voor een glaasje, en voorzie – afhankelijk van hun smaak – een gegraveerd champagne- of wijnglas of een bieretiket met persoonlijk opschrift.

Leuke ideetjes genoeg hier. Bewerk een Leffe-flesje met de vraag: ‘Heb jij het LEF om mijn peter te zijn?’ Schenk een Petrus-glas in waarop staat: ‘Wil jij mijn PETER worden?’ Heel belangrijk hier is natuurlijk dat je de drank uithaalt buiten hun blikveld. Zo is de verrassing des te groter en zullen jullie de peter en meter werkelijk verbluft zijn. Hét voordeel van deze aanpak: jullie hebben meteen een drankje vast om op het goede nieuws te klinken!

5. Vraag het met een persoonlijk cadeautje

Bij een eretitel als peter en meter past een al even bijzonder geschenkje. Bedrukte t-shirts, slabbetjes, geboortetegels of knuffelberen zijn inmiddels klassiekers. Kom je graag een tikje origineler uit de hoek? Ga dan voor bedrukte onderleggers voor glazen, die samen een zin vormen wanneer je ze naast elkaar legt.

Zijn de twee gelukkigen snoepers? Verras hen met een gepersonaliseerde koekjesdoos of een bedrukte koffiemok, die je vult met hun lievelingssnoepjes. Zo zullen ze het grote moment nog jarenlang onthouden. Bij Tadaaz kun je ze bestellen in dezelfde stijl als je geboortekaartjes of doopsuikers. Smullen maar!

Ook onze prachtige fotohouders met droogbloemetjes zijn een blijvend en stijlvol geschenk. Gloednieuw in ons assortiment zijn de houten snijplanken en lederen keukenschorten. Ideaal als je meter of peter een echte keukenprins(es) is!

Gilles Michiels
Gilles Michiels

Als jonge cultuurjournalist mag ik schrijven over dingen die het leven de moeite waard maken. Een boek lezen, een theaterstuk kijken, een filmpje meepikken: het zijn kleine feestjes die niet alleen mijn pen in beweging brengen, maar ook zuurstof geven aan mijn dag. Een communie en een lentefeest zijn net zulke Happy Moments. Dankzij de kaartjes van Tadaaz krijgen mensen de kans om ze met iedereen te delen. Door voor deze blog te schrijven, mag ik nu dus zuurstof geven aan de grote feesten in het leven!

Artikelen: 14

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *